zorgpremie 2024

Zorgverzekering wijzigingen 2024

Zorgverzekering wijzigingen 2024

De laatste zorgverzekering wijzigingen voor 2024. Je premie gaat opnieuw stijgen, het eigen risico blijft gelijk en er zullen een aantal vergoedingen verdwijnen uit het basispakket. Tijdens Prinsjesdag zal de overheid de exacte inhoud en wijzigingen bekend maken. Wij van Socialzorg informeren je graag verder over de zorgverzekering 2024.

Wijzigingen zorgverzekering 2024

wijzigingen 2024 zorgverzekeringNet als voorgaande jaren gaat er weer een hoop veranderen in 2024. De premies zullen opnieuw stijgen in 2024 en het basispakket gaat waarschijnlijk opnieuw uitgebreid worden met een aantal behandelingen. 

 

Doordat de zorgpremie 2024 is gestegen is het belangrijk om je zorgverzekering te vergelijken. Grote kans dat een andere zorgverzekeraar je een beter aanbod kan doen. 

Zorgverzekering premie wijzigingen 2024

De zorgpremie in 2024 zal opnieuw stijgen. Wij verwachten dat de gemiddelde zorgpremie in 2024 zal stijgen met 60 euro (op jaarbasis). De nominale premie komt dan uit op 1.473 euro volgend jaar.

 

De belangrijkste reden voor de hogere zorgpremie is de loonsverhoging van ruim drie procent voor zorgmedewerkers in 2020 en 2021. Verder speelt de vergrijzing en uitbreiding van het basispakket een rol.

 

Ook speelt de coronacrisis een rol in de stijging van de zorgpremies voor 2024. Het afgelopen jaar heeft de overheid namelijk flinke kosten moeten maken. Een extra kostenpost van 6,7 miljard euro op de begroting voor zorg.

Welke veranderingen zijn er in de zorg?

Ieder jaar wijzigt het zorgstelsel en de zorgverzekering. Veel mensen vinden het lastig om al deze wijzigingen bij te houden. Daarom updaten wij de belangrijkste en meest actuele 2024 wijzigingen voor de zorg op deze pagina.

 

Op deze pagina wordt onderscheid gemaakt tussen:

 

  1. Veranderingen binnen de Zorgverzekeringswet
  2. Veranderingen in de langdurige en bijzondere zorg

Wijzigingen eigen risico per 2024

Het verplicte eigen risico wordt ieder jaar door de rijksoverheid vastgesteld. Als gevolg van afspraken (regeerakkoord) is het eigen risico de afgelopen jaar gelijk gebleven.

In 2024 blijft het eigen risico weer gelijk op
385 euro.

In 2024 is het opnieuw mogelijk om het bedrag vrijwillig te verhogen. Hierdoor zal je maandelijkse zorgpremie in 2024 goedkoper worden. In de zorgvergelijker kun je vrijblijvend berekenen hoeveel korting je krijgt door het eigen risico in 2024 vrijwillig te verhogen.

Collectieve zorgverzekering wijzigingen 2024

De collectieve zorgverzekering stopt per 2024

De collectieve zorgverzekering wordt volledig geschrapt per 2024. Een collectieve polis is namelijk alleen een lokkertje om klanten te winnen. Je gaat met een collectieve zorgverzekering een korting krijgen op een dure zorgverzekering. 

Volgens ex-minister Bruno Bruins van Medische Zorg:

  • Financiële voordeel is nergens op gebaseerd
  • Te groot aantal zorgverzekeringen die teveel op elkaar lijken

Heb jij een collectieve-zorgverzekering? Bezoek dan onze vergelijker om te berekenen welke zorgverzekeraar een passende polis heeft voor 2024. De collectiviteitskorting geeft jou als consument geen enkel voordeel meer. Stap daarom over naar een reguliere zorgverzekering het aankomende jaar!

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
4.9/5 – (80 stemmen)