Restitutiepolis 2022

Een restitutiepolis in 2022: wat zijn de voor- en nadelen van een restitutiepolis? welke premie ga ik betalen in 2022 voor een restitutie zorgverzekering? Op deze en andere vragen geven wij jou hier het antwoord. 

Een restitutiepolis 2022 is een zorgverzekering die jou een volledige vrije zorgkeuze geeft. Jij mag dus in 2022 zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Waar je bij de naturapolis beperkt bent is dit niet het geval met de restitutie verzekering.

Wat is een restitutiepolis?

In Nederland kennen wij verschillende type basisverzekeringen. Het goedkoopste en meest beperkte polis is de budgetpolis. De meest gekozen zorgverzekeringen zijn de naturaverzekeringen. Tot slot heb je de restitutiepolis 2022. 

 

Je gaat iets meer premie per maand betalen in 2022 voor de restitutiezorgverzekering. Dit komt omdat je terecht kunt bij alle zorgverleners in Nederland zonder dat je hier voor moet betalen. Met de naturaverzekering krijg je namelijk maximaal 80% van de rekening vergoed voor niet-gecontracteerde  zorg. 

Hecht jij dus hier veel waarde aan, dan is het belangrijk om de restitutiepolis 2022 te vergelijken tussen de verzekeraar. Dit is mogelijk door onze zorgvergelijker 2022 te gebruiken.