Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Fysiotherapie vergoeding in 2021

fysiotherapie 2021 zorgverzekering vergelijken
Vergoeding van fysiotherapie valt ook in 2021 opnieuw niet binnen de basisverzekering. In de meeste gevallen is meer therapie gewenst wanneer deze is opgenomen in je verzekering. Via een aanvullende verzekering ontvang je de fysiotherapie vergoeding voor alle zorg die je nodig hebt in 2021. Tijdens het zorgverzekering vergelijken kun je aangeven hoeveel behandelingen jij wilt ontvangen van de zorgverzekeraar.

Fysiotherapie basisverzekering 2021

Mensen met chronische aandoeningen hebben in sommige gevallen recht op fysiotherapie vanuit het basispakket. De eerste 20 behandelingen worden dan vergoed door de zorgverzekeraar. Voor de overige mensen, die dus geen chronische aandoeningen hebben, geldt dat deze eerste 20 behandelingen voor eigen rekening zijn. De eerste 20 behandelingen kun je verzekeren via een aanvullende zorgverzekering. Vanaf behandeling 21 wordt dit overgenomen door de basisverzekering.

Eigen risico fysiotherapie 2021

Het eigen risico geldt voor zorg die je ontvangt vanuit de basisverzekering. Vanaf de 21e fysiotherapie behandeling betaal je dus eigen risico. Het eigen risico is in 2021 minimaal 385 euro (net als voorgaande jaren). Fysiotherapie vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering komen nooit met een eigen risico betaling. Informeer je zorgverzekeraar als je met specifieke vragen zit en je graag advies op maat wilt krijgen.

Fysiotherapie kinderen

Jongeren en kinderen tot de leeftijd van 18 jaar hebben recht op fysiotherapie vergoeding vanuit de basispolis. Zij zijn verzekerd voor de eerste 9 behandelingen van de fysiotherapeut. Mocht daarna meer behandelingen nodig zijn, dan worden nog eens 9 behandelingen vergoed door de basisverzekering. Na in totaal 18 fysiotherapie behandelingen is dit voorbij. Vanaf dat moment is de aanvullende verzekeringen van toepassing voor overige vergoedingen in 2021. Wanneer kinderen/jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen kampen worden alle behandelingen vergoed.

Meest gekozen vergoeding 2021

Fysiotherapie vergoeding/behandelingen worden het meest gekozen via de aanvullende modules. Het is namelijk logisch dat je er mee te maken gaat krijgen op een gegeven moment. Echter zit er wel verschil in qua verzekeraars hoe zij hiermee omgaan. Het is daarom van groot belang een goed onderzoek tedoen naar de fysiotherapie vergoedingen per zorgverzekeraar voor 2021. Zo kun je namelijk behoorlijk besparen op de kosten voor fysiotherapie behandelingen. Wanneer er chronische aandoeningen in het spel zijn kunnen de kosten namelijk enorm oplopen. Het verlagen van deze zorgkosten is dan natuurlijk enorm aantrekkelijk.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (21 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…