Friesland zorgverzekering 2022

Benieuwd wat De Friesland zorgverzekering 2022 te bieden heeft? Op deze pagina lees je alle in’s en out’s over de zorgverzekering van De Friesland. In het kort bespreken wij de basis- aanvullende- en tandartsverzekeringen van de Friese zorgverzekeraar. Daarnaast check je direct de Friesland zorgverzekering premies voor het aankomende jaar.

 

In 2022 is opnieuw de zorgverzekering duurder geworden. Reden genoeg dus om uit te zoeken of een zorgverzekering van Friesland zorgverzekeraar beter bij jouw past. Er zijn namelijk extra vergoedingen verkrijgbaar en de basisverzekering komt in twee varianten.

Premie overzicht 2022 De Friesland

€ 113,25
€ 131,45
Vanaf € 1,95
Vanaf € 11,50

Basisverzekering De Friesland

De basisverzekering geeft jou recht op de belangrijkste, actute zorg in binnen- en buitenland. Het basispakket is een wettelijk verplichte zorgverzekering vanaf 18 jaar. De Friesland zorgverzekering 2022 is verkrijgbaar in 2 basisverzekeringen. Beide basispakketten zijn bij de Friese zorgverzekering een naturapolis.

 

Hoe werkt een naturapolis bij De Friesland? Zorg die valt onder de vergoeding van het basispakket wordt volledig vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Op de website van de verzekeraar kan je precies uitzoeken welke zorgaanbieder bij jou in de buurt is aangesloten. Overige behandelaars worden met maximaal 80 procent vergoed.

 

Zowel de Bewust Polis als de Alles Verzorgd Polis van De Friesland biedt enorm veel voordelen. Naast een aantrekkelijke nieuwe premie in 2022 zijn er veel aanvullende mogelijkheden. Wil je exact weten welke De Friesland zorgverzekering 2022 het beste bij jou past? Klik op de link om het complete overzicht Friese zorgverzekeringen te bekijken.

Zijn alle basisverzekeringen gelijk?

Nee, in Nederland zijn er verschillende soorten basisverzekeringen verkrijgbaar. Het grootste verschil zit in de vrije zorgkeuze. In de praktijk betekent dat je voor niet-gecontracteerde zorg een gedeelte zelf moet betalen. De inhoud van het basispakket is daarentegen wel gelijk bij iedere zorgverzekeraar.

 

Voor het aankomende jaar (2022) heb je de volgende keuzes:

 • Budgetpolis: goedkope zorgverzekeringen met geen vrije zorgkeuze;
 • Naturapolis: beperkte vrije zorgkeuze;
 • Restitutiepolis: volledige vrijge zorgkeuze;
 • Combinatiepolis: combinatie tussen natura- en restitutie

Zorgverzekeraar De Friesland in 2022 biedt uitsluitend de naturapolis aan. Behandelingen die vallen onder de vergoeding binnen de basispolis worden altijd volledig vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Benieuwd welke zorgaanbieders zijn aangesloten bij de Friesland zorgverzekering? Klik hieronder om direct alle aangesloten partners te zien.

Aanvullende zorgverzekering Friesland

Verwacht jij extra zorgkosten in 2022? Bekijk dan of een Friesland aanvullende zorgverzekering iets voor jou is. Je gaat in 2022 een extra premie betalen in ruil voor aanvullende vergoedingen. Het grote voordeel van De Friesland is dat er een enorme keuze is uit aanvullende vergoedingen/polissen.

Zorgkosten zoals fysiotherapie vallen buiten de dekking van het basispakket. Wil jij toch naar de fysiotherapeut in 2022? Dan zou je dit zelf moeten betalen. Een andere mogelijkheid is om je hiervoor te verzekeren. Met een Friesland zorgverzekering 2022 kan je kiezen uit de volgende modules:

 • AV Instap
 • AV Budget
 • AV Opstap
 • AV Doorstap
 • AV Extra
 • AV Optimaal

Let op: bepaalde aanvullende modules zijn alleen verkrijgbaar met de Alles Verzorgd 2022 zorgverzekering. Welke zorgverzekering past bij pensionado.

Tandartsverzekering Friesland 2022

Dan zijn er nog kosten die voortkomen uit een behandeling bij de tandarts. Alleen jongeren/kinderen tot 18 jaar krijgen deze kosten vergoed vanuit de basis zorgverzekering in 2022. Daarna zou je kunnen kiezen om een Friesland tandartsverzekering 2022 te nemen. Zo ontvang jij extra vergoedingen voor de vaak dure rekeningen van je tandarts of Mondhygiënist.

 

De Friesland heeft voor 2022 ruime vergoedingen beschikbaar. Bereken daarom goed hoeveel kosten jij verwacht in 2022 bij de tandarts. Raadpleeg eventueel je tandarts om dit met hem te bespreken. Je bent namelijk niet verplicht je te verzekeren voor deze kosten. Mensen met een gezond gebit zouden ook kunnen overwegen om geen tandartsverzekering te nemen maar de behandelingen zelf te betalen.

Zorgpremie De Friesland in 2022

Zoals je in het overzicht hierboven hebt kunnen zien is ook de premie van De Friesland iets duurder geworden in 2022. Toch zijn e rook nog mogelijkheden om de Friesland zorgpremie 2022 te verlagen. Dit kun je doen door het eigen risico te verhogen. De Friese zorgverzekeraar gaat je namelijk een korting geven op je premie.

 

De premie van De Friesland hierboven is met een eigen risico van 385 euro. Bereken hoeveel korting jij kunt krijgen op de zorgpremie voor 2022? Bezoek dan de website van De Friesland en ga direct aan de slag. Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar om de exacte, persoonlijke premie te checken.

