Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Ruim 1.1 miljoen mensen zijn overgestapt

Net als voorgaande jaren zijn er dit jaar opnieuw 1.1 miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland op basis van de verlopige cijfers van Vektis. 

De huidige corona-critis lijkt totaal geen invloed te hebben gehad op het overstapgedrag van de meeste Nederlanders. In eerste instantie werd hier overigens wel rekening mee gehouden. 

Nog 1 maand de tijd

Nog niet iedereen is overgestapt van zorgverzekeraar voor dit jaar. Mensen die hun eigen zorgverzekering hebben stopgezet voor 31 december hebben namelijk nog tot het einde van deze maand om te kiezen voor een andere polis. Het aantal overstappers zal daarom nog wel gaan stijgen. 

Zorgverzekeringskaart

Zorgverzekeraars Nederland meldt verder dat de website zorgverzekeringskaart door maar liefst 23 procent meer mensen is geraadpleegd. Hierin staan alle belangrijke details over desbetreffende zorgpolis. In de zorgverzekeringskaart kun je exact lezen wat de vergoedingen en dekkingen zijn. 

 

Volgens Directeur Petra van Holst, stond de zorg door de huidige corona-crisis extra in de belangstelling. Er zllen waarschijnlijk meer mensen iets nauwlettender zijn geweest omtrent de juiste informatie vinden van het totale polisaanbod.

Zorgverzekering 2022

Tot slot hebben wij al behoorlijk onze website geupdate omtrent de zorgverzekering 2022. Bekijk onze laaste wijzigingen 2022 zorgverzekering pagina in de gaat voor alle actuele updates. Wij informeren je op op Socialzorg graag over:

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (6 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…