Collectieve zorgverzekering stop per 2024

Vanaf 2024 is de collectieve zorgverzekering niet meer verkrijgbaar bij de zorgverzekeraar. De verantwoordelijke minister liet dat weten. Zorgverzekeraars mogen dus vanaf 2024 geen extra korting bieden op de basis zorgverzekering. Echter was de collectieve polis al in opspraak geraakt vanwege de zogenaamde korting. De verzekeraar gaf je korting op haar duurste zorgverzekering.

 

Waarom

Toen de collectieve korting in het leven werd geroepen was het de bedoeling dat consumenten hier voordeel van zouden krijgen. Het leek zo mooi omdat verzekeraars een stuk voordeliger zorg kon inkopen voor een hele grote groep. Doordat de collectieve zorgverzekering een hoop voordelen zou moeten hebben voor zowel de verzekeraar als de consument is dit achteraf niet gebleken.

 

Korting op de duurste basispolis

Het plan leek op papier prima, maar in de praktijk ging het toch even iets anders. Zorgverzekeraars verhoogden vaak de premie eerst voor een groep, deze verhoging werd daarna an een andere groep teruggeven als met de stempel collectiviteitskorting. Consumenten hebben en hadden dus geen enkel voordeel om te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Nu geldt er nog een maximale ´korting´van slechts 5 procent op de basispolis, vorig jaar was dit nog 10 procent.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (5 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…