Goedkoopste zorgverzekering 2022

Bekijk hieronder het goedkoopste zorgverzekering overzicht voor 2022!

De goedkoopste zorgverzekering van 2022

alles over de goedkoopste zorgverzekering van 2022De goedkoopste zorgverzekering in 2022 is verkrijgbaar bij zorgverzekeraar ZieZo Zilveren Kruis. Je ontvangt een betaalbare premie in 2022 en je bent verzekerd voor alle noodzakelijke zorg. Er zijn nog andere goedkope zorgverzekeringen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan zorgverzekreaar Just, Hema of Jaaah. Maar wanneer zou je moeten kiezen voor de goedkoopste? Wij helpen je graag verder.

 

Maak jij weinig tot geen zorgkosten? Dan is het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering in 2022 wellicht het beste voor jou. Omdat je geen gebruik maakt van zorg vanuit het basispakket hoeft je zorgverzekering echt niet zo duur te zijn. 

Voordelen goedkoopste zorgverzekering 2022

De voordelen van de goedkoopste zorgverzekering 2022 is natuurlijk de premie. Doordat jij eigenlijk geen gebruik maakt van het zorgstelsel is het hebben van een zorgverzekering met lage premie in 2022 een echte must. Veel jongeren en studenten kiezen het vaakst voor de goedkoopste zorgverzekering. Je regelt graag je zorgzaken online of via je mobiele smartphone. 

Naast de lage premie in 2022 kun je ook nog het eigen risico vrijwillig verhogen. Je kunt in 2022 het bedrag verhogen tot maximaal 885 euro op jaarbasis. De zorgverzekeraar gaat je voor het verhogen van het eigen risico nog een extra premie korting geven voor 2022. Let wel op dat het niet altijd slim is om te doen, onverwachtse kosten zullen voor eigen rekening zijn.

Goedkoopste basisverzekering

In 2022 ben je verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Wanneer je extra zekerheid wilt hebben in het nieuwe jaar kun je het basispakket uitbreiden met een aanvullende verzekering. Deze aanvullende pakketten zijn niet verplicht om te hebben. Er zijn drie verschillende basisverzekeringen verkrijgbaar in 2022. Het type basis zorgverzekering die je gaat kiezen heeft behoorlijk wat invloed op je zorgpremie. 

Het gaat om de natura- restitutie en de budgetpolis 2022.  Over het algemeen zijn de natura- en budget verzekering het goedkoopste. Doorgaans is de uitgebreide restitutie zorgverzekering in 2022 duurder. Hecht jij veel waarde aan een vrije zorgkeuze in 2022? Check hieronder dan de top 5 goedkoopste restitutie zorgverzekeringen:

ZorgverzekeraarZorgpremie
United Consumers€ 125,59
OHRA€ 126,75
 Nationale-Nederlanden€ 128,10
FBTO€ 128,50
Univé€ 133,42

Wanneer zijn de nieuwe premies bekend?

Tijdens Prinsjesdag (september) zullen alle nieuwe premies voor 2022 bekend gemaakt zijn. Zorgverzekeraars wachten vaak tot het laatste moment met het bekend maken van hun premie (2022). Dit komt omdat zij tot het laatste moment berekeningen blijven maken en te kijken wat de concurrentie gaat doen. Zodra alle nieuwe premies bekend zijn is het weer mogelijk om te vergelijken op Socialzorg. 

Goedkope zorgverzekering vergelijken

Klaar om de goedkopste zorverzekering te vergelijken? Maak vrijblijvend en onafhankelijk gebruik van onze zorgvergelijker 2022 tool. Via filters kun jij precies aangeven waar je (goedkope) zorgverzekering aan moet voldoen. Zo moet je aangeven welke vergoedingen gewenst zijn, de hoogte van het eigen risico en het type basisverzekering dat je wenst. 

 

Medio november is het weer mogelijk om de zorgverzekering 2022 te gaan vergelijken. Je hebt ruimt zeven weken de tijd om dit te doen. Wanneer jij je oude zorgpolis zelf gaat opzeggen heb je zelfs de tijd tot eind januari om een andere zorgverzekering te kiezen. 


Neem vooral alle tijd tijdens je zoektoch en het vergelijken van de goedkope zorgverzekeringen. Kijk niet alleen naar de zorgpremie maar ook naar de mogelijkheden van de zorgverleners. Over het algemeen moet je rekening houden met hoe meer keuze vrijheid zorgaanbieders hoe meer zorgpremie je gaat betalen in 2022.

Zet de zorgwekker

Ontvang als eerste alle nieuwe zorgpremies per e-mail

Inhoudsopgave
Ga direct naar:
Vanaf € 83,45
Vanaf € 113,00
Vanaf € 120,95
Vanaf €110,90