Zilveren Kruis zorgverzekering 2025

Kies jij voor Zilveren Kruis in 2025 als zorgverzekeraar? Premie vanaf € 122,95.

Zorgverzekering Zilveren Kruis

Zilveren Kruis blijft een top zorgverzekering in 2025. Naast een betaalbare zorgpremie in 2025 krijg je bij het Zilveren Kruis ook ruime zorgkeuze en aanvullende vergoedingen. Bereken hier je premie voor de zorgverzekering van Zilveren Kruis. 

Zorgverzekering Zilveren Kruis

De basisverzekering bij Zilveren Kruis komt in twee varianten. Het gaat om de Basis Budget, Basis Zeker en de Basis Exclusief. De eerste zorgverzekeringen zijn een zogenaamde naturapolis. De Basis Exclusief is een restitutie zorgverzekering in 2025.

 

Het basispakket is gelijk qua vergoedingen bij iedere verzekeraar in Nederland. De premie en vrije zorgkeuze daarentegen verschilt wel enorm. Wil jij volledig zelf kunnen bepalen naar welke zorgbehandelaar je gaat in 2025? Dan zou je de Zilveren Kruis restitutiepolis kunnen afsluiten.

 

Er zijn verschillende redenen waarom ook jij je zorgverzekering bij het Zilveren Kruis zou moeten afsluiten. Wat ons betreft is het voor ons persoonlijk erg aangenaam omdat de verzekeraar met zoveel behandelaars een overeenkomst heeft. Zilveren Kruis is niets voor niets een van de grootste zorgmaatschappijen van het land.  

Basisverzekering Zilveren Kruis 2025

  • Basis Budget (naturapolis): 100% vergoeding bij een geselecteerd aantal ziekenhuizen en alle gecontracteerde zorgverleners. Je ontvangt in 2025 maximaal een 75% vergoeding bij overige zorgaanbieders.
  • Basis Zeker (naturapolis): 100% vergoeding bij alle zorgverleners en ziekenhuizen in Nederland. Overige behandelaars worden met maximaal 75% vergoed.
  • Basis Exclusief (restitutiepolis): een volledige vrije zorgkeuze en altijd een volledige 100 procent vergoeding (ongeacht zorgverleners). Check de voorwaarden op de website van het Zilveren Kruis.
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
zilveren kruis zorgverzekering

Waarom Zilveren Kruis in 2025?

Je zorgverzekering in 2025 afsluiten bij Zilveren Kruis? Dan weet je in iedergeval dat je een prima zorgverzekering hebt afgesloten. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis blijft net als voorgaande jaren enorm populair in Nederland.

 

De mensen die ruime vergoedingen zoeken zijn bij de verzekeraar aan het juiste adres. Zoek jij een goedkope Zilveren Kruis zorgverzekering? Kies dan voor 2025 de ZieZo verzekering.

Aanvullende verzekering Zilveren Kruis

Dekt het basispakket in 2025 niet alle zorgkosten? Een aanvullende zorgverzekering zou dan wellicht een goede optie zijn. Zilveren Kruis heeft prima pakketten die je extra zekerheid kunnen geven in 2025. Niet alle zorgkosten worden namelijk vergoed vanuit het basispakket. Denk aan behandelingen bij de fysiotherapeut of anticonceptiva vanaf 21 jaar. Je kan er dan voor kiezen om deze kosten zelf te betalen of je hiervoor te verzekeren.

 

De Zilveren Kruis aanvullende zorgverzekering komt in verschillende varianten. Het gaat om 5 modules met ieder haar eigen aanvullende vergoedingen. Let wel op dat er voor mensen tot 30 jaar een goedkopere premie wordt gehanteerd.

Is een aanvullende verzekering verplicht?

Nee, je bent in 2025 niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering te hebben. In Nederland is alleen een basisverzekering verplicht vanaf 18 jaar. Toch kiezen er veel mensen er juist wel voor om een aanvullende polis te nemen. Voorkom hoge zorgkosten in 2025 en bekijk de mogelijkheden en vergoedingen van het Zilveren Kruis. 

Tandartsverzekering Zilveren Kruis 2025

Tandheelkundige zorgt valt niet binnen de vergoeding van het basispakket. In 2025 ben je dus afhankelijk van een aanvullende tandartsverzekering. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de zorgverzekering 2025 is uit te breiden met 5 tandartsverzekeringen.

 

Meer informatie over de Zilveren Kruis tandartsverzekering bekijk je hier. Uiteraard is het belangrijk om eerst goed na te gaan welke kosten jij verwacht in 2025 bij de tandarts.

Is een tandartsverzekering verplicht?

Nee, ook een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht. Vanaf je 18e verjaardag is het hebben van een basispolis verplicht in Nederland. Aanvullende zorgverzekeringen zoals een tandartsverzekering zijn niet verplicht. Verwacht jij wel de nodige ingrepden van de tandarts in 2025? Dan zou het slim kunnen zijn om je hier voor te laten verzekeren door een Zilveren Kruis tandarts module te nemen met vergoedingen voor de tandarts.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Mijn Zilveren Kruis app

Download gratis de app van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Ontdekt alle gemakken en regel al je zorgzaken via de app.

 

  • Dien op elk moment jouw declaratie in
  • Betaal openstaande rekeningen eenvoudig met iDeal
  • Krijg met 1 druk op de knop inzicht in je zorgverzekering en eigen risico

De Zilveren Kruis app is te downloaden voor zowel iOS als Android toestellen.

Eigen risico en Zilveren Kruis 2025

In Nederland moet iedereen vanaf 18 jaar en ouder een eigen risico betalen. Dit is uitsluitend van toepassing voor zorg die valt onder de basisverzekering vergoeding. Elk jaar opnieuw bepaalt de Rijksoverheid de hoogte hiervan. Maar wat is eigenlijk het eigen risico? En hoe zit dat met de Zilveren Kruis zorgverzekering 2025?

 

Het minimale eigen risico is aankomend jaar opnieuw 385 euro. Dit bedrag ga je dus zelf betalen zodra je zorgkosten maakt die vallen onder de basisverzekering dekking. Maak je minder kosten? Dan ga je dus niet het hele bedrag betalen. Maak je meer kosten? Dan gaat Zorgverzekeraar Zilveren Kruis in 2025 verder met het vergoeding van de gemaakte kosten.

Zorgverzekering Zilveren Kruis vergelijken

Alle premies voor 2025 zijn weer bekend gemaakt. De volgende stap is het zorgverzekering vergelijken. Met behulp van onze zorgvergelijker kan jij direct de Zilveren Kruis zorgverzekering 2025 vergelijken met het overige aanbod. Via handige filters kan je aangeven waar je nieuwe zorgpolis aan moet voldoen. Vanaf november is het weer mogelijk om te overstappen, heb je zelf je huidige verzekering stopgezet? Dan kan je tot uiterlijk eind januari een nieuwe zorgverzekering kiezen

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

4.8/5 – (137 stemmen)