Friesland zorgverzekering 2022

Benieuwd naar De Friesland zorgverzekering van 2022? Bekijk hier actuele Friesland premie, vergoedingen en informatie voor het nieuwe jaar. Socialzorg heeft de zorgverzekering Friesland alvast onder de loep genomen. Bekijk hieronder het resultaat van ons onderzoek.

Premie vanaf:

€ 113,- p/m

Over zorgverzekeraar De Friesland

De Friesland is onderdeel van het Achmea-concern en bestaat al sinds 1990. Steeds meer bezoekers van Socialzorg.nl kiezen ervoor om hun zorgverzekering af te sluiten bij De Friesland. Dit komt met name doordat Friesland overzichtelijk is en je precies weet waar je voor verzekerd bent.

 

Het is eenvoudig om met de verzekeraar in contact te komen. Je kunt De Friesland bellen, mailen en vrij eenvoudig je nota declareren. Om erachter te komen of De Friesland zorgverzekering 2022 het beste bij jou past kun je hieronder bekijken welke zorgverzekeringen er verkrijgbaar zijn.

Basisverzekering De Friesland 2022

In 2022 biedt De Friesland twee basisverzekeringen aan.

 

Het gaat om een Naturapolis met beperkte vrije zorgkeuze. Het verschil tussen deze twee basisverzekeringen van De Friesland zit in de maximale vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg.

Zorgverzekering De Friesland 2022

Het aankomende jaar heb je opnieuw de mogelijkheid om twee verschillende basisverzekering af te sluiten bij De Friesland. Beide zorgverzekeringen zijn opnieuw in 2022 naturaverzekeringen.

Zelf Bewust Polis

naturapolis 2022
113,00
p/mnd
  • 100% vergoeding gecontracteerde zorg
  • Max. 75% vergoeding overige behandelaars
  • Betaalt automatisch je premie
  • Bepaalde hulpmiddelen uitsluitend online bestellen
Popular

Alles Verzorgd Polis

naturapolis 2022
128,45
p/mnd
  • 100% vergoeding gecontracteerde zorg
  • Max. 80% vergoeding overige behandelaars
  • Zorgzaken online, per post, telefonisch of via de servicepunten
Popular

De Friesland premie overzicht 2022

JaarNaturapolisBudget
2019€ 125,45€ 106,75
2020€ 125,45€ 110,50
2021€ 128,45€ 113,00

Aanvullende verzekering De Friesland

Wanneer de basis zorgverzekering De Friesland in 2022 niet voldoende dekt kan je overwegen om een aanvullende verzekering te nemen. Je gaat dan extra vergoedingen krijgen van De Friesland in 2022. Je bent niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering te hebben, toch kan het van pas komen wanneer jij extra zorgkosten denkt te moeten gaan maken. In 2022 is de zorgverzekering Friesland uit te breiden met vijf verschillende modules.

 

Bij De Friese zorgverzekering zijn er vergoedingen verkrijgbaar voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, anticonceptiva en de tandarts.

Ga jij een aanvullende verzekering afsluiten? Check dan altijd de polisvoorwaarden. In de voorwaarden lees je alles over de voorwaarden die gelden voor vergoedingen van De Friesland. Voorkom vervelende verassingen en dure rekeningen in 2022.

Tandartsverzekering De Friesland

Kosten die gemaakt worden bij de tandarts vallen niet binnen de dekking van het basispakket. Je kunt de Friesland zorgverzekering 2022 uitbreiden met een tandartsverzekering. Zo heb je recht op extra vergoedingen voor behandelingen in 2022. Bij De Friese zorgverzekeraar heb je de keuze in 2022 uit maar liefst drie aanvullende tandarts modules.

Zorgverzekering De Friesland vergoedingen

Er zijn in 2022 verschillende Friesland vergoedingen verkrijgbaar. Vanuit het basispakket krijg je alle noodzakelijke zorg vergoed en via een aanvullende polis extra vergoedingen. Check hieronder de meest gekozen vergoedingen bij De Friesland. Meer weten? Ga direct naar de website van De Friese. 

