Zorgverzekering 2022

De zorgverzekering in 2022: alles wat je moet weten over de nieuwe zorgverzekering in 2022. Actuele premies, tips voor het vergelijken van je zorgverzekering en we bespreken zorgverzekering 2022 vergoedingen. 

Wij helpen graag onze bezoekers bij het vinden van een nieuwe/passende zorgverzekering. Ieder jaar weer stappen honderden mensen over via Socialzorg.nl. Het zorgverzekering vergelijken is vrijblijvend en een kind kan de was doen!

Updates zorgverzekering 2022

#NieuwsInformatie  
1.Eigen risicoblijft gelijk  385 euro  
2.ZorgpremiePremie zal stijgen in 2022  
3.BasispakketOnbewezen zorg uit basispakket  

Alles over de zorgverzekering 2022

Een goede zorgverzekering is enorm belangrijk. Wanneer het nodig is moet je zorgverzekering in 2022 voldoende dekking geven. Het hebben van een passende zorgverzekering is ook van belang wanneer je naar een zorgverlener moet gaan voor een behandeling. Met de vaak wat goedkope zorgverzekeringen dien je namelijk naar zorgaanbieders te gaan die een contract hebben met je verzekeraar. 

Als jij je zorgverzekering vergelijken gaat ben je ervan verzekerd dat je een geschikte polis hebt voor het nieuwe jaar. Op Socialzorg.nl kan je hiervoor de Zorgvergelijker 2022 gebruiken. Een complete, eerlijke en eenvoudige vergelijking van de 2022 zorgverzekeringen.

Zorgverzekering 2022

Basisverzekering zorgverzekering 2022

De basisverzekering in 2022 is een verplichte zorgverzekering in Nederland. Vanaf 18 jaar ben je dus wettelijk verplicht om een eigen ziektekostenverzekering op naam te hebben. Vanuit het basispakket ben je verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg. Je kunt terecht bij je huisarts, spoedeisende hulp en nog veel meer. 

De inhoud van deze zorgverzekering 2022 wordt bepaalt door de Rijksoverheid. De zorgpremie die je moet betalen iedere maand, of ieder jaar, wordt door je zorgverzekeraar berekend. Het is dus belangrijk om te onthouden dat de vergoedingen vanuit je basispolis gelijk is bij iedere zorgverzekeraar.

Er zijn verschillende soorten basis zorgerverzekeringen verkrijgbaar. In de praktijk moet je rekening houden met hoe meer vrije zorgkeuze zorgverleners je hebt/krijgt hoe hoger de maandelijkse premie in 2022. 

Zorgverzekering 2022 afsluiten

Het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 is in principe zo gedaan. Maar voordat je direct de goedkoopste zorgverzekering gaat afsluiten zijn er toch een aantal zaken waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je zorgverzekering 2022 een betaalbare premie heeft, voldoende keuze uit zorgverleners heeft in de omgeving waar je woont en check het type basisverzekering dat je gaat kiezen. 

Wanneer jij naast de 2022 zorgverzekering basis ook aanvullende polissen gaat afsluiten is het belangrijk de polisvoorwaarden te lezen. Hierin staat precies beschreven wat de voorwaarden zijn van alle vergoedingen van je zorgverzekeraar. Door dit even te lezen voorkom jij vaak vervelende verassingen en kosten.

Premie vanaf: € 109,25 p/m

Premie vanaf: € 113,00 p/m

Premies vanaf: € 120,95 p/m