Restitutiepolis 2022

premie restitutiepolis 2022Een restitutiepolis in 2022: wat zijn de voor- en nadelen van een restitutiepolis? welke premie ga ik betalen in 2022 voor een restitutie zorgverzekering? Op deze en andere vragen geven wij jou hier het antwoord. 

Een restitutiepolis 2022 is een zorgverzekering die jou een volledige vrije zorgkeuze geeft. Jij mag dus in 2022 zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Waar je bij de naturapolis beperkt bent is dit niet het geval met de restitutie verzekering.

Aanbod restitutiepolis 2022

ZorgverzekeraarNaam polis
AevitaeBasisverzekering restitutie
AONBasis Exclusief
CZZorgkeuzepolis
De AmersfoortseBasisverzekering Restitutie
FBTOZorgverzekering (Restitutie)
IZAEigen Keuze
IZZ (CZ)Zorgkeuzepolis
IZZ (VGZ)Basisverzekering Restitutie
MenzisBasis Vrij
Nationale-NederlandenZorgverzekering Restitutie
OHRAZorgverzekering
PMABasis Vrij
Stad HollandZorgpolis
Studenten Goed VerzekerdBasis Exclusief
United Consumers VGZ Eigen Keuze
UnivéZorg Vrij polis
VGZVGZ Eigen Keuze
ZEKURGewoon ZEKUR Zorg Vrij
Zilveren KruisBasis Exclusief
Zorg en ZekerheidZorg Vrij polis
Zorgverzekeraar UMCUMC Eigen Keuze

Wat is een restitutiepolis?

In Nederland kennen wij verschillende type basisverzekeringen. Het goedkoopste en meest beperkte polis is de budgetpolis. De meest gekozen zorgverzekeringen zijn de naturaverzekeringen. Tot slot heb je de restitutiepolis 2022. 

 

Je gaat iets meer premie per maand betalen in 2022 voor de restitutiezorgverzekering. Dit komt omdat je terecht kunt bij alle zorgverleners in Nederland zonder dat je hier voor moet betalen. Met de naturaverzekering krijg je namelijk maximaal 80% van de rekening vergoed voor niet-gecontracteerde  zorg. 

Hecht jij dus hier veel waarde aan, dan is het belangrijk om de restitutiepolis 2022 te vergelijken tussen de verzekeraar. Dit is mogelijk door onze zorgvergelijker 2022 te gebruiken.

Waarom een restitutiepolis kiezen?

Volledige vrije zorgkeuze belangrijk voor jou? Kies dan in 2022 voor een restitutiepolis. Dit is de voornaamste reden dat mensen kiezen voor de restitutie zorgverzekering. Je mag volledig zelf bepalen in 2022 naar welke huisarts, ziekenhuis of apotheek je gaat. Een ander groot voordeel is dat je tegenwoordig bijna nooit meer zelf de zorgkosten moet voorschieten.

Restitutiepolis premie 2022

De premie in 2022 van een restitutiepolis is hoger dan de reguliere naturapolis. Dit komt omdat de verzekeraar met de naturapolis prijsafspraken maakt met zorgverleners. Deze afspraken zorgen voor lagere kosten voor een behandeling. 

 

In ons overzicht van de restitutiepolissen in 2022 kan je direct zien wat de premie is. Meer weten over een bepaalde premie restitutiepolis 2022? Klik op bekijken en wij verwijzen je direct door naar de verzekeraar.

Restitutiepoilis vergelijken?

Restitutiepoilis vergelijken?

Maak gebruik van de zorgvergelijker op Socialzorg.nl. Vergelijk de restitutiepolis van 2022 met andere zorgverzekeringen!

Vergelijk restitutiepolis

Premie vanaf: € 109,25 p/m

Premie vanaf: € 113,00 p/m

Premies vanaf: € 120,95 p/m