Wat kan ik verwachten in 2024 qua zorgverzekering?

Het jaar is nog maar net begonnen toch gaat Socialzorg.nl zich nu al bezig houden met de zorgverzekering van 2024. Wij informeren onze bezoekers namelijk graag met het laatste nieuws omtrent de zorgverzekering. Wat is er op dit moment bekend? en wat zijn de verwachtingen? Hieronder lees je een aantal punten die gaan veranderen in 2024.

 

Je zorgpremie gaat omhoog in 2024

De voorspelling is dat de zorgpremie wederom zal stijgen per 2024. Hoeveel de premie gaat stijgen is nog onzeker op dit moment.

 

De premie stijgt omdat:
 

  • Meer zorgpersoneel nodig  en salarissen stijgen in 2024
  • Vergrijzing van Nederland speelt ook een rol
  • Veel verzekeraars hebben minder reserves

 

Wijzigingen eigen risico per 2024

Er is een grote kans aanwezig dat het eigen risico in 2024 er anders uit gaat zien. Misschien wordt het eigen risico verlaagd of zelfs volledig afgeschaft.

 

Het kabinet spreekt op dit moment over een systeem waarbij je in de praktijk nooit volledig het eigen risico in één keer hoeft te betalen. Tijdens aankomende Prinsjesdag (september) zal hier meer informatie naar buiten worden gebracht.

 

Het basispakket in 2024

Er wordt strenger gekeken naar de zorg die vergoed wordt via het basispakket. Het zorginstituut gaat namelijk de basisverzekering opnieuw volledig screenen. Het kan dus voorkomen dat bepaalde medicatie en behandelingen in 2024 mogelijk niet meer worden vergoed.

 

In de praktijk gaat dat betekenen dat zorg of medicatie waarvan is gebleken dat het onvoldoende effect heeft niet meer vergoed gaat worden  per 2024.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (4 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…