Aandoeningen

traumaverwerking

Hoe gaat traumaverwerking je helpen om weer meer jezelf te worden?

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het voelen alsof je de grond onder je voeten kwijt bent. Heb je bijvoorbeeld te maken gehad met verlies, een ongeluk, of een andere traumatische ervaring? Dan kan het verwerken van dat trauma een groot onderdeel zijn van je herstel. Maar wat is traumaverwerking precies en hoe kan het je …

Hoe gaat traumaverwerking je helpen om weer meer jezelf te worden? Lees meer »

ziekte van Crohn

Wat houdt de ziekte van Crohn in en welke behandelingen heb je?

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte die elk deel van het spijsverteringsstelsel kan aantasten, van je mond tot de anus. Het veroorzaakt ontstekingen die variëren in ernst en hun locatie, waardoor mensen uiteenlopende symptomen kunnen ervaren. De ziekte valt onder de inflammatoire darmziekten (IBD), waarbij het immuunsysteem ten onrechte gezonde delen van je …

Wat houdt de ziekte van Crohn in en welke behandelingen heb je? Lees meer »

PTSS

Wat is PTSS en wat kun je er allemaal tegen doen?

Posttraumatische stressstoornis, beter bekend als PTSS, is een psychische aandoening die ontstaat na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Dit kan variëren van een ernstig ongeluk, fysiek geweld tot bijvoorbeeld een natuurramp of een ingrijpende medische ervaring. Mensen met PTSS herbeleven de traumatische ervaring vaak op verschillende manieren. Zelfs als ze zich niet meer in …

Wat is PTSS en wat kun je er allemaal tegen doen? Lees meer »

chronische verkoudheid

Wat is een chronische verkoudheid en wat kun je doen om het te verlichten?

Bijna iedereen heeft wel eens last van een verkoudheid. Die vervelende loopneus, dat kriebelhoestje en die niesbuien kennen we allemaal. Maar wat als die verkoudheid maar niet overgaat? Als het lijkt alsof je altijd verkouden bent? Dan wordt er van een chronische verkoudheid gesproken. Op deze pagina lees je wat een chronische verkoudheid precies is …

Wat is een chronische verkoudheid en wat kun je doen om het te verlichten? Lees meer »

verstuikte enkel

Wat kun je het beste doen als je met een verstuikte enkel te maken krijgt?

Een verstuikte enkel kan iedereen overkomen! Bijvoorbeeld als je sportief bent en veel van je lichaam vraagt of gewoon een verkeerde stap zet op een ongelijke ondergrond. Het is vervelend en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Maar wat kun je doen als je met een verstuikte enkel te maken krijgt? Op deze pagina lees je praktische …

Wat kun je het beste doen als je met een verstuikte enkel te maken krijgt? Lees meer »

eczeem

Dit zijn verschillende soorten eczeem en hoe je ze kunt behandelen

Heb je last van eczeem op je lichaam? Dit is een veelvoorkomende huidaandoening die roodheid, jeuk en ontstekingen veroorzaakt op je huid. Er zijn verschillende soorten, allemaal met hun eigen symptomen en behandelingsmethoden. Op deze pagina lees je meer informatie terug over de verschillende soorten eczeem en wat je kunt doen om je klachten te …

Dit zijn verschillende soorten eczeem en hoe je ze kunt behandelen Lees meer »

soorten reuma

Welke soorten reuma zijn er en welke behandelingen kun je uitproberen?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Op deze pagina lees je meer over de meest voorkomende soorten reuma en welke behandelingen je kunt uitproberen. Vaak is het niet te genezen, maar kun je er wel iets aan doen om het draaglijker te maken. Een aantal tips …

Welke soorten reuma zijn er en welke behandelingen kun je uitproberen? Lees meer »

Gehoor testen

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je dagelijkse leven. In ons kikkerlandje lopen maar liefst 1.5 miljoen mensen rond die doof of slechthorend zijn. Maar wanneer besef je dat je tot die groep kunt behoren? En wanneer is het tijd om die …

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen? Lees meer »