zorgverzekering vergoeding overzicht

Zorgverzekering 2024

Wijzigen op een rij

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Zorgverzekering 2024

Wijzigingen op een rij

Wat gaat er veranderen met de zorgverzekering in 2024? Op dit moment zijn er al een aantal zaken bekend omtrent de laatste wijzigingen voor 2024. Zo stop per 2024 de collectieve zorgverzekering omdat deze misleidend zijn. Ook verwachten wij opnieuw dat de basispremie zal gaan stijgen.

 

Tot slot zal het basispakket ook opnieuw uitgebreid gaan worden met een aantal nieuwe vergoedingen.

 

Wat de exacte wijzigingen zullen worden is op dit moment nog niet bekend. Zodra er meer nieuws naar buiten is gebracht door de Rijksoverheid of Zorgverzekeraars zul je dit terug lezen op deze pagina. 

Collectiviteitskorting zorgverzekering stopt per 2024

alles over de goedkoopste zorgverzekering van 2024Omdat veel collectieven misleidend zijn, verdwijnt de korting in de collectieve zorgverzekeringen (basisverzekering). Daarmee verdwijnt in 2024 de resterende vijf procent collectiviteitskorting bij zorgverzekeringen. Er is wel collectieve korting op aanvullende zorgverzekeringen. Zoals bij Nationale Nederlanden Postcode Zorgcollectief.

Zorgpremie gaat stijgen (verwachting)

Per 2024 zal opnieuw de zorgpremie stijgen. Wij verwachten dat daarom veel Nederlanders opnieuw gaan vergelijken om toch een goedkopere zorgverzekering te hebben. 

Basisverzekering uitgebreider per 2024

In 2024 zullen er waarschijnlijk weer nieuwe vergoedingen toegevoegd worden aan het basispakket. Zorg die niet bewezen is zal uit de basisverzekering verdwijnen.

Bespaar ook op jouw zorgpremie in 2024 door je zorgverzekering te vergelijken. Het verschil tussen de duurste- en goedkoopste zorgverzekering in 2024 is opnieuw enorm. In slechts 2 minuten bereken jij je nieuwe premie voor het nieuwe jaar op Socialzorg.

Wat kun je verwachten in 2024 van de zorgverzekering?

De zorgverzekering wordt per jaar steeds duurder. Toch zijn er nog voldoende mogelijkheden om een betere, goedkopere zorgverzekering te vinden voor 2024. Ieder jaar stijgen de premies voor zowel de basis- aanvullende als tandartsverzekering. Het is belangrijk om niet alleen naar de uiteindelijke kosten te kijken. Waarom? het is namelijk veel verstandiger om te kijken welke zorg je daadwerkelijk nodig denkt te zijn. Door dit in beeld te krijgen is het makkelijker om een passende zorgverzekering in 2024 te kiezen. 

Wij verwachten dat de zorgverzekering 2024 op aantal zaken er anders gaat uitzien. De Rijksoverheid maakt ieder jaar tijdens prinsjesdag bekend welke veranderingen er per 2024 doorgevoerd gaan worden. Let wel op dat de overheid alleen gaat over de inhoud/dekking van het basispakket. De uiteindelijke zorgpremie per 2024 zal bepaald worden door de zorgverzekeraars. 

Ben jij al bezig met het uitzoeken welke zorgverzekering 2024 het beste bij jou past? Maak dan vrijblijvend gebruik van onze zorgvergelijker 2024. Een eenvoudige manier om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Naast dat onze vergelijker volledig onafhankelijk is kan je ook aanvullende vergoedingen vergelijken. Zo krijg jij een beter inzicht in de totale kosten van je zorgverzekering in 2024. 

Op dit moment zijn er nog niet veel nieuwe wijzigingen bekend gemaakt omtrent de zorgverzekering 2024. Wij updaten deze pagina iedere keer wanneer er iets nieuws te melden is. Wij verwachten wel dat mensen die nu een collectieve zorgverzekering hebben een overstap zullen maken naar een reguliere 2024 zorgverzekering. 

Basisverzekering in 2024

Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten is dat de basisverzekering verplicht is om te hebben. Vanaf je 18e verjaardag dien je een eigen basisverzekering op naam te hebben. Vanuit het basispakket heb je recht op alle noodzakelijke zorg in binnen- en buitenland. Maar wat gaat er allemaal veranderen aan de basisverzekering van 2024?

Eigen risico zorgverzekering 2024

Op dit moment is er nog niets bekend gemaakt omtrent het eigen risico per 2024. Toch verwachten wij de nodige veranderingen aan het eigen risico. Zodra de uiteindelijke veranderingen bekend gemaakt zijn zal je deze terug kunnen lezen op onze zorgverzekering 2024 pagina. 

Aanvullende zorgverzekering 2024

Per 2024 is het nog steeds aantrekkelijk om een aanvullende zorgverzekering te hebben. Zorgkosten worden slechts in enkele gevallen vergoed vanuit de basispolis. Je kan er dan voor kiezen om deze extra kosten zelf te betalen of om je hier voor te verzekeren. Door een aanvullende zorgverzekering 2024 toe te voegen aan je basispakket heb je meer zekerheid. Toch is het niet verplicht om je aanvullend te verzekeren.

 

Om erachter te komen of ook jij een aanvullende verzekering zou moeten hebben zou je het volgende kunnne doen. Kijk als eerste terug naar het afgelopen jaar, welke zorgkosten heb jij gemaakt? En zijn dit terugkerende kosten? Ten tweede is het belangrijk om goed te kijken naar je eigen zorgwensen. Wanneer er bijvoorbeeld een aantal zaken zijn veranderd en je meer zorg nodig hebt, kan een aanvullende polis goed van pas komen. Tot slot kun je kijken of je huidige zorgverzekeraar een passende aanvullende module te bieden heeft. 

Tandartsverzekering afsluiten

Een tandartsverzekering hoeft niet duur te zijn. Bij sommige verzekeraars kun je je al verzekeren voor de tandarts voor enkele euro’s per maand. De tandartsverzekering is in Nederland de meest gekozen aanvullende polis. Dit komt (denken wij) doordat de kosten van een behandeling vaak duur zijn. Je kan er voor kiezen om deze kosten zelf te voldoen of om je hier, via een tandartsverzekering voor te verzekeren. 

 

Aan de andere kant is het ook belangrijk om te noemen dat er veel mensen zijn die onnodig een tandartsverzekering hebben. Wij raden je aan om goed in de gaten te houden of je daadwerkelijk wel alle vergoedingen op maakt. Zo voorkom jij een te dure verzekering voor de tandarts in 2024. Soms is het voordeliger om zelf de kosten van de tandarts te betalen dan je hier een maandelijkse premie voor moet neerleggen. Bereken daarom, eventueel met je tandarts welke behandelingen jij zult nodig zijn in 2024. 

Zorgverzekering 2024 vergelijken

Medio november is het week mogelijk om je zorgverzekering 2024 te vergelijken. Alle premies zijn bekend gemaakt en is het tijd om je huidige polis tegen het licht te houden. Er valt voor 2024 opnieuw behoorlijk te besparen op je maandelijkse zorgpremie. De kosten van de zorgverzekering 2024 verschillen weer enorm tussen de zorgverzekeraars in Nederland.  Kijk daarom altijd even online of je bij een andere verzekeraar beter/goedkoper uit bent. 

 

Het zorgverzekering vergