Fysiotherapie bij long Covid langer vergoed via zorgverzekering

Mensen in Nederland die na corona last houden van langdurige en/of ernstige klachten behouden langer recht op vergoeding van paramedische zorg via het basispakket. Je moet denken aan fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, logopedie en dieetadvies. Deze extra kosten worden gedekt doordat er 28 miljoen euro extra is vrij gemaakt.

 

In eerste instantie zou deze regeling aflopen op 1 augusus 2021, op verzoek van de 2e kamer is deze nu verlengd naar 1 augustus 2022. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport gemeld.

Tienduizenden Nederlanders

Een op de tien mensen in Nederland die corona heeft gehad, blijft langer dan drie maandne met de gevalen van corona lopen. Bij een op de honderd mensen is dat zelfs langer dna een jaar. Gezien er al zo’n 1.,7 miljoen besmettingen zijn geregistreerd, gaat het op zijn minst om enkele tienduizenden Nederlanders die hiermee te maken hebben (Long Covid). Niet alleen ouderen maar ook twintigers die niet eens heel erg ziek zijn geweest door corona zijn soms al meer dan een jaar uit de roulatie, aldus het AD.

Welke vergoedingen zijn er?

De totale basisdekking binnen zes maanden betreft:

 

  • Maximaal 50 behandelingen fysiotherapie of ergotherapie
  • Maximaal 18 behandeluren ergotherapie
  • Maximaal 10 uur dieetadvies
  • Onbeperkt aantal behandelingen logopedie

De voorwaarden

Er zijn wel wat voorwaarden aan de regeling:

 

  • De huisarts of specialist stelt de verwijzing op en beoordeeld in hoeverre de patiënt baat heeft bij paramedische zorg
  • De behandelingen worden vergoed vanaf de eerste behandeling
  • De verzekerde betaalt eerst zijn of haar verplichte (en vrijwillige) eigen risico

Zorgverzekering vergoeding tijdens vakantie

Wijziging ontheemden zorgverzekering Oekraïne

Rugbrace kopen met een zorgverzekering

4.5/5 – (2 stemmen)