Friesland zorgverzekering 2022

Zorgverzekeraar De Friesland in 2022: alles over de zorgverzekering van De Friesland lees je als eerste op Socialzorg.nl. Dagelijks updaten wij onze website over zowel de zorgverzekeringen van zorgverzekeraar De Friesland als alle andere maatschappijen.

Net als voorgaande jaren gaat het een en ander weer veranderen. De maandelijkse zorgpremie in 2022 gaat stijgen en het basispakket gaat opnieuw uitgebreid worden. 

Premie vanaf:

€ 113,- p/m

Zorgverzekeraar De Friesland 2022

Grote kans dat jij uit wilt zoeken of een Friesland zorgverzekering 2022 het beste bij je past. Wij hebben de basis- aanvullende- en tandartsverzekering van De Friesland alvast voor je uitgezocht.

Bekijk hier onder andere de meest actuele premies en stap over wanneer ook jij kunt besparen op je zorgverzekering in 2022.

Steeds meer klanten kiezen via onze site een zorgverzekering bij de Friese zorgverzekeraar. Dit komt omdat het aanbod duidelijk is en je weet gewoon waar je voor verzekerd bent. Helaas is dit niet het geval bij andere zorgmaatschappijen in Nederland. Meer weten over een bepaalde zorgverzekering van
De Friesland 2022? Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar voor het afsluiten van je nieuwe polis. 

Basisverzekering De Friesland 2022

In 2022 kunt je bij De Friesland kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. De inhoud is voor de basisverzekering gelijk bij iedere zorgverzekeraar, wat je maandelijkse gaat betalen aan premie verschilt wel enorm. Beide zorgverzekeringen van De Friesland zijn een Naturapolis.

Maar wat is eigenlijk een natura zorgverzekering?


Wanneer jij in
2022 een De Friesland zorgverzekering kiest heb je recht op een volledige 100% vergoeding wanneer jij je laat behandelen bij een aangesloten zorgverlener. Als jij gebruik maakt van zorg die valt onder de dekking van het basispakket in 2022 dan vergoed De Friesland het volledige bedrag.

Zorgaanbieder geen overeenkomst/contract met De Friese? Dan ga je een gedeelte van de gemaakte kosten zelf moeten betalen. Behandelingen bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder krijg je maximaal
80% procent vergoed.

Meer weten over De Friesland?

Lees de polisvoorwaarden op de website van De Friesland.
TIP!

Kenmerken basisverzekering De Friesland

Zelf Bewust Polis

Als jij in 2022 kiest voor de basisverzekering Zelf Bewust Polis van De Friesland dan heb je recht op de volgende vergoedingen. 

  • 100% vergoeding gecontracteerde zorg
  • Max. 75% vergoeding overige behandelaars
  • Betaalt automatisch je premie
  • Bepaalde hulpmiddelen uitsluitend online bestellen
Zelf Bewust Polis

Net als de Zelf Bewust Polis van De Friesland is de Alles Verzorgd Polis ook een natura-verzekering in 2022. Zoek jij een volledige vrije zorgkeuze aankomend jaar? Dan moet je kijken welke verzekeraar een Restitutiepolis aanbied. Kenmerken van het basispakket zijn:

  • 100% vergoeding gecontracteerde zorg
  • Max. 80% vergoeding overige behandelaars
  • Zorgzaken online, per post, telefonisch of via de servicepunten

De Friesland premie overzicht 2022

JaarNaturapolisBudget
2019€ 125,45€ 106,75
2020€ 125,45€ 110,50
2021€ 128,45€ 113,00

Aavullende zorgverzekering De Friesland 2022

Een reden waarom je een De Friesland zorgverzekering in 2022 zou kunnen afsluiten is het aanbod. De Friese zorgverzekeraar heeft namelijk veel en ruime aanvullende zorgverzekering mogelijkheden. Zo zijn er per 2022 maar liefst vijf aanvullende modules verkrijgbaar bij de verzekeraar. Vergoedingen zijn onder andere verkrijgbaar voor; fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en anticonceptiva.

