Negatief reisadvies? Toch vergoeding zorgverzekering

vergoeding zorgverzekering reisadvies

Ga je op vakantie deze zomer waar een code oranje staat? Je gaat gewoon vergoedingen ontvangen van je zorgverzekeraar voor urgente zorgkosten. Er zijn verschillende redenen waarom een land code rood of oranje heeft. Er zijn verschillende redenen waarom een land code rood of oranje krijgt. Op dit moment is natuurlijk het aantal coronabesmettingen een belangrijke reden. 

 

Beland je in het ziekenhuis (IC), door bijvoorbeeld corona? Dan krijg je de gemaakte zorgkosten gewoon vergoed via je basisverzekering. Dit geldt ook voor langen met een negatief reisadvies aldus Zorgverzekeringslijn.nl.  Voordat je op vakantie gaat is het slim om te checken hoe het zit met dekking van andere onkosten, zoals uitstel van je verblijf op terugreis. 

Nederlandse tarief

Vergoedingen in het buitenland zijn niet ongelimiteerd. In het buitenland zijn de zorgkosten vaak een stuk hoger dan hier in Nederland. Je zorgverzekeraar gaat alleen het Nederlandse tarief vergoeden. Het verschil dien je zelf te betalen. Let op dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen in landen als Verenigde Staten, Zwitserland of Noorwegen. 

Aanvullende- of reisverzekering

Het is mogelijk om je tegen deze enorme extra kosten te dekking in het buitenland. Je kan kiezen om een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om op de volgende punten te letten:

 

  • Maximale vergoeding
  • Uitsluitingen voor bijvoorbeeld skiën, snowboarden of duiken
  • Dekkingen tijdens een negatief reisadvies

Repatriëring

Ook voor repatriëring (na ziekte of ongeval) gelden er speciale regels. Vanuit het basispakket heb je geen recht op vergoedingen. Belangrijk om te weten dat de Nederlandse zorgverzekering ook geen zorgkosten vergoedt die komen door oorlog, terrorisme of opstand.

 

Voor de laatste voorbeelden kan je je ook niet verzekeren. Via een aanvullende verzekering of reisverzekering is het mogelijk om je te verzekeren voor repatriëring. Kijk ten alle tijden goed naar de voorwaarden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (1 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…