Fysiotherapie vergoeding 2023

Ontvang de beste fysiotherapie vergoedingen van je zorgverzekeraar in 2023.

Ontdek welke zorgverzekeraar in 2023 de hoogste en meeste fysiotherapie behandelingen vergoed.

Team Socialzorg.nl

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Fysiotherapie vergoeding in 2023 met jouw zorgverzekering. In Nederland heb je een aanvullende verzekering nodig om een fysiotherapie vergoeding te krijgen. Vanuit het basispakket ontvang je namelijk geen fysiotherapeut vergoeding in 2023. Ontdek hier de mogelijkheden per zorgverzekeraar. 

9x, 12x, 27x, 36x fysiotherapie

6 fysiotherapiebehandelingen

6x of 9x fysiotherapiebehandelingen

6x, 9x, 12x, 20x 36x fysiotherapie

6x, 9x fysiotherapie

9x, 12x, 18x fysiotherapie

6x, 16x, 20x fysiotherapie

fysiotherapie-fysiotherapeut-2023

Fysiotherapeut bezoeken in 2023

Aanvullende fysiotherapie 2022 zorgverzekering vergoeding nodig? Wij helpen je opweg wanneer jij door het bos de bomen niet meer kunt zien. Want hoe zit het eigenlijk met fysio vergoeding en je zorgverzekering in 2022?

 

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. In bijna alle gevallen krijg je geen vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is daarom nodig om vergoedingen te ontvangen in 2022 voor fysiotherapie.

Fysio vergoeding 2023

Heb je last van nek- en rugklachten of sportblessures? Dan kun je in 2023 gaan naar een fysiotherapeut voor een behandeling. Alleen wanneer je een aandoening hebt die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid staat krijg je een vergoeding vanuit het basispakket.

Als jij een aanvullende zorgverzekering afsluit kan je vergoedingen voor fysiotherapie ontvangen, waaronder;

 

  • Oefentherapeut Mensendieck en Cesar
  • Kinderfysio- of oefentherapeut
  • Manueel therapeut
  • Bekkenfysiotherapeut
  • Geriatrie-fysiotherapeut
  • Oedeemtherapeut

Fysiotherapie na een operatie 2023

Hoe zit het met fysiotherapie in 2023 na een operatie? Fysiotherapiebehandelingen tijdens een ziekenhuisopname vallen onder de kosten van de totale ziekenhuisbehandeling. De vergoeding komt dus vanuit de basisverzekering. 

 

Zodra je het ziekenhuis hebt verlaten krijg je alleen een vergoeding via een aanvullende fysiotharpie verzekering of vanuit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling.

Heb ik een verwijzing nodig van een arts?

In de meeste gevallen is er geen verwijsbrief nodig om naar een fysiotherapeut te gaan. Dit is wel nodig wanneer je behandelaar niet is gecontracteerd door je zorgverzekeraar in 2023. 

Op de website van je verzekeraar kun je exact na gaan welke fysiotherapeuten zijn aangesloten. 

Kosten fysiotherapie per 2023

Er zijn geen vaste prijzen voor een fysiotherapiebehandeling. Om toch een indicatie te geven wat de gemiddelde kosten zijn van een fysiotherapeut in 2023 moet je rekening houden met €35 en €45 voor een reguliere behandeling. Voor manuele therapie of kinderfysiotherapie is meestal weer wat duurder

 

Ben je aanvullende verzekerd in 2023? Dan krijg je een complete of een gedeelte van de zorgkosten vergoed van je zorgverzekeraar. 

Bekijk altijd eerst of je zorgbehandelaar is gecontracteerd. In 2023 is een fysiotherapie vergoeding vaak alleen volledig bij aangesloten zorgaanbieders. 

Basisverzekering fysiotherapie 2023

Vanaf 18 jaar

Mensen met een bepaalde aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid voorkomst, worden fysio behandelingen in 2023 vanaf de 21 behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. 

De eerste 20 behandelingen per aandoening (niet per jaar!) betaal je dus altijd eerst zelf. 

Fysiotherapie tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening krijgen alle fysiotherapie behandelingen vergoed in 2023. 

 

Wanneer er sprake is van geen chronische aandoening worden alleen de eerste 9 behandelingen fysiotherapie en oefentherapie vergoedt.

4.9/5 – (11 stemmen)