Negatief reisadvies? Toch vergoeding zorgverzekering

vergoeding zorgverzekering reisadvies

Ga je op vakantie deze zomer waar een code oranje staat? Je gaat gewoon vergoedingen ontvangen van je zorgverzekeraar voor urgente zorgkosten. Er zijn verschillende redenen waarom een land code rood of oranje heeft. Er zijn verschillende redenen waarom een land code rood of oranje krijgt. Op dit moment is natuurlijk het aantal coronabesmettingen een belangrijke reden. 

 

Beland je in het ziekenhuis (IC), door bijvoorbeeld corona? Dan krijg je de gemaakte zorgkosten gewoon vergoed via je basisverzekering. Dit geldt ook voor langen met een negatief reisadvies aldus Zorgverzekeringslijn.nl.  Voordat je op vakantie gaat is het slim om te checken hoe het zit met dekking van andere onkosten, zoals uitstel van je verblijf op terugreis. 

Nederlandse tarief

Vergoedingen in het buitenland zijn niet ongelimiteerd. In het buitenland zijn de zorgkosten vaak een stuk hoger dan hier in Nederland. Je zorgverzekeraar gaat alleen het Nederlandse tarief vergoeden. Het verschil dien je zelf te betalen. Let op dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen in landen als Verenigde Staten, Zwitserland of Noorwegen. 

Aanvullende- of reisverzekering

Het is mogelijk om je tegen deze enorme extra kosten te dekking in het buitenland. Je kan kiezen om een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om op de volgende punten te letten:

 

  • Maximale vergoeding
  • Uitsluitingen voor bijvoorbeeld skiën, snowboarden of duiken
  • Dekkingen tijdens een negatief reisadvies

Repatriëring

Ook voor repatriëring (na ziekte of ongeval) gelden er speciale regels. Vanuit het basispakket heb je geen recht op vergoedingen. Belangrijk om te weten dat de Nederlandse zorgverzekering ook geen zorgkosten vergoedt die komen door oorlog, terrorisme of opstand.

 

Voor de laatste voorbeelden kan je je ook niet verzekeren. Via een aanvullende verzekering of reisverzekering is het mogelijk om je te verzekeren voor repatriëring. Kijk ten alle tijden goed naar de voorwaarden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (1 stemmen)
Welke soorten reuma zijn er en welke behandelingen kun je uitproberen?

Welke soorten reuma zijn er en welke behandelingen kun je uitproberen?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Op deze pagina lees je…

Nederlanders blijven te veel betalen voor hun zorgverzekering door onduidelijkheid

Nederlanders blijven te veel betalen voor hun zorgverzekering door onduidelijkheid

Wist je dat veel Nederlanders te veel betalen voor hun zorgverzekering? Dit komt onder andere doordat overstappen vaak als iets…

Waarom is Ozempic onder jongeren een hype? En wat zijn de gevaren van dit middel?

Waarom is Ozempic onder jongeren een hype? En wat zijn de gevaren van dit middel?

De laatste tijd is er een zorgwekkende trend zichtbaar onder jongeren! Namelijk het gebruik van het middel Ozempic om snel…