Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

Patiënten worden eerder geholpen na het bellen van hun zorgverzekeraar. Door contact op te nemen met je verzekeraar kan de wachttijd voor bijvoorbeeld een operatie in het ziekenhuis behoorlijk verkorten. In sommige gevallen kan via bemiddeling de operatie weken tot maanden eerder. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de vier grootste verzekeraars in Nederland. Bij deze vier zorgverzekeraars zijn ongeveer 85% van de verzekerden in Nederland ondergebracht.

wachtlijstbemiddeling per verzekeraar

Zorgverzekeraar Menzis: bij deze verzekeraar heeft de wachtlijstbemiddeling het meeste effect. Gemiddeld 78 dagen eerder aan de beurt via een succesvolle bemiddeling. 

 

Zilveren Kruis: bij het Zilveren Kruis Achmea ben je ongeveer 49 dagen eerder aan de beurt voor een operatie. 

 

VGZ: bij VGZ zijn er geen exacte cijfers bekend. Er wordt wel gesproken over een besparing van meerdere weken (afhankelijk van het type behandeling).

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.5/5 – (2 stemmen)
Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…

Teruggetrokken tandvlees

Teruggetrokken tandvlees

Wat is teruggetrokken tandvlees? Terugtrekkend tandvlees, ook wel gingivarecessie genoemd, is een bekend probleem. Teruggetrokken tandvlees hoort bij het ouder…