zorgpremie 2025

Medisch fitness vergoeding 2025

Vind de goedkoopste medische fitness 2025 zorgverzekering

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
120,

-

Zorgkeuze
ruim
SWORKIT: 100%
  • Handige app
  • Bellen is niet mogelijk
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
120,

-

Zorgkeuze
ruim
SWORKIT: 100%
  • Handige app
  • Bellen is niet mogelijk

Medisch fitness vergoeding

Medisch fitness vergoedingHoe zit het met een vergoeding voor medische fitness? Lees hier alles wat je moet weten over medische fitness en vergoedingen vanuit je zorgverzekering.

Medische fitness is een mogelijkheid om tijdens een blessureleed te kunnen blijven sporten. Het uiteindelijke doel van medische fitness is om zo spoedig mogelijk weer te herstellen. 

Hoe werkt medische fitness en wat is het?

Actief blijven ondanks een (zware) blessure, dat is medische fitness. In 2025 is het opnieuw mogelijk (net als vorig jaar) om vergoedingen te ontvangen van je verzekeraar.

 

In samenwerking met je fysiotherapeut kan je aan de slag gaan met medische fitness. Via een speciale trainingsschema zal er gewerkt worden om je weer fit te maken.

 

Mensen die door een blessure lange tijd uit de roulatie zijn is medische fitness vaak de enige optie. Door actief te blijven zorg je er namelijk voor dat je conditie op pijl blijft.

 

Wist je dat mensen ook gebruik maken van medische fitness om af te vallen? Via een schema afvallen en lekker actief bezig zijn. In samenwerking met een professional wordt uiteindelijk het doel behaald. 

Welke vergoeding is er verkrijgbaar?

Vanuit de basisverzekering heb je helaas geen recht op een vergoeding voor medisch fitness. Er zijn wel bepaalde aanvullende zorgverzekeringen verkrijgbaar die hier vergoedingen voor bieden.

 

In de praktijk is een vergoeding voor medische fitness heel beperkt. Ook via een aanvullende polis krijg je vaak alleen het inschrijfgeld vergoedt van je zorgverzekeraar. Neem dit mee in je beslissing of een aanvullende verzekering speciaal hier voor nodig is. Als je bijvoorbeeld geen andere vergoedingen gebruikt is het goedkoper om zelf het inschrijfgeld te betalen. 

 

Zorgverzekeraar Promovendum biedt wel een vergoeding voor medisch fitness in 2025. Check hieronder een overzicht van de verzekeringen of bezoek de website .

4.7/5 – (4 stemmen)