Vergelijk en bespaar tot 308 euro p/j

Basisverzekering 2022

basisverzekering 2022De basisverzekering in 2022: alles over de basisverzekering 2022 lees je op deze pagina. Actuele premies, de laatste wijzigingen en onze top 10 basisverzekeringen.

Ben jij op het moment aan het uitzoeken of een andere basisverzekering in 2022 wellicht beter is? Grote kans dat ook jouw premie in 2022 gaat stijgen. Door je huidige basispakket te vergelijken met het aanbod voor 2022 is het mogelijk om te besparen. Afgelopen jaren niet overgestap? Dan kun je honderden euro’s besparen op je basisverzekering 2022.

Het is niet makkelijk een geschikte zorgverzekeraar/basisverzekering te vinden. Alle zorgverzekering 2022 wijzigingen lees je terug op onze site. Veel consumenten vinden het lastig up-to-date te blijven rondom de laatste veranderen. Wij helpen je graag verder tijdens je zoektocht, geheel vrijblijvend!

Wat is een basisverzekering?

Wat is eigenlijk een basisverzekering? En wanneer ben ik verplicht een basispakket te hebben? In Nederland (vanaf 18 jaar) is de minimale verzekering de basis zorgverzekering. Vanaf je 18e verjaardag ben je dus wettelijk verplicht om een eigen basisverzekering 2022 te hebben op naam. 

Vanuit de basispolis ben je verzekerd voor alle noodzakelijke zorg. Denk aan spoedeisende hulp in een ziekenhuis of een bezoek aan je huisarts in 2022. De inhoud (vergoedingen) van het basispakket is gelijk bij iedere verzekeraar in Nederland. De rijksoverheid bepaalt immers ieder jaar de uiteindelijke dekking/inhoud. 

De premies verschillen wel enorm tussen de zorgverzekeraar. In 2022 is het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering maar liefst 300 euro op jaarbasis! Hieronder bespreken we verder de verschillende type basisverzekeringen. 

Vergoeding basisverzekering

Wel vergoed

✔️ Uw huisarts ✔️ Behandeling en verblijf in ziekenhuis ✔️ Medische specialisten ✔️ Medicijnen ✔️ Kraamzorg en verloskundige hulp ✔️ Ambulance en ziekenvervoer ✔️ Fysiotherapie tot 18 jaar

Niet vergoed

› Fysiotherapie bij niet-chronische aandoeningen › Tandartskosten na 18 jaar › Orthodontie › Alternatieve geneeswijzen › Brillen of lenzen › Kraampakket

Verschillende soorten basisverzekeringen 2022

Naturapolis basisverzekering 2022

De meest gekozen Basisverzekering 2022 is de Naturapolis.

 

Met een naturapolis vergoedt de ziektekostenverzekeraar de zorg alleen volledig als de behandelaar een contract heeft. Gecontracteerde zorg wilt zeggen dat er bepaalde prijsafspraken gemaakt over de behandelingen.

 

Ga je naar een behandelaar zonder contract? Dan ga je zelf een gedeelte van de zorgnota moeten betalen.  Check daarom altijd goed bij de verzekeraar welke behandelaars gecontracteerd zijn!

Restitutiepolis basisverzekering 2022

Volledig vrije zorgkeuze belangrijk voor jou? Dan is een Restitutiepolis 2022 de basisverzekering voor jou.

 

Niet de verzekeraar maar jij mag bepalen naar welke behandelaar je gaat. Je gaat een volledige vergoeding ontvangen voor zorg vanuit de basisverzekering 2022.

 

Een nadeel is vaak wel dat je de nota eerst zelf moet voorschieten wanneer de behandelaar geen overeenkomst heeft met je zorgverzekeraar. Vervolgens kun je de nota declareren om je geld terug te krijgen. 

Combinatiepolis basisverzekering 2022

De combinatie basisverzekering 2022 is een combinatie tussen een natura- en restitutie zorgverzekering.

 

Wanneer jij kiest in 2022 voor een combinatie basisverzekering dan heb je voor sommige zorg recht op een vergoeding op naturabasis. Voor andere zorg heb je juist weer recht op een vergoeding op restitutiebasis.

Budgetpolis basisverzekering 2022

Een budgetpolis kies je wanneer je echt de goedkoopste zorgverzekering 2022 wilt hebben.

 

Een budget basisverzekering wordt ook wel een internet polis genoemd. Je dient namelijk al je zorgzaken uitsluitend online te doen. Ook heb je een beperkte vrije zorgkeuze, je kan alleen naar een geselecteerd aantal zorgverleners toe voor een volledige vergoeding. 

Acceptatieplicht basisverzekering 2022

Alle zorgverzekeraars in Nederland hebben een acceptatieplicht voor hun basisverzekering.

 

De verzekeraar moet je dus accepteren wanneer jij een basis zorgverzekering bij hen wilt afsluiten (ongeacht situatie of leeftijd!).

 

Nog te vaak denken mensen nog dat, vanwege hun leeftijd ze niet kunnen overstappen van zorgverzekering. Een verzekeraar mag je alleen weigeren als er sprake is van een betalingsachterstand van meer dan twee maanden bij je huidige ziektekostenverzekeraar.

Premie vanaf: € 109,25 p/m

Premie vanaf: € 113,00 p/m

Premies vanaf: € 120,95 p/m