Budgetpolis 2022

budgetpolis zorgverzekeringBudgetpolis 2022 zorgverzekering: een budgetpolis is een natura-zorgverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze. In 2022 ontvang je met een budget-verzekering uitsluitend een 100% vergoeding voor gecontracteerde zorg. Met een geselecteerd aantal zorgaanbieders zijn afspraken gemaakt. Overige behandelaars worden (deels) vergoed door je zorgverzekeraar in 2022

Budget zorgverzekering

#Budgetpolis 2022Naam Soort  
1.Pro LifePrincipe PolisBudgetmeer info
2.ZieZoSelectiefBudgetmeer info
3.Zilveren KruisBasis BudgetBudgetmeer info

Wat is een budgetpolis?

De budgetpolis in 2022 is geschikt voor mensen die weinig tot geen zorgkosten verwachten in 2022.

 

Wanneer jij het niet persé noodzakelijk vindt om zelf je zorgverlener te kiezen zou een budgetpolis een optie kunnen zijn. In 2022 heb je namelijk een beperkte vrije zorgkeuze zorgverleners.

 

Over het algemeen is de goedkoopste zorgverzekering 2022 van Nederland een budget zorgverzekering.

Budget zorgverzekering overzicht:

  1. Pro Life: Principe Polis Budget
  2. ZEKUR: Gewoon ZEKUR Polis
  3. ZieZo: ZieZo Selectief
  4. Zilveren Kruis: Basis Budget

Niet-gecontracteerde zorg

Er gelden voor de budgetpolis 2022 bepaalde vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg. Dat wilt zeggen dat wanneer je in 2022 naar een zorgaanbieder gaat die niet is aangesloten bij je zorgverzekeraar je een gedeelte van de zorgnote zelf moet meebetalen. 


In de praktijk zien we voor de budget-verzekering in 2022 dat de gemiddelde vergoedingspercentage ligt op 75%.  De zorgverzekeraar gaat dus maximaal 75% van de rekening betalen in 2022, de overige 25% zijn voor eigen rekening. 

Prijsafspraken en contracten

Voordat je gaat kiezen voor een goedkope budgetpolis in 2022 is het belangrijk om de contracten te checken.

 

Het is belangrijk om je zorgverleners die je wilt bezoeken in 2022 is gecontracteerd door je verzekeraar. Dit kost je slechts enkele minuten en kan je behoorlijk wat onverwachtse kosten besparen. 

Bij welke ziekenhuizen kun je terecht?

De budgetpolis in 2022 heeft zowel voor- als nadelen. Het is mogelijk aankomend jaar dat je met de budget zorgverzekering niet terecht kunt bij ieder ziekenhuis.

 

De verzekeraar heeft bepaalde afspraken gemaakt met ziekenhuizen in combinatie met de budgetpolis. Bekijk daarom ten alle tijden (!) op de website van de zorgverzekeraar naar welk ziekenhuis je kunt gaan zonder hier extra voor te moeten betalen.

Budget polis 2022 vergelijken

Maak gebruik van de zorgvergelijker om de budget polis 2022 te vergelijken.

 

Met behulp van de zoekfilter kan je exact aangeven waar je nieuwe zorgverzekering 2022 aan moet voldoen. Laat de vergelijker weten dat je uitsluitend de budetpolis 2022 wilt vergelijken.

 

Binnen enkele minuten weet jij precies welke verzekeraar het beste bij je past in 2022.

Zet de zorgwekker

Ontvang als eerste alle nieuwe zorgpremies per e-mail

Inhoudsopgave
Ga direct naar:
Vanaf € 83,45
Vanaf € 113,00
Vanaf € 120,95
Vanaf €110,90