Tandartsverzekering 2022

De tandartsverzekering van 2022: alles wat je moet weten over de tandartsverzekering 2022. Zoek jij een geschikte/passende verzekering voor de tandarts? Wij hebben een groot aandeel van de zorgverzekeraar voor je onder de loep genomen. 

Op deze pagina lees je informatie over de vergoedingen vanuit een tandartsverzekering, de premie voor een tandartsverzekering in 2022 en nog veel meer.

Helaas valt tandheelkundige zorg buiten de dekking van het basispakket in 2022. Om niet alle kosten te moeten betalen zou je ervoor kunnen kiezen om een aanvullende tandartsverzekering 2022 af te sluiten. Je gaat dan aankomend jaar een maandelijkse premie betalen inruil voor aanvullende vergoedingen voor je tandarts.

Heb ik een tandartsverzekering nodig?

Het is niet verplicht om in 2022 een tandartsverzekering te hebben. Toch is een aanvullende tandartsverzekering de meerst gekozen aanvullende polis van het moment. Kosten bij de tandarts vallen nooit mee en zijn vaak aan de hoge kant. Wij begrijp dan natuurlijk dat een vrije goedkope tandartsverzekering 2022 aantrekkelijk is om te hebben.

Aan de andere kant zou je moeten nagaan of je daadwerkelijk een tandartsverzekering in 2022 nodig zult zijn. Misschien is het juist wel voordeliger om de kosten zelf te betalen. 

Om erachter te komen of een 2022 tandartsverzekering daadwerkelijk een toegevoegde waard is zou je het volgende kunnen doen. Kijk terug naar het afgelopen jaar en zet op papier welke kosten jij hebt moeten maken bij de tandarts. Zijn de behandelingen van vorig jaar terugkerend? En wat is de status van je gebit op dit moment? 

Door goed te kijken naar je huidige situatie is het inschatten een stuk eenvoudiger. Je bent immers in 2022 niet verplicht om een aanvullende tand verzekering te hebben. Mocht je het lastig vinden om te bepalen of jij een verzekering voor tandarts nodig hebt bezoek dan onze Zorgvergelijker 2022 voor het vergelijken. 

Acceptatievoorwaarden in 2022

Het is mogelijk dat je te maken gaat krijgen in 2022 met een zogenaamde acceptatieprocedure. Dit is van toepassing als jij een tandartsverzekering 2022 met hoge vergoedingen wilt afsluiten bij een bepaalde verzekeraar. In Nederland geldt er alleen een acceptatieplicht voor de basisverzekering en niet voor een aanvullende verzekering. 

In de praktijk kan het dus betekenen dat een zorgverzekeraar je gaat weigeren wanneer jij een aanvullende zorgverzekering 2022 bij hen wilt afsluiten. Soms werken verzekeraars met een vragenlijst, deze dien je in te vullen en terug te sturen naar de zorgverzekeraar. Via adviseurs worden deze beoordeeld. 

Losse tandartsverzekering 2022

Net als in voorgaande jaren is het mogelijk om in 2022 een losse tandartsverzekering af te sluiten. Dat wil zeggen dat je de tandartsverzekering 2022 afsluiten bij een andere verzekeraar dan waar je het basispakket afneemt. In theorie klinkt het mooier dan het eigenlijk is. In de praktijk ga je namelijk extra premie betalen voor een losse tandartsverzekering. Zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis, Menzis, De Friesland en Zorg en Zekerheid bieden in 2022 een losse tandartsverzekering aan.