AV Standaard: max. €40 per dag t/m €200 per kalenderjaar
 
AV Extra: max. €40 per dag t/m €400 per kalenderjaar
 
AV Optimaal: max. €40 per dag t/m €600 per kalenderjaar
AV Budget: max. 9 behandelingenper kalenderjaar
 

AV Standaard: max. 12 behandelingenper kalenderjaar

 

AV Extra: max. 20 behandelingenper kalenderjaar

 

AV Optimaal: max. 36 behandelingenper kalenderjaar

 Basisverzekering: 100% tot 21 jaar m.u.v. eigen bijdrage
 

AV Instap: 100% tot 21 jaaruit basisverzekering

 

AV Budget: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Standaard: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Extra: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Optimaal: 100%, vanaf 21 jaar

Veelgestelde vragen Friesland

Lees hier de meestgestelde vragen aan de Friese zorgverzekeraar. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice van De Friesland. Wij verwijzen je direct door naar de juiste pagina’s.

Vanaf 18 jaar is iedereen in Nederland wettelijk verplicht eigen risico te betalen voor zorg vanuit de basis zorgverzekering. In 2022 is het eigen risico opnieuw € 385,-.  Niet voor alle zorg vanuit het basispakket ga je een eigen risico betalen.
Ja, je kunt overstappen naar De Friesland in 2022 ondanks je leeftijd. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor de basisverzekering. Het acceptatieplicht geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Wij raden je aan om even contact op te nemen met de  klantenservice van de Friese zorgverzekeraar om advies op maat te krijgen. 

Zorgverzekeraar De Friesland biedt ook een Collectieve zorgverzekering in 2022 aan. Onder andere voor de volgende doelgroepen:

 

De verwachting is echter wel dat de collectieve zorgverzekering in 2022 zal verdwijnen. Zodra hier meer informatie beschikbaar over is zullen wij dit updaten. Bekijk eventueel de collectieve mogelijkheden op de website van De Friesland zorgverzekeraar voor de laatste updates en wijzigingen.

De Friesland 2022 reviews

klantwaardering op Independer
Klanten geven De Friesland gemiddeld een 8.1 81%

Klanten zijn zeer te spreken over de zorgverzekeringen van De Friesland. Op Independer.nl (grootste vergelijkingssite van Nederland) geeft ruim 80% van de klanten aan tevreden te zijn met De Friesland zorgverzekering.

 

De Friesland zorgpolis scoort gemiddeld een 8.1 van bijna 5000 reviews. Wanneer je alle reviews en beoordelingen wilt lezen kun je dit terugvinden op de website van de zorgverzekeraar Friesland. 

Opzeggen De Friesland zorgverzekering

De Friesland zorgverzekering opzeggen? Je kunt je zorgverzekering bij De Friesland opzeggen tot 31 december via:

  • Mijn De Friesland (inloggen met DigiD)
  • Telefonisch via (058) 291 31 31
  • Schriftelijk naar: De Friesland, Postbus 270, 8901 BB Leeuwarden

De Friesland vergelijken 2022

Aan het einde van ieder jaar kun jij je zorgverzekering vergelijken. Doordat er elk jaar een aantal veranderingen worden doorgevoerd is dit enorm belangrijk. Door je huidige polis te vergelijken met het aanbod van 2022 voorkom jij bijvoorbeeld dat je teveel premie betaald. Het vergelijken van De Friesland zorgverzekering 2022 is geheel vrijblijvend.


Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens ( geboortedatum, type polis en wensen) kun jij binnen enkele minunten berekenen of het overstappen iets gaat opleveren. Ieder jaar stappen en honderduizenden Nederlanders over van zorgverzekeraar en besparen tot wel 490 euro op jaarbasis. Direct doen? Raadpleeg onze vergelijken.