Fysiotherapie vergoeding 2025

Ontdek welke zorgverzekeraar in 2025 de hoogste en meeste fysiotherapie behandelingen vergoed.

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Fysiotherapie vergoeding in 2025 met jouw zorgverzekering. In Nederland heb je een aanvullende verzekering nodig om een fysiotherapie vergoeding te krijgen. Vanuit het basispakket ontvang je namelijk geen fysiotherapeut vergoeding in 2025. Ontdek hier de mogelijkheden per zorgverzekeraar. 

fysiotherapie-fysiotherapeut-2024

Fysiotherapeut bezoeken in 2025

Aanvullende fysiotherapie 2025 zorgverzekering vergoeding nodig? Wij helpen je opweg wanneer jij door het bos de bomen niet meer kunt zien. Want hoe zit het eigenlijk met fysio vergoeding en je zorgverzekering in 2025?

 

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. In bijna alle gevallen krijg je geen vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is daarom nodig om vergoedingen te ontvangen in 2025 voor fysiotherapie.

Fysio vergoeding 2025

Heb je last van nek- en rugklachten of sportblessures? Dan kun je in 2025 gaan naar een fysiotherapeut voor een behandeling. Alleen wanneer je een aandoening hebt die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid staat krijg je een vergoeding vanuit het basispakket.

Als jij een aanvullende zorgverzekering afsluit kan je vergoedingen voor fysiotherapie ontvangen, waaronder;

 

  • Oefentherapeut Mensendieck en Cesar
  • Kinderfysio- of oefentherapeut
  • Manueel therapeut
  • Bekkenfysiotherapeut
  • Geriatrie-fysiotherapeut
  • Oedeemtherapeut

Fysiotherapie na een operatie 2025

Hoe zit het met fysiotherapie in 2025 na een operatie? Fysiotherapiebehandelingen tijdens een ziekenhuisopname vallen onder de kosten van de totale ziekenhuisbehandeling. De vergoeding komt dus vanuit de basisverzekering. 

 

Zodra je het ziekenhuis hebt verlaten krijg je alleen een vergoeding via een aanvullende fysiotharpie verzekering of vanuit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling.

Heb ik een verwijzing nodig van een arts?

In de meeste gevallen is er geen verwijsbrief nodig om naar een fysiotherapeut te gaan. Dit is wel nodig wanneer je behandelaar niet is gecontracteerd door je zorgverzekeraar in 2025. 

Op de website van je verzekeraar kun je exact na gaan welke fysiotherapeuten zijn aangesloten. 

Kosten fysiotherapie per 2025

Er zijn geen vaste prijzen voor een fysiotherapiebehandeling. Om toch een indicatie te geven wat de gemiddelde kosten zijn van een fysiotherapeut in 2025 moet je rekening houden met €35 en €45 voor een reguliere behandeling. Voor manuele therapie of kinderfysiotherapie is meestal weer wat duurder

 

Ben je aanvullende verzekerd in 2025? Dan krijg je een complete of een gedeelte van de zorgkosten vergoed van je zorgverzekeraar. 

Bekijk altijd eerst of je zorgbehandelaar is gecontracteerd. In 2025 is een fysiotherapie vergoeding vaak alleen volledig bij aangesloten zorgaanbieders. 

Basisverzekering fysiotherapie 2025

Vanaf 18 jaar

Mensen met een bepaalde aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid voorkomst, worden fysio behandelingen in 2025 vanaf de 21 behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. 

De eerste 20 behandelingen per aandoening (niet per jaar!) betaal je dus altijd eerst zelf. 

Fysiotherapie tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening krijgen alle fysiotherapie behandelingen vergoed in 2025. 

 

Wanneer er sprake is van geen chronische aandoening worden alleen de eerste 9 behandelingen fysiotherapie en oefentherapie vergoedt.

Vergelijk je zorgverzekering

Ongeacht hoeveel fysiotherapie vergoeding jij nodig hebt is het vergelijken van je zorgverzekering belangrijk. Ontdek andere zorgverzekeringen met bijvoorbeeld passende vergoedingen voor fysiotherapie of andere behandelingen. 

 

Je hebt ruim 7 weken de tijd om te bepalen of jij een overstap wilt maken van zorgverzekeraar. Bereken je nieuwe zorgpremie via Socialzorg.nl en kies een zorgverzekering die echt bij jou past voor 2025.

4.9/5 – (12 stemmen)