Tandartsverzekering 2022 De Friesland

Tandheelkundige zorg valt buiten de dekking van het basispakket in 2022. Jongeren tot 18 jaar hebben overigens wel recht op deze vergoeding vanuit de basisverzekering. Wanneer jij in 2022 bepaalde kosten verwacht van de tandarts zou het slim zijn om je hiervoor te verzekeren. Naast de ruime aanvullende zorgverzekeringen van De Friesland zijn er ook drie tandartsverzekeringen verkrijgbaar. Je kunt dus De Friesland zorgverzekering 2022 uitbreiden met aanvullende modules die passen bij jouw zorgbehoeften. 

De Friesland 2022 vergoeding

AV Standaard: max. €40 per dag t/m €200 per kalenderjaar
 
AV Extra: max. €40 per dag t/m €400 per kalenderjaar
 
AV Optimaal: max. €40 per dag t/m €600 per kalenderjaar
AV Budget: max. 9 behandelingenper kalenderjaar
 
AV Standaard: max. 12 behandelingenper kalenderjaar
 
AV Extra: max. 20 behandelingenper kalenderjaar
 
AV Optimaal: max. 36 behandelingenper kalenderjaar
 Basisverzekering: 100% tot 21 jaar m.u.v. eigen bijdrage
 
AV Instap: 100% tot 21 jaaruit basisverzekering
 
AV Budget: 100%, vanaf 21 jaar
 
AV Standaard: 100%, vanaf 21 jaar
 
AV Extra: 100%, vanaf 21 jaar
 
AV Optimaal: 100%, vanaf 21 jaar

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verplicht eigen risico in 2022?

Vanaf 18 jaar is iedereen in Nederland wettelijk verplicht eigen risico te betalen voor zorg vanuit de basis zorgverzekering. In 2022 is het eigen risico opnieuw € 385,-.  Niet voor alle zorg vanuit het basispakket ga je een eigen risico betalen.

2. Kan ik overstappen ondanks mijn leeftijd?

Ja, je kunt overstappen naar De Friesland in 2022 ondanks je leeftijd. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor de basisverzekering. Het acceptatieplicht geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Wij raden je aan om even contact op te nemen met de  klantenservice van de Friese zorgverzekeraar om advies op maat te krijgen. 

3. Collectief verzekeren bij De Friesland in 2022?

Zorgverzekeraar De Friesland biedt ook een Collectieve zorgverzekering in 2022 aan. Onder andere voor de volgende doelgroepen:

De verwachting is echter wel dat de collectieve zorgverzekering in 2022 zal verdwijnen. Zodra hier meer informatie beschikbaar over is zullen wij dit updaten. Bekijk eventueel de collectieve mogelijkheden op de website van De Friesland zorgverzekeraar voor de laatste updates en wijzigingen.

De Friesland 2022 reviews

klantwaardering op Independer
Klanten geven De Friesland gemiddeld een 8.1 81%

Klanten zijn zeer te spreken over de zorgverzekeringen van De Friesland. Op Independer.nl (grootste vergelijkingssite van Nederland) geeft ruim 80% van de klanten aan tevreden te zijn met De Friesland zorgverzekering. De Friesland zorgpolis scoort gemiddeld een 8.1 van bijna 5000 reviews. Wanneer je alle reviews en beoordelingen wilt lezen kun je dit terugvinden op de website van de zorgverzekeraar Friesland. 

De Friesland vergelijken 2022

Aan het einde van ieder jaar kun jij je zorgverzekering vergelijken. Doordat er elk jaar een aantal veranderingen worden doorgevoerd is dit enorm belangrijk. Door je huidige polis te vergelijken met het aanbod van 2022 voorkom jij bijvoorbeeld dat je teveel premie betaald. Het vergelijken van De Friesland zorgverzekering 2022 is geheel vrijblijvend.


Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens ( geboortedatum, type polis en wensen) kun jij binnen enkele minunten berekenen of het overstappen iets gaat opleveren. Ieder jaar stappen en honderduizenden Nederlanders over van zorgverzekeraar en besparen tot wel 490 euro op jaarbasis. Direct doen? Raadpleeg onze vergelijken.