Veelgestelde vragen Friesland

Vanaf 18 jaar is iedereen in Nederland wettelijk verplicht eigen risico te betalen voor zorg vanuit de basis zorgverzekering. In 2022 is het eigen risico opnieuw € 385,-.  Niet voor alle zorg vanuit het basispakket ga je een eigen risico betalen.
Ja, je kunt overstappen naar De Friesland in 2022 ondanks je leeftijd. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor de basisverzekering. Het acceptatieplicht geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Wij raden je aan om even contact op te nemen met de  klantenservice van de Friese zorgverzekeraar om advies op maat te krijgen. 

Zorgverzekeraar De Friesland biedt ook een Collectieve zorgverzekering in 2022 aan. Onder andere voor de volgende doelgroepen:

 

De verwachting is echter wel dat de collectieve zorgverzekering in 2022 zal verdwijnen. Zodra hier meer informatie beschikbaar over is zullen wij dit updaten. Bekijk eventueel de collectieve mogelijkheden op de website van De Friesland zorgverzekeraar voor de laatste updates en wijzigingen.

Maak gebruik van de Zorgzoeker van De Friesland om je zorgverlener te vinden. Hierin bekijk je alle zorgaanbieders in Nederland die een contract hebben met de verzekeraar.

Geschiedenis De Friesland zorgverzekeraar

De Friesland is onderdeel van het Achmea-concern en bestaat al sinds 1990. Steeds meer bezoekers van Socialzorg.nl kiezen ervoor om hun zorgverzekering af te sluiten bij De Friesland. Dit komt met name doordat Friesland overzichtelijk is en je precies weet waar je voor verzekerd bent.

 

Het is eenvoudig om met de verzekeraar in contact te komen. Je kunt De Friesland bellen, mailen en vrij eenvoudig je nota declareren. Om erachter te komen of De Friesland zorgverzekering 2022 het beste bij jou past kun je hieronder bekijken welke zorgverzekeringen er verkrijgbaar zijn.

Veelgekozen aanvullende vergoedingen Friesland

Er zijn in 2022 verschillende Friesland vergoedingen verkrijgbaar. Vanuit het basispakket krijg je alle noodzakelijke zorg vergoed en via een aanvullende polis extra vergoedingen. Check hieronder de meest gekozen vergoedingen bij De Friesland. Meer weten? Ga direct naar de website van De Friese. 

AV Standaard: max. €40 per dag t/m €200 per kalenderjaar
 
AV Extra: max. €40 per dag t/m €400 per kalenderjaar
 
AV Optimaal: max. €40 per dag t/m €600 per kalenderjaar
AV Budget: max. 9 behandelingenper kalenderjaar
 

AV Standaard: max. 12 behandelingenper kalenderjaar

 

AV Extra: max. 20 behandelingenper kalenderjaar

 

AV Optimaal: max. 36 behandelingenper kalenderjaar

 Basisverzekering: 100% tot 21 jaar m.u.v. eigen bijdrage
 

AV Instap: 100% tot 21 jaaruit basisverzekering

 

AV Budget: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Standaard: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Extra: 100%, vanaf 21 jaar

 

AV Optimaal: 100%, vanaf 21 jaar

Reviews Friese zorgverzekeraar

Over het algemeen zijn de meeste klanten tevreden over De Friesland. Op de grootste vergelijkingssite van Nederland geven ruim 80% van de ondervraagden een positieve ervaring te hebben met De Friese zorgverzekeraar.

 

De Friesland en haar zorgverzekering scoort gemiddeld een 8.1 met ruim 5000 reviews/beoordelingen. Wil je alle beoordelingen lezen? Bezoek de website van De Friesland en bekijk de recente reviews over de zorgverzekeraar en haar verzekeringen.

Hoe kan ik De Friesland opzeggen?

Hoe kan je je zorgverzekering bij de Friesland opzeggen? Er zijn drie mogelijkheden om je polis op te zeggen bij de verzekeraar. je kunt eenvoudig dit regelen via de Mijn De Friesland (inloggen met DigiD). Een andere mogelijkheid is om dit telefonisch via (058) 291 31 31 te doen. Tot slo kan je dit schriftelijk doen: De Friesland, Postbus 270, 8901 BB Leeuwarden
declaratie app de friesland

De Friesland App

Met de vernieuwde app van De Friese declareer je snel jouw nota én heb je altijd inzicht in je verzekering.

 

 • Dien op elk moment je declaratie in
 • Betaal openstaande rekeningen met iDEAL
 • Bekijk je zorgkosten en eigen risico

Deze Friesland app is te downloaden voor iOS en Android toestellen.

Direct vergelijken en overstappen naar Friesland zorgverzekering

Direct overstappen naar De Friesland zorgverzekering? Wij verwijzen je dan naar de beveiligde omgeving op dewebsite van De Friesland. Hier kan je binnen 5 minuten overstappen en je nieuwe zorgverzekering aanvragen.

 

Liever eerst vergelijken met andere zorgverzekeringen? Dan raden wij je aan om eens onze zorgvergelijker 2022 te gebruiken. Aan de hand van je persoonlijke gegevens en wensen krijg je een overzicht te zien van zorgverzekeringen die hier aan voldoen. Op Socialzorg vergelijk je De Friesland onafhankelijk en vrijblijvend met andere zorgverzekeraars.

Zet de zorgwekker

Ontvang als eerste alle nieuwe zorgpremies per e-mail

Inhoudsopgave
Ga direct naar:
Vanaf € 113,00
Vanaf € 123,45
Vanaf €110,50
Vanaf €110,90