Naturapolis 2022 zorgverzekering

Op deze pagina lees je alle informatie over de Naturapolis 2022. Uitgebreide informatie en tips over de zorgverzekering voor het nieuwe jaar. Waarom is de naturapolis in 2022 nou juist wel een goede optie? Wat zijn de nadelen van de natura verzekering? Je leest het hier.

Wat is een Naturapolis?

de naturapolis van 2022Naturapolis 2022: wat is eigenlijk een naturapolis? Als we in Nederland spreken over een naturapolis dan spreken we over de basisverzekering. Een naturaverzekering is een type zorgverzekering. Er zijn maar liefst vier verschillende soorten basisverzekeringen in 2022 waar je uit kunt kiezen.

Kenmerken Naturapolis:

  • Meest gekozen basisverzekering
  • Beperkte vrije zorgkeuze zorgverleners
  • Max. vergoeding niet-gecontracteerde zorg 80%

Je hebt in 2022 dus meer keuze dan alleen een naturapolis. Het is belangrijk om te weten dat iedere type basisverzekering dezelfde vergoedingen heeft. Niet de zorgverzekeraar maar de Rijksoverheid bepaalt immers de inhoud van het basispakket. 

Voordelen en nadelen Naturapolis 2022

Uiteraard zijn er zowel voor- als nadelen te benoemden. De naturapolis 2022 heeft wat ons betreft toch net iets meer voordelen ten opzichte van andere zorgverzekeringen. Als jij in 2022 kiest voor een naturaverzekering dan kies je voor een zorgverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze. Je ontvangt alleen bij gecontracteerde zorgverleners een volledige vergoeding voor je behandeling. Voor niet-gecontracteerde zorg ga je vaak maximaal 80% van de rekening vergoed krijgen.

Wat zijn gecontracteerde zorgaanbieders eigenlijk?

Als we het hebben over gecontracteerde zorg dan praten wij over zorgverleners die bepaalde afspraken hebben met de zorgverzekeraar. De grootste zorgverzekeraars in Nederland hebben met bijna iedere zorgaanbieder wel een overeenkomst. Het is belangrijk om na te gaan of een bepaalde behandelaar is aangesloten bij je zorgverzekeraar. Zo voorkom jij extra zorgkosten in 2022. 

Naturapolis vergoeding 2022

Stel je verwacht in 2022 een aantal keren naar een zorgverlener te moeten gaan voor een bepaalde klacht. Je hebt een betaalbare Naturapolis 2022 gevonden met een prima zorgpremie. Je nieuwe Naturapolis zorgverzekeraar geeft alleen een volledige vergoeding voor deze behandeling als de zorgverlener bij hen is aangesloten. Jouw behandelaar geen contract? Dan moet je zelf een gedeelte van de gemaakte kosten betalen in 2022. 

Voorkom onnodige kosten, check bij wie je terecht kunt voor een behandeling op de website van je verzekeraar! 

De naturapolis basisverzekering in 2022 is overigens gelijk qua inhoud/vergoeding als alle andere basisverzekeringen. Je krijgt net iets meer keuze vrijheid zorgverleners met een naturapolis dan met een budgetpolis. Volledige vrije zorgkeuze belangrijk? Check dan het overzicht restitutiepolis zorgverzekeringen op onze site.

Meestgestelde vragen naturapolis 2022

Met de naturapolis (2022) krijg je zorg in natura. De gemaakte zorgkosten worden direct betaald door je zorgverzekeraar. In 2022 krijg je alleen een 100% vergoeding voor gecontracteerde-zorg.

Er zijn verschillende type zorgverzekeringen. Het verschil zit niet alleen in de maandelijke premie. Hoe meer keuze vrijheid zorgverleners jij wenst hoe hoger de zorgpremie. Je kunt kiezen uit de goedkoopste budgetpolis, natura- en restitutieverzekering.

Zorgverzekeraars maken ieder jaar prijsafspraken met zorgverleners. Met de naturapolis in 2022 heb je een zogenaamde beperkte vrije zorgkeuze. Aangsloten  behandelaars worden vergoed met 100% in 2022. Overige zorgaanbieders worden gemiddeld met  70% – 80% vergoed in het aankomend jaar.

Eigen risico Naturapolis 2022

Behandelingen die vergoed worden via je basisverzekering komen in de meeste gevalen met een eigen risico. In 2022 is het eigen risico opnieuw vastgesteld op minimaal 385 euro per kalenderjaar. Je gaat dus voor zorg vanuit het basispakket vaak zelf ook kosten moeten maken. Heb je het eigen risico betaald? Dan gaat de zorgverzekeraar de verdere kosten vergoedingen in 2022. 

Het eigen risico is alleen van toepassing voor zorg vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Voor aanvullende zorg betaal je in 2022 nooit het eigen risico. 

Premie vanaf: € 109,25 p/m

Premie vanaf: € 113,00 p/m

Premies vanaf: € 120,95 p/m