Friesland zorgverzekering 2022

Bij De Friesland heb je de keuze uit 2 zorgverzekeringen. In 2022 gaat het opnieuw om een naturapolis. Verder is de zorgverzekering van Friesland uit te breiden met verschillende aanvullende modules. Geniet van een extra voordelige premie in 2022 door het eigen risico te verhogen. 

€ 113,00
€ 128,45
Vanaf € 1,95
Vanaf € 1,95

Zorgverzekering Friesland 2022

De Friesland biedt in 2022 meerdere zorgverzekeringen aan. Het gaat om twee basisverzekeringen en enorm veel aanvullende verzekeringen. Socialzorg heeft het zorgverzekering 2022 bij De Friesland alvast voor je uitgezocht. Bereken je premie en stap over naar De Friese zorgverzekeraar.

Basisverzekering De Friesland

de friesland zorgverzekeringIn 2022 biedt De Friesland net als voorgaande jaren een naturapolis aan. Dit is een zorgverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze. Echter krijg je tot 80% wel vergoed van De Friese Zorgverzekeraar voor niet aangesloten zorgaanbieders in 2022. Je kunt kiezen uit de Zelf Bewust Polis of de Alles Verzorgd Polis. Benieuwd hoeveel zorgpremie jij in 2022 gaat betalen bij De Friesland? Bereken dan vrijblijvend je premie. 

Vanuit de basisverzekering heb je recht op alle noodzakelijke zorg. De Rijksoverheid bepaalt de uiteindelijke inhoud van het basispakket. Daarentegen bepalen de zorgverzekeraars zelf de hoogte van de premie. Vanuit de basisverzekering ben je onder andere verzekerd voor: Huisarts, Medicijnen en Behandeling en verblijf in ziekenhuis

Aanvullende zorgverzekering Friesland

Wanneer de basis zorgverzekering De Friesland in 2022 niet voldoende dekt kan je overwegen om een aanvullende verzekering te nemen. Je gaat dan extra vergoedingen krijgen van De Friesland in 2022. Je bent niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering te hebben, toch kan het van pas komen wanneer jij extra zorgkosten denkt te moeten gaan maken. In 2022 is de zorgverzekering Friesland uit te breiden met vijf verschillende modules.

 

Bij De Friese zorgverzekering zijn er vergoedingen verkrijgbaar voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, anticonceptiva en de tandarts.

De Zelf Bewust Polis in 2022 uit te breiden met: AV Instap, AV Opstap, AV Doorstap, AV Tand Opstap en AV Tand Doorstap.

De Alles Verzorgd Polis is in 2022 uit te breiden met: AV Instap, AV Budget, AV Standaard, AV Extra, AV Optimaal, AV Tand Standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal

Wil jij De Friesland aanvullende zorgverzekering afsluiten? Check dan altijd de polisvoorwaarden. In de voorwaarden lees je alles over de voorwaarden die gelden voor vergoedingen van De Friesland. Voorkom vervelende verassingen en dure rekeningen in 2022.

Tandartsverzekering Friesland

Kosten die gemaakt worden bij de tandarts vallen niet binnen de dekking van het basispakket. Je kunt de Friesland zorgverzekering 2022 uitbreiden met een tandartsverzekering. Zo heb je recht op extra vergoedingen voor behandelingen in 2022. Bij De Friese zorgverzekeraar heb je de keuze in 2022 uit maar liefst drie aanvullende tandarts modules. Het gaat om De Friesland AV Tand Standaard, Extra en Optimaal. Meer weten over de Friesland tandartsverzekering 2022? Wij hebben alles alvast voor je uitgezocht.

Je premie bij De Friesland

Wat kost een zorgverzekering bij De Friesland in 2022? En hoeveel premie moet ik meer betalen in 2022? Bekijk in het tabel direct de premies van de afgelopen jaren. Ook in 2022 zal de premie iets duurder worden dan het afgelopen jaar. Toch zijn er nog voldoende mogelijkheden om je korting te krijgen op je zorgpremie bij De Friesland via het eigen risico.

JaarNaturapolisBudget
2019€ 125,45€ 106,75
2020€ 125,45€ 110,50
2021€ 128,45€ 113,00

Veelgestelde vragen Friesland

Lees hier de meestgestelde vragen aan de Friese zorgverzekeraar. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice van De Friesland. Wij verwijzen je direct door naar de juiste pagina’s.

Vanaf 18 jaar is iedereen in Nederland wettelijk verplicht eigen risico te betalen voor zorg vanuit de basis zorgverzekering. In 2022 is het eigen risico opnieuw € 385,-.  Niet voor alle zorg vanuit het basispakket ga je een eigen risico betalen.
Ja, je kunt overstappen naar De Friesland in 2022 ondanks je leeftijd. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor de basisverzekering. Het acceptatieplicht geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Wij raden je aan om even contact op te nemen met de  klantenservice van de Friese zorgverzekeraar om advies op maat te krijgen. 

