aanvullende verzekering steeds populairder

Aanvullende verzekering steeds populairder

aanvullende verzekering steeds populairderDe aanvullende verzekering is enorm populairder geworden onder de Nederlanders. Steeds meer mensen hebben namelijk een aanvullende zorgverzekering gekozen. Uit onderzoek van Vektis is dit opvallen, het aantal aanvullende verzekerden was namelijk afgenomen de laatste jaren. 

 

Bijna 85% van de Nederlanders heeft op dit moment een aanvullende module. Dat is bijna 2% meer dan het afgelopen jaar. Modules waar zowel mondzorg als fysio is verzekerd zijn enorm in trek.

De reden is Corona

Onderzoeker Vektis zegt dat het belangrijker geworden is voor de mensen om een goede en passende zorgverzekering te hebben. Corona brengt namelijk meer aandacht voor de zorgt.

 

Uit het onderzoek is ook gebleken dat het aantal mensen met een vrijwillig verhoogd eigen risico ook sterk is afgenomen. Dit komt mogelijk vanwege het risico op hogere kosten.

Ruim 1,7 miljoen zijn overgestap

Maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders zijn het afgelopen jaar gewisseld van zorgverzekering. Dit komt neer op ongeveer 10 procent van de verzekerde bevolking. In deze berekening is ook meegenomen of mensen zijn overgestap binnen dezelfde concern. 

 

6,5 procent van de mensen zijn daadwerkelijk overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat zijn in totaal 1,1 miljoen mensen (net zoveel als vorig jaar).

DSW zorgpremie in 2023 (update)

Belangrijkste punten voor 2023

Abortus en euthanasie vergoeding bij Pro Life

4.7/5 – (6 stemmen)