Ruim 1.1 miljoen mensen zijn overgestapt

Net als voorgaande jaren zijn er dit jaar opnieuw 1.1 miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland op basis van de verlopige cijfers van Vektis. 

De huidige corona-critis lijkt totaal geen invloed te hebben gehad op het overstapgedrag van de meeste Nederlanders. In eerste instantie werd hier overigens wel rekening mee gehouden. 

Nog 1 maand de tijd

Nog niet iedereen is overgestapt van zorgverzekeraar voor dit jaar. Mensen die hun eigen zorgverzekering hebben stopgezet voor 31 december hebben namelijk nog tot het einde van deze maand om te kiezen voor een andere polis. Het aantal overstappers zal daarom nog wel gaan stijgen. 

Zorgverzekeringskaart

Zorgverzekeraars Nederland meldt verder dat de website zorgverzekeringskaart door maar liefst 23 procent meer mensen is geraadpleegd. Hierin staan alle belangrijke details over desbetreffende zorgpolis. In de zorgverzekeringskaart kun je exact lezen wat de vergoedingen en dekkingen zijn. 

 

Volgens Directeur Petra van Holst, stond de zorg door de huidige corona-crisis extra in de belangstelling. Er zllen waarschijnlijk meer mensen iets nauwlettender zijn geweest omtrent de juiste informatie vinden van het totale polisaanbod.

Zorgverzekering 2022

Tot slot hebben wij al behoorlijk onze website geupdate omtrent de zorgverzekering 2022. Bekijk onze laaste wijzigingen 2022 zorgverzekering pagina in de gaat voor alle actuele updates. Wij informeren je op op Socialzorg graag over:

DSW zorgpremie in 2023 (update)

Belangrijkste punten voor 2023

Abortus en euthanasie vergoeding bij Pro Life

4.7/5 – (6 stemmen)