Zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2025

zorgverzekering zoeken 2025

Ieder jaar rond november en december gaan we opzoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2024. Een goedkope zorgverzekering loont absoluut als je dit gaat vergelijken. Je kan al snel € 180 per jaar of meer besparen door over te stappen van verzekering. Soms is het niet geld dat je bespaart, maar betere voorwaarden waar je gebruik van kan maken. Stel je hebt regelmatig fysio nodig en je krijgt bij een andere verzekering voor hetzelfde geld tien extra behandelingen. Dan spaar je uiteindelijk geld uit door over te stappen naar een andere zorgverzekering. Het is dus belangrijk om vooral goed te gaan vergelijken op basis van kosten en voorwaarden.

Bezoek hier onze zorgvergelijker 2024 voor een uitgebreide vergelijking

 

Aanvullende zorgverzekering

Het is voor jezelf belangrijk om te kijken wat je aan zorg nodig hebt. Ben je bijna nooit ziek? Dan kan je veel geld besparen door geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Gebeurd het weleens dat je bijvoorbeeld gebruik maakt van fysio? Let er dan op hoeveel behandelingen je per jaar nodig hebt en vergelijk dit met de verschillende zorgverzekeraars. Een aantal behandelingen behoren tot het basispakket, maar daar bovenop heb je een aanvullende zorgverzekering nodig. Dit is ook zo met hulpmiddelen zoals een bril of rollator. Het is slechts een voorbeeld van welke aanvullende verzekeringen je het beste met elkaar kan vergelijken. Let er dus goed op welke zorg voor jou vergoed wordt.

 

Eigen risico

Het eigen risico is bij het basispakket standaard vastgesteld op een bedrag per verzekeringsjaar. Het is mogelijk om de maandelijkse kosten van je zorgverzekering te verlagen door je eigen risico te verhogen. Dit is een handige tip als je weinig gebruikt maakt van je zorgverzekering. Je betaalt dan als je zorg nodig hebt een beetje extra zelf. In ruil daarvoor wordt je premie flink verlaagt. De eigen risico is in sommige gevallen in te stellen tot wel € 885 per jaar of meer. De premieverlaging heeft te maken met het bedrag dat je het eigen risico verhoogt. Sommige verzekeraars staan een verhoging van maximaal € 200 toe en andere gaan zelfs een stapje verder. Als je bijna nooit zorg nodig hebt dan kan je zo veel geld besparen op de goedkoopste verzekering.

 

Natura- of restitutiepolis?

Je kan flink wat geld besparen door te kiezen voor een natura of restitutiepolis. Bij een restitutiepolis kan je alleen terecht bij zorgverleners die gecontracteerd zijn. Een naturapolis vergoed in principe alle zorgkosten bij verschillende zorgverzekeraars. Je kan zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Bij een restitutiepolis moet je dus eerst kijken welke zorgverzekeraars zijn aangesloten. Gelukkig hebben de meeste zorgverzekeraars uitgebreide contracten met diverse zorgverleners. De kan is dus groot dat je gewoon bij je eigen arts terecht kan. Je kan flink wat geld besparen door te kiezen voor een restitutiepolis. Je bespaart al snel € 20 of meer per maand op je zorgverzekering. Een flinke besparing waardoor het een overweging waard is om gewoon te controleren of jou arts is aangesloten. Eventueel kan de zorgverzekering je helpen bij het vinden van een geschikte arts bij jou in de buurt. Je haalt dus veel voordeel uit een goedkopere restitutiepolis.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Beoordelingen post
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…