zorgverzekering 2024 vergelijken

Soorten zorgverzekeringen 2024

Er zijn in Nederland verschillende soorten zorgverzekeringen verkrijgbaar.

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Soorten zorgverzekeringen 2024

soorten zorgverzekeringenEr zijn in Nederland verschillende soorten zorgverzekeringen verkrijgbaar.

In 2024 kan je kiezen uit een budget-, natura-, restitutie en combinatiepolis. Vanaf 2024 is het niet meer mogelijk om een collectieve zorgverzekering te kiezen via je werkgever. Op deze pagina bespreken wij alle soorten zorgverzekeringen.

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Soms is het begrijpelijk dat je het niet helemaal meer kan volgen welke soorten zorgverzekeringen er zijn. Wij begrijpen dit en willen je dit graag verduidelijken. Na het lezen van alle informatie weet jij precies welke soorten er zijn en welke het beste bij jou zou passen. 

Budgetpolis (goedkoopste)

Mensen die weinig tot geen zorgkosten maken of verwachten in 2024 kiezen het vaakste voor een budgetpolis. Deze soort zorgverzekering is behoorlijk beperkt. De zorgverzekeraar maakt bepaalde (prijs)afspraken met zorgverleners waar je terecht kunt in 2024. Niet gecontracteerde zorg wordt niet volledig vergoed. 

Naturapolis

De meest gekozen soort zorgverzekering is de naturapolis. Net als bij de budgetpolis heb je een beperkte vrije zorgkeuze zorgverleners. Toch krijg je met een natura zorgverzekering net even iets meer vrijheid.

 

Iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een naturapolis aan. Check op de website van de verzekeraar welke zorgaanbieders zijn aangesloten. 

Restitutiepolis

Hecht jij waarde aan een volledige vrije zorgkeuze? De restitutiepolis is vaak het duuste soort zorgverzekering die je kunt afsluiten. Niet de verzekeraar maar jij mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat in 2024.

 

In de praktijk kan het wel voorkomen dat je de gemaakte kosten eerst zelf moet betalen en via een declaratie ontvang je het bedrag terug. Er zijn slechts enkele restitutie zorgverzekeringen verkrijgbaar in 2024. 

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is zoals de naam al aangeeft een combinatie tussen 2 verzekeringen. Een combinatie tussen de natura- en restitutiepolis. De bekendste soort zorgverzekering is van Zorgverzekeraar Hema

5/5 – (1 stemmen)
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar