Zilveren Kruis zorgverzekering 2022

Je zorgverzekering in 2022 afsluiten bij Zilveren Kruis? Dan weet je in iedergeval dat je een prima zorgverzekering hebt afgesloten. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis blijft net als voorgaande jaren enorm populair in Nederland. De mensen die ruime vergoedingen zoeken zijn bij de verzekeraar aan het juiste adres. Zoek jij een goedkope Zilveren Kruis zorgverzekering? Kies dan voor 2022 de ZieZo verzekering.

Premie overzicht Zilveren Kruis 2022

€ 123,45
€ 131,45
€ 143,95

Zorgverzekering Zilveren Kruis

De basisverzekering bij Zilveren Kruis komt in twee varianten. Het gaat om de Basis Budget, Basis Zeker en de Basis Exclusief. De eerste zorgverzekeringen zijn een zogenaamde naturapolis. De Basis Exclusief is een restitutie zorgverzekering in 2022.

 

Het basispakket is gelijk qua vergoedingen bij iedere verzekeraar in Nederland. De premie en vrije zorgkeuze daarentegen verschilt wel enorm. Wil jij volledig zelf kunnen bepalen naar welke zorgbehandelaar je gaat in 2022? Dan zou je de Zilveren Kruis restitutiepolis kunnen afsluiten.

 

Er zijn verschillende redenen waarom ook jij je zorgverzekering bij het Zilveren Kruis zou moeten afsluiten. Wat ons betreft is het voor ons persoonlijk erg aangenaam omdat de verzekeraar met zoveel behandelaars een overeenkomst heeft. Zilveren Kruis Achmea is niets voor niets een van de grootste zorgmaatschappijen van het land.  

Basisverzekering Zilveren Kruis 2022

  • Basis Budget (naturapolis): 100% vergoeding bij een geselecteerd aantal ziekenhuizen en alle gecontracteerde zorgverleners. Je ontvangt in 2022 maximaal een 75% vergoeding bij overige zorgaanbieders.
  • Basis Zeker (naturapolis): 100% vergoeding bij alle zorgverleners en ziekenhuizen in Nederland. Overige behandelaars worden met maximaal 75% vergoed.
  • Basis Exclusief (restitutiepolis): een volledige vrije zorgkeuze en altijd een volledige 100 procent vergoeding (ongeacht zorgverleners). Check de voorwaarden op de website van het Zilveren Kruis.

Aanvullende zorgverzekering Zilveren Kruis 2022

Dekt het basispakket in 2022 niet alle zorgkosten? Een aanvullende zorgverzekering zou dan wellicht een goede optie zijn. Zilveren Kruis heeft prima pakketten die je extra zekerheid kunnen geven in 2022. Niet alle zorgkosten worden namelijk vergoed vanuit het basispakket. Denk aan behandelingen bij de fysiotherapeut of anticonceptiva vanaf 21 jaar. Je kan er dan voor kiezen om deze kosten zelf te betalen of je hiervoor te verzekeren.

 

De Zilveren Kruis aanvullende zorgverzekering komt in verschillende varianten. Het gaat om 5 modules met ieder haar eigen aanvullende vergoedingen. Let wel op dat er voor mensen tot 30 jaar een goedkopere premie wordt gehanteerd.

Tandartsverzekering Zilveren Kruis 2022

Tandheelkundige zorgt valt niet binnen de vergoeding van het basispakket. In 2022 ben je dus afhankelijk van een aanvullende tandartsverzekering. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de zorgverzekering 2022 is uit te breiden met 5 tandartsverzekeringen. Meer informatie over de Zilveren Kruis tandartsverzekering bekijk je hier. Uiteraard is het belangrijk om eerst goed na te gaan welke kosten jij verwacht in 2022 bij de tandarts. Tip: raadpleeg eventueel je tandarts met de vraag welke behandelingen hij verwacht volgend jaar.

Eigen risico en Zilveren Kruis 2022

In Nederland moet iedereen vanaf 18 jaar en ouder een eigen risico betalen. Dit is uitsluitend van toepassing voor zorg die valt onder de basisverzekering vergoeding. Elk jaar opnieuw bepaalt de Rijksoverheid de hoogte hiervan. Maar wat is eigenlijk het eigen risico? En hoe zit dat met de Zilveren Kruis zorgverzekering 2022?


Het minimale eigen risico is aankomend jaar opnieuw 385 euro. Dit bedrag ga je dus zelf betalen zodra je zorgkosten maakt die vallen onder de basisverzekering dekking. Maak je minder kosten? Dan ga je dus niet het hele bedrag betalen. Maak je meer kosten? Dan gaat Zorgverzekeraar Zilveren Kruis in 2022 verder met het vergoeding van de gemaakte kosten.

De Zilveren Kruis-app

Download gratis de app van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Ontdekt alle gemakken en regel al je zorgzaken via de app.

 

  • Dien op elk moment jouw declaratie in 
  • Betaal openstaande rekeningen eenvoudig met iDeal 
  • Krijg met 1 druk op de knop inzicht in je zorgverzekering en eigen risico 

De Zilveren Kruis app is te downloaden voor zowel iOS als Android toestellen.

Zorgverzekering Zilveren Kruis vergelijken

Alle premies voor 2022 zijn weer bekend gemaakt. De volgende stap is het zorgverzekering vergelijken. Met behulp van onze zorgvergelijker kan jij direct de Zilveren Kruis zorgverzekering 2022 vergelijken met het overige aanbod. Via handige filters kan je aangeven waar je nieuwe zorgpolis aan moet voldoen. Vanaf november is het weer mogelijk om te overstappen, heb je zelf je huidige verzekering stopgezet? Dan kan je tot uiterlijk eind januari een nieuwe zorgverzekering kiezen

Zet de zorgwekker

Ontvang als eerste alle nieuwe zorgpremies per e-mail

Inhoudsopgave
Ga direct naar:
Vanaf € 113,00
Vanaf € 123,45
Vanaf €110,50
Vanaf €110,90