Ruim 1.1 miljoen mensen zijn overgestapt

Net als voorgaande jaren zijn er dit jaar opnieuw 1.1 miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland op basis van de verlopige cijfers van Vektis. 

De huidige corona-critis lijkt totaal geen invloed te hebben gehad op het overstapgedrag van de meeste Nederlanders. In eerste instantie werd hier overigens wel rekening mee gehouden. 

Nog 1 maand de tijd

Nog niet iedereen is overgestapt van zorgverzekeraar voor dit jaar. Mensen die hun eigen zorgverzekering hebben stopgezet voor 31 december hebben namelijk nog tot het einde van deze maand om te kiezen voor een andere polis. Het aantal overstappers zal daarom nog wel gaan stijgen. 

Zorgverzekeringskaart

Zorgverzekeraars Nederland meldt verder dat de website zorgverzekeringskaart door maar liefst 23 procent meer mensen is geraadpleegd. Hierin staan alle belangrijke details over desbetreffende zorgpolis. In de zorgverzekeringskaart kun je exact lezen wat de vergoedingen en dekkingen zijn. 

 

Volgens Directeur Petra van Holst, stond de zorg door de huidige corona-crisis extra in de belangstelling. Er zllen waarschijnlijk meer mensen iets nauwlettender zijn geweest omtrent de juiste informatie vinden van het totale polisaanbod.

Zorgverzekering 2024

Tot slot hebben wij al behoorlijk onze website geupdate omtrent de zorgverzekering 2024. Bekijk onze laaste wijzigingen 2024 zorgverzekering pagina in de gaat voor alle actuele updates. Wij informeren je op op Socialzorg graag over:

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (6 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…