budgetpolis-zorgverzekering

Budgetpolis 2024

Een budgetpolis in 2024 geeft jou een zorgverzekering met een extra lage zorgpremie. Je krijgt een beperkte zorgkeuze in het nieuwe jaar. Waarom zou jij moeten kiezen voor een budgetpolis 2024? Wij helpen je graag opweg.

Verwacht jij geen zorgkosten in 2024? Verhoog dan je eigen risico of kies voor een 'budget' zorgverzekering.

Team Socialzorg.nl

Budget zorgverzekering vergelijken 2024

Kies je eigen risico

Zorgverzekering met lage zorgpremie 2024

Voordelige/goedkope zorgverzekering afsluiten? Dan ben je met een budgetpolis 2024 zeker tevreden. Wanneer een beperkte zorgkeuze en je eigenlijk toch geen zorgkosten verwacht, kan je kiezen voor een budgetpolis verzekering. Minimale premie betalen en toch gewoon prima verzekerd zijn. 

Alle handige informatie en must knows over de budgetpolissen van 2024 lees je terug bij Socialzorg. Zo bespreken wij onder andere het verhogen van het eigen risico, voor- en nadelen van de budgetpolis en of iedereen deze soort zorgverzekering zou moeten kiezen. 

Wat is een budgetpolis?

De budgetpolis in 2024 is geschikt voor mensen die weinig tot geen zorgkosten verwachten in 2024. Wanneer jij het niet persé noodzakelijk vindt om zelf je zorgverlener te kiezen zou een budgetpolis een optie kunnen zijn. In 2024 heb je namelijk een beperkte vrije zorgkeuze zorgverleners. Over het algemeen is de goedkoopste zorgverzekering 2024 van Nederland een budget zorgverzekering.

Niet-gecontracteerde zorg

Er gelden voor de budgetpolis 2024 bepaalde vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg. Dat wilt zeggen dat wanneer je in 2024 naar een zorgaanbieder gaat die niet is aangesloten bij je zorgverzekeraar je een gedeelte van de zorgnote zelf moet meebetalen. 

 

In de praktijk zien we voor de budget-verzekering in 2024 dat de gemiddelde vergoedingspercentage ligt op 75%.  De zorgverzekeraar gaat dus maximaal 75% van de rekening betalen in 2024, de overige 25% zijn voor eigen rekening. 

Prijsafspraken en contracten

Voordat je gaat kiezen voor een goedkope budgetpolis in 2024 is het belangrijk om de contracten te checken. Het is belangrijk om je zorgverleners die je wilt bezoeken in 2024 is gecontracteerd door je verzekeraar. Dit kost je slechts enkele minuten en kan je behoorlijk wat onverwachtse kosten besparen. 

Bij welke ziekenhuizen kun je terecht?

De budgetpolis in 2024 heeft zowel voor- als nadelen. Het is mogelijk aankomend jaar dat je met de budget zorgverzekering niet terecht kunt bij ieder ziekenhuis. De verzekeraar heeft bepaalde afspraken gemaakt met ziekenhuizen in combinatie met de budgetpolis. Bekijk daarom ten alle tijden (!) op de website van de zorgverzekeraar naar welk ziekenhuis je kunt gaan zonder hier extra voor te moeten betalen.

Vergelijk de budgetpolis 2024

Maak gebruik van de zorgvergelijker om de budget polis 2024 te vergelijken. Met behulp van de zoekfilter kan je exact aangeven waar je nieuwe zorgverzekering 2024 aan moet voldoen. Laat de vergelijker weten dat je uitsluitend de budetpolis 2024 wilt vergelijken.

Binnen enkele minuten weet jij precies welke verzekeraar het beste bij je past in 2024.

4.9/5 – (51 stemmen)