Zorgverzekeraar De Friesland biedt ook een Collectieve zorgverzekering in 2022 aan. Onder andere voor de volgende doelgroepen:

 

De verwachting is echter wel dat de collectieve zorgverzekering in 2022 zal verdwijnen. Zodra hier meer informatie beschikbaar over is zullen wij dit updaten. Bekijk eventueel de collectieve mogelijkheden op de website van De Friesland zorgverzekeraar voor de laatste updates en wijzigingen.

Maak gebruik van de Zorgzoeker van De Friesland om je zorgverlener te vinden. Hierin bekijk je alle zorgaanbieders in Nederland die een contract hebben met de verzekeraar.

Achtergrond informatie De Friesland

De Friesland is onderdeel van het Achmea-concern en bestaat al sinds 1990. Steeds meer bezoekers van Socialzorg.nl kiezen ervoor om hun zorgverzekering af te sluiten bij De Friesland. Dit komt met name doordat Friesland overzichtelijk is en je precies weet waar je voor verzekerd bent.

 

Het is eenvoudig om met de verzekeraar in contact te komen. Je kunt De Friesland bellen, mailen en vrij eenvoudig je nota declareren. Om erachter te komen of De Friesland zorgverzekering 2022 het beste bij jou past kun je hieronder bekijken welke zorgverzekeringen er verkrijgbaar zijn.

Vergoedingen bij De Friesland in 2022

Er zijn in 2022 verschillende Friesland vergoedingen verkrijgbaar. Vanuit het basispakket krijg je alle noodzakelijke zorg vergoed en via een aanvullende polis extra vergoedingen. Check hieronder de meest gekozen vergoedingen bij De Friesland. Meer weten? Ga direct naar de website van De Friese. 

AV Standaard: max. €40 per dag t/m €200 per kalenderjaar
 
AV Extra: max. €40 per dag t/m €400 per kalenderjaar
 
AV Optimaal: max. €40 per dag t/m €600 per kalenderjaar
AV Budget: max. 9 behandelingenper kalenderjaar
 

AV Standaard: max. 12 behandelingenper kalenderjaar

 

AV Extra: max. 20 behandelingenper kalenderjaar

 

AV Optimaal: max. 36 behandelingenper kalenderjaar

 Basisverzekering: 100% tot 21 jaar m.u.v. eigen bijdrage
 

AV Instap: 100% tot 21 jaaruit basisverzekering

 

AV Budget: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Standaard: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Extra: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Optimaal: 100%, vanaf 21 jaar

Wat zijn de beoordelingen?

Klanten geven De Friesland gemiddeld een 8.1!

Klanten zijn zeer te spreken over de zorgverzekeringen van De Friesland. Op Independer.nl (grootste vergelijkingssite van Nederland) geeft ruim 80% van de klanten aan tevreden te zijn met De Friesland zorgverzekering.

 

De Friesland zorgpolis scoort gemiddeld een 8.1 van bijna 5000 reviews. Wanneer je alle reviews en beoordelingen wilt lezen kun je dit terugvinden op de website van de zorgverzekeraar Friesland. 

Het opzeggen van je zorgverzekering

Hoe kan je je zorgverzekering bij de Friesland opzeggen? Er zijn drie mogelijkheden om je polis op te zeggen bij de verzekeraar. je kunt eenvoudig dit regelen via de Mijn De Friesland (inloggen met DigiD). Een andere mogelijkheid is om dit telefonisch via (058) 291 31 31 te doen. Tot slo kan je dit schriftelijk doen: De Friesland, Postbus 270, 8901 BB Leeuwarden

Vergelijk De Friesland zorgverzekeringen

Aan het einde van ieder jaar kun jij je zorgverzekering vergelijken. Doordat er elk jaar een aantal veranderingen worden doorgevoerd is dit enorm belangrijk. Door je huidige polis te vergelijken met het aanbod van 2022 voorkom jij bijvoorbeeld dat je teveel premie betaald. Het vergelijken van De Friesland zorgverzekering 2022 is geheel vrijblijvend.


Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens ( geboortedatum, type polis en wensen) kun jij binnen enkele minunten berekenen of het overstappen iets gaat opleveren. Ieder jaar stappen en honderduizenden Nederlanders over van zorgverzekeraar en besparen tot wel 490 euro op jaarbasis. Direct doen? Raadpleeg onze vergelijken.

Zet de zorgwekker

Ontvang als eerste alle nieuwe zorgpremies per e-mail

Inhoudsopgave
Ga direct naar:
Vanaf € 83,45
Vanaf € 113,00
Vanaf € 120,95
Vanaf €110,90