naturapolis

Naturapolis 2025

Een naturapolis geeft je een beperkte vrije zorgkeuze en ontvang je alleen 100% vergoeding voor gecontracteerde zorg.

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Zorgverzekering naturapolis

Naturapolis 2025: beperkte vrije zorgkeuze met een betaalbare zorgpremie in 2025. Maar wat is eigenlijk een naturaverzekering? Welke voor- en nadelen heb ik in 2025 als ik kies voor een naturapolis? Op deze en andere vragen geven wij hier het antwoord.  De natura zorgverzekering is overigens de meest gekozen zorgverzekering in Nederland. 

Wat is een Naturapolis?

Naturapolis 2025: wat is eigenlijk een naturapolis? Als we in Nederland spreken over een naturapolis dan spreken we over de basisverzekering. Een naturaverzekering is een type zorgverzekering. Er zijn maar liefst vier verschillende soorten basisverzekeringen in 2025 waar je uit kunt kiezen.

Kenmerken Naturapolis:

  • Natura zorgverzekering meest gekozen
  • Beperkte vrije zorgkeuze zorgverleners
  • Max. vergoeding niet-gecontracteerde zorg 80%

Je hebt in 2025 dus meer keuze dan alleen een naturaverzekering. Het is belangrijk om te weten dat iedere type basisverzekering dezelfde vergoedingen heeft. Niet de zorgverzekeraar maar de Rijksoverheid bepaalt immers de inhoud van het basispakket. 

Wat zijn de voor- en nadelen?

Uiteraard zijn er zowel voor- als nadelen te benoemden. De naturapolis 2025 heeft wat ons betreft toch net iets meer voordelen ten opzichte van andere zorgverzekeringen. Als jij in 2025 kiest voor een naturaverzekering dan kies je voor een zorgverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze. Je ontvangt alleen bij gecontracteerde zorgverleners een volledige vergoeding voor je behandeling. Voor niet-gecontracteerde zorg ga je vaak maximaal 80% van de rekening vergoed krijgen.

Meestgestelde vragen naturapolis 2025

Met de naturapolis (2024) krijg je zorg in natura. De gemaakte zorgkosten worden direct betaald door je zorgverzekeraar. In 2025 krijg je alleen een 100% vergoeding voor gecontracteerde-zorg.

Er zijn verschillende type zorgverzekeringen. Het verschil zit niet alleen in de maandelijke premie. Hoe meer keuze vrijheid zorgverleners jij wenst hoe hoger de zorgpremie. Je kunt kiezen uit de goedkoopste budgetpolis, natura- en restitutieverzekering.

Zorgverzekeraars maken ieder jaar prijsafspraken met zorgverleners. Met de naturapolis in 2025 heb je een zogenaamde beperkte vrije zorgkeuze. Aangsloten  behandelaars worden vergoed met 100% in 2025. Overige zorgaanbieders worden gemiddeld met  70% – 80% vergoed in het aankomend jaar.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
naturapolis-socialzorg

Direct vergelijken

Direct alle naturapolissen van 2025 met elkaar vergelijken? Gebruik de zorgvergelijker van Socialzorg en ontdek welke zorgverzekeraar het beste bij jou past.

Eigen risico en je naturapolis

Behandelingen die vergoed worden via je basisverzekering komen in de meeste gevalen met een eigen risico. In 2025 is het eigen risico opnieuw vastgesteld op minimaal 385 euro per kalenderjaar. Je gaat dus voor zorg vanuit het basispakket vaak zelf ook kosten moeten maken. Heb je het eigen risico betaald? Dan gaat de zorgverzekeraar de verdere kosten vergoedingen in 2025. 

 

Het eigen risico is alleen van toepassing voor zorg vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Voor aanvullende zorg betaal je in 2025 nooit het eigen risico. 

Gecontracteerde zorgaanbieders

Als we het hebben over gecontracteerde zorg dan praten wij over zorgverleners die bepaalde afspraken hebben met de zorgverzekeraar. De grootste zorgverzekeraars in Nederland hebben met bijna iedere zorgaanbieder wel een overeenkomst. Het is belangrijk om na te gaan of een bepaalde behandelaar is aangesloten bij je zorgverzekeraar. Zo voorkom jij extra zorgkosten in 2025. 

Vergoeding naturapolis 2025

Stel je verwacht in 2025 een aantal keren naar een zorgverlener te moeten gaan voor een bepaalde klacht. Je hebt een betaalbare Naturapolis 2025 gevonden met een prima zorgpremie. Je nieuwe Naturapolis zorgverzekeraar geeft alleen een volledige vergoeding voor deze behandeling als de zorgverlener bij hen is aangesloten. Jouw behandelaar geen contract? Dan moet je zelf een gedeelte van de gemaakte kosten betalen in 2025. 

 

Voorkom onnodige kosten, check bij wie je terecht kunt voor een behandeling op de website van je verzekeraar! 

 

De naturapolis basisverzekering in 2025 is overigens gelijk qua inhoud/vergoeding als alle andere basisverzekeringen. Je krijgt net iets meer keuze vrijheid zorgverleners met een naturapolis dan met een budgetpolis. Volledige vrije zorgkeuze belangrijk? Check dan het overzicht restitutiepolis zorgverzekeringen op onze site.

Vergelijk de naturapolis van 2025

Bereken in slechts enkele minuten de basisverzekering premie van je natura zorgverzekering. Ieder jaar is het mogelijk, dus ook in 2025, om je huidige zorgverzekering te vergelijken. Het is mogelijk dat een andere verzekeraar je een beter aanbod kan doen. Dat kan zijn een lagere maandelijkse premie of meer vrijheid qua zorgaanbieders. 

 

Om erachter te komen hoeveel je in 2025 moet betalen voor een natura zorgverzekering hangt af van een aantal zaken. Als eerste is het belangrijk het type basispakket te kiezen. Vervolgens moet je een keuze maken of je het eigen risico vrijwillig wilt verhogen. In de praktijk krijg je veel korting op de premie als je het eigen risico gaat verhogen. 

 

Ga direct aan de slag met het vergelijken via onze zorgvergelijker. Stap ook over wanneer de naturapolis goedkoper is bij een andere verzekeraar. Direct regelen? Wij verwijzen je door om je nieuwe naturaverzekering af te sluiten. 

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
4.9/5 – (34 stemmen)