Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Tandartsverzekering 2023

Regel je tandartsverzekering via Socialzorg.

Ontvang extra vergoedingen voor behandelingen van je tandarts. Jongeren tot 18 jaar krijgen de vergoeding vanuit het vasispakket.

Team Socialzorg.nl

Tandartsverzekering afsluiten?

Met een tandartsverzekering in 2023 heb je net even iets meer zekerheid. Behandelingen bij de tandarts zijn niet goedkoop, door een tandartsverzekering te nemen voor 2023 ontvang je aanvullende vergoedingen bovenop je basispakket.

Kies je eigen risico

Tandartsverzekering vergelijken 2023

De tandartsverzekering van 2023: alles wat je moet weten over de tandartsverzekering 2023. Zoek jij een geschikte/passende verzekering voor de tandarts? Wij hebben een groot aandeel van de zorgverzekeraar voor je onder de loep genomen. 

 

Op deze pagina lees je informatie over de vergoedingen vanuit een tandartsverzekering, de premie voor een tandartsverzekering in 2023 en nog veel meer.

 

Helaas valt tandheelkundige zorg buiten de dekking van het basispakket in 2023. Om niet alle kosten te moeten betalen zou je ervoor kunnen kiezen om een aanvullende tandartsverzekering 2023 af te sluiten. Je gaat dan aankomend jaar een maandelijkse premie betalen inruil voor aanvullende vergoedingen voor je tandarts.

Aanvullende tandartsverzekering 2023

Het is niet verplicht om in 2023 een tandartsverzekering te hebben. Toch is een aanvullende tandartsverzekering de meerst gekozen aanvullende polis van het moment. Kosten bij de tandarts vallen nooit mee en zijn vaak aan de hoge kant. Wij begrijp dan natuurlijk dat een vrije goedkope tandartsverzekering 2023 aantrekkelijk is om te hebben. Aan de andere kant zou je moeten nagaan of je daadwerkelijk een tandartsverzekering in 2023 nodig zult zijn. Misschien is het juist wel voordeliger om de kosten zelf te betalen. 

 

Om erachter te komen of een 2023 tandartsverzekering daadwerkelijk een toegevoegde waard is zou je het volgende kunnen doen. Kijk terug naar het afgelopen jaar en zet op papier welke kosten jij hebt moeten maken bij de tandarts. Zijn de behandelingen van vorig jaar terugkerend? En wat is de status van je gebit op dit moment? 

 

Door goed te kijken naar je huidige situatie is het inschatten een stuk eenvoudiger. Je bent immers in 2023 niet verplicht om een aanvullende tand verzekering te hebben. Mocht je het lastig vinden om te bepalen of jij een verzekering voor tandarts nodig hebt bezoek dan onze Zorgvergelijker 2023 voor het vergelijken. 

Beste tandartsverzekering

Onze top 3 beste tandartsverzekeringen 2023

Acceptatievoorwaarden in 2023

Het is mogelijk dat je te maken gaat krijgen in 2023 met een zogenaamde acceptatieprocedure. Dit is van toepassing als jij een tandartsverzekering 2023 met hoge vergoedingen wilt afsluiten bij een bepaalde verzekeraar. In Nederland geldt er alleen een acceptatieplicht voor de basisverzekering en niet voor een aanvullende verzekering.

 

In de praktijk kan het dus betekenen dat een zorgverzekeraar je gaat weigeren wanneer jij een aanvullende zorgverzekering 2023 bij hen wilt afsluiten. Soms werken verzekeraars met een vragenlijst, deze dien je in te vullen en terug te sturen naar de zorgverzekeraar. Via adviseurs worden deze beoordeeld.

Losse tandartsverzekering 2023

Net als in voorgaande jaren is het mogelijk om in 2023 een losse tandartsverzekering af te sluiten.

 

Dat wil zeggen dat je de tandartsverzekering 2023 afsluiten bij een andere verzekeraar dan waar je het basispakket afneemt. In theorie klinkt het mooier dan het eigenlijk is.

 

In de praktijk ga je namelijk extra premie betalen voor een losse tandartsverzekering. Zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis, Menzis, De Friesland en Zorg en Zekerheid bieden in 2023 een losse tandartsverzekering aan. 

Kosten tandartsverzekering

Wat kost een tandartsverzekering in 2023? En wat kost tandarts zonder verzekering?  De meeste zorgverzekeraars bieden al een zorgverzekering voor tandarts aan voor enkele euro´s per maand. Belangrijk is om te kijken hoeveel kosten jij daadwerkelijk zal gaan maken in 2023. Is je gebit gezond? Dan zouden de kosten goedkoper zijn om zelf de rekening te betalen. Hoe hoger de vergoeding voor tandarts in 2023 hoe meer maandelijkse premie je moet betalen. 

Vergelijk de tandartsverzekeringen

Nu je weet wat de zorgverzekering gaat kosten in 2023 is het tijd om te gaan vergelijken. Het is goed mogelijk dat een andere verzekeraar beter bij je past in 2023. Met behulp van de zorgvergelijker kun jij eenvoudig zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen vergelijken.

 

Vul je wensen en gegevens in en de vergelijker gaat direct voor jou aan de slag. Je hebt ruim zeven weken de tijd om te beslissen of een andere polis beter bij je past. Neem je tijd! En stap over wanneer je daadwerkelijk kunt besparen in kosten. 

 

Vergelijk alle tandartsverzekeringen, vergoedingen en verzekeraars onafhankelijk. Onze diensten zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. 

4.9/5 – (57 stemmen)