Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

zorgpremie-vergelijken

Zorgpremie vergelijken 2023

Zorgpremie 2023 vergelijken? Ontdek via Socialzorg.nl de nieuwste zorgpremies voor het nieuwe jaar (2023). Vergelijk je zorgverzekeraar, bereken je zorgpremie 2023 en bespaar op je zorgkosten!

Waarom Socialzorg?

Vergelijk je zorgpremie 2023

Een betere, goedkopere of andere zorgverzekering afsluiten? Het is mogelijk dat je per 2023 geld kunt besparen op je zorgpremie. Doe de vrijblijvende check via Socialzorg.nl en bespaar op je zorgkosten!

Kies je eigen risico

Beste zorgpremie 2023

Hieronder staan de veelgekozen zorgpremies voor 2023. Ontdek binnen een oogopslag wat de beste zorgpremier 2023 is in jouw persoonlijke situatie. Een uitgebreide vergelijking maken? Check dan onze zorgvergelijker!

Waarom zorgpremie vergelijken?

Direct aan de slag om de zorgpremie 2023 te vergelijken? Vergelijk de meest actuele premies, vergoedingen en beoordelingen van zorgverzekeringen via Socialzorg.

 

Met behulp van de vergelijker ontdek je vrij snel welke zorgverzekering het beste bij jou past. Medio november is het weer mogelijk om de zorgpremie 2023 te vergelijken.

 

Je hebt dan ruim zeven weken de tijd om uit te zoeken of een overstap van zorgverzekeraar iets gaat opleveren. Dit kan betekenen een hogere vergoeding, lagere zorgpremie in 2023 of een vrije zorgkeuze zorgverleners. 

Zorgpremie is duurder in 2023

Net als voorgaande jaren verwachten voor 2023 opnieuw dat de zorgpremie gaat stijgen. Vanwege onder andere de aanhoudende corona kosten in de zorg.

 

Ten tweede stijgen de lonen opnieuw in de zorg. Hoeveel de zorgpremie uiteindelijk in 2023 gaat stijgen is op dit moment nog niet te zeggen. Tijdens Prinsjesdag zal het kabinet een voorspelling maken wat de zorgverzekeringen zullen gaan kosten volgend jaar. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om hun premies bekend te maken voor 2023. 

Hoe werkt de zorgpremie?

Iedereen in Nederland (vanaf 18 jaar) heeft verplicht een basisverzekering nodig. Hiermee ben je verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg in binnen- en buitenland.

 

Voor het basispakket betaal je iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag noemen we de zorgpremie. De premies verschillen per verzekeraar maar betekent niet automatisch dat de inhoud/vergoedingen verschillen per zorgverzekering. De Rijksoverheid bepaalt namelijk de inhoud van het basispakket en is dus gelijk bij iedere zorgverzekeraar in Nederland.

 

Je moet rekening houden met een hogere zorgpremie in 2023 als je meer vrije zorgkeuze wilt hebben. Daarom is de restitutiepolis in 2023 opnieuw de duurste zorgverzekering die je kunt afsluiten. 

Bereken je zorgpremie 2023

Via Socialzorg maken wij het simpel om je zorgpremie te berekenen voor het nieuwe jaar (2023). Dit kan met behulp van de beste zorgvergelijker van dit moment.

 

Vergelijk de polissen op basis van jouw persoonlijke zorgbehoeften. Aan de hand van handige filters kun je precies aangeven waar je nieuwe zorgpolis aan moet voldoen in het nieuwe jaar. Vergelijk het basispakket-, aanvullende- en tandartsverzekeringen per zorgverzekeraar.

 

Bedenk ook direct welk eigen risico je wilt hebben. Je kunt namelijk je zorgpremie 2023 verlagen door het eigen risico te verhogen.

Het laatste nieuws: