Aanvullende zorgverzekering 2022

Wel of geen aanvullende zorgverzekering in 2022?

De aanvullende zorgverzekering in 2022: lees alles over de aanvullende zorgverzekering 2022 en haar vergoedingen en premies. Een passende aanvullende zorgverzekering afsluiten is niet altijd even makkelijk. Socialzorg.nl helpt jou graag verder bij het vergelijken van de aanvullende zorgverzekering voor 2022.

 

Op deze pagina vind je informatie over onder andere de premie 2022 aanvullende zorgverzekering, aanvullende vergoedingen en bespreken wij wachttijden.

 

Geschikte aanvullende verzekering gevonden? Wij verwijzen je graag door naar de zorgverzekeraar. Het afsluiten/aanvragen van je nieuwe zorgverzekering regel je ten alle tijden direct met de verzekeraar. 

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

aanvullende verzekering 2022Verwacht jij extra zorgkosten in 2022? Dan zou een aanvullende zorgverzekering een optie kunnen zijn. Doordat de basisverzekering vaak niet alle kosten dekt is het afsluiten van een aanvullende verzekering vaak de enige optie. 

 

Maar wanneer heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig? Om antwoord te geven op deze vraag zou je als eerste naar je persoonlijke situatie moeten gaan kijken. Geef bijvoorbeeld antwoord op de volgende drie vragen:

 

 • Welke zorgkosten heb ik gemaakt het afgelopen jaar?
 • Zijn de kosten van vorig jaar terugkeren in 2022?
 • Zijn mijn zorgbehoeften veranderd ten opzicht van dit jaar?

Door antwoord te geven op de hierboven gestelde vragen is het eenvoudiger te bepalen of een aanvullende polis nodig is. In 2022 zijn misschien jouw zorgbehoeften dusdanig veranderd dat je aanvullende vergoedingen nodig zult zijn.

Extra vergoedingen vanuit de aanvullende polis

 • fysiotherapie;
 • tandarts;
 • alternatieve geneeswijzen;
 • brillen en lenzen;
 • vaccinaties;
 • medische hulp buitenland;
 • vergoeding kraamzorg en bevalling;
 • orthodontie.

Beperkte vergoeding 2022

Een aanvullende zorgverzekering 2022 geeft jou aanvullende vergoedingen. Toch moet je rekening houden met kosten die je zelf zou moeten gaan betalen. Een aanvullende polis geeft je namelijk een maximaal aantal behandelingen of een maximale vergoeding in 2022. 

Een aanvullende tandartsverzekering vergoedt in 2022 ook niet altijd alle behandelingen. Zo vallen kronen en techniekkosten vaak niet binnen de vergoeding van je zorgverzekeraar.

Alle voorwaarden van de vergoedingen staan beschreven in de polisvoorwaarden. Deze kun je terugvinden op de website van de verzekeraar. Wij raden je altijd aan om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hierdoor voorkom jij vervelende verassingen in 2022 en kosten die je niet had verwacht. 

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering?

Welke verzekeraar heeft de beste zorgverzekering in 2022? En wie heeft een aanvullende verzekering met de hoogste vergoedingen? Om op deze vragen een antwoord te geven is het belangrijk naar je eigen situatie te kijken. Verwacht ik extra zorgkosten in 2022? Dan zou het afsluiten van een aanvullende polis een slimme keuze zijn. Weinig tot geen zorgkosten? Dan dekt het basispakket in 2022 de meest noodzakelijke zorg. 

Met behulp van de zorgvergelijker 2022 kan je aan de slag om de beste zorgverzekering te vinden. In 2022 zijn (helaas) de zorgpremies duurder geworden. Met behulp van zoekfilters kan je precies aangeven waar je basis- en aanvullende zorgverzekering 2022 aan moet voldoen. Het is tevens mogelijk om direct aanvullende verzekeringen te selecteren, denk aan vergoedingen voor fysio en alternatieve geneeswijzen.

Toestemming vereist in 2022

Zorgverzekeraars mogen in 2022 voorwaarden stellen aan behandelingen. In de praktijk kan het voorkomen dat je eerst toestemming moet krijgen van de zorgverzekeraar voor een bepaalde behandeling.

 

Zodra jij groen licht hebt gekregen van je verzekeraar, dan blijft deze toestemming geldig (ook wanneer jij overstapt naar een andere verzekeraar in 2022!). 

 

Zorg er dus altijd voor dat je de toestemming schriftelijk hebt gekregen van je zorgmaatschappij. 

Wachttijden aanvullende zorgverzekering 2022

Bepaalde, vaak hoge vergoedingen kan je niet altijd direct ontvangen. Het is goed mogelijk dat je te maken gaat krijgen in 2022 met wachttijden. Dat wilt zeggen dat je soms eerst 1 jaar verzekerd moet zijn bij de zorgverzekeraar voordat je aanspraak kunt maken op de vaak hoge vergoeding(en). Dit komt bijvoorbeeld vaak voor bij vergoedingen voor orthodontie.