Aanvullende verzekering steeds populairder

aanvullende verzekering steeds populairder

aanvullende verzekering steeds populairderDe aanvullende verzekering is enorm populairder geworden onder de Nederlanders. Steeds meer mensen hebben namelijk een aanvullende zorgverzekering gekozen. Uit onderzoek van Vektis is dit opvallen, het aantal aanvullende verzekerden was namelijk afgenomen de laatste jaren. 

 

Bijna 85% van de Nederlanders heeft op dit moment een aanvullende module. Dat is bijna 2% meer dan het afgelopen jaar. Modules waar zowel mondzorg als fysio is verzekerd zijn enorm in trek.

De reden is Corona

Onderzoeker Vektis zegt dat het belangrijker geworden is voor de mensen om een goede en passende zorgverzekering te hebben. Corona brengt namelijk meer aandacht voor de zorgt.

 

Uit het onderzoek is ook gebleken dat het aantal mensen met een vrijwillig verhoogd eigen risico ook sterk is afgenomen. Dit komt mogelijk vanwege het risico op hogere kosten.

Ruim 1,7 miljoen zijn overgestap

Maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders zijn het afgelopen jaar gewisseld van zorgverzekering. Dit komt neer op ongeveer 10 procent van de verzekerde bevolking. In deze berekening is ook meegenomen of mensen zijn overgestap binnen dezelfde concern. 

 

6,5 procent van de mensen zijn daadwerkelijk overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat zijn in totaal 1,1 miljoen mensen (net zoveel als vorig jaar).

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (6 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…