Dokters van de Wereld: Kosten tandarts weer terug in basispakket

Kosten die worden gemaakt bij de tandarts zouden weer verged moeten worden via de basisverzekering. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Dokters van de Wereld. Zij stellen dat ruim 1.5 miljoen Nederlanders niet het geld hebben om de tandarts of mondhygiënist te kunnen betalen.

 

Een petitie om mondzorg weer terug te krijgen in het basispakket is inmiddels al 75.000 keer getekend. Volgens Dokters van de Wereld kost het de Nederlandse samenleving minder geld als tandheelkundige zorg weer wordt opgenomen in de zorgverzekering. De meeste mensen zouden anders mondzorg uitstellen en daardoor andere gezondheidsproblemen krijgen. Dit zou op de lange termijne hogere kosten met zich mee kunnen brengen.

 

De kans is echter op dit moment vrij klein om de tandarts  onderdeel te maken van het basispakket. Mocht dat wel gebeuren, dan is de vraag hoe ver de zorgpremie omhoog gaat als gevolg.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.5/5 – (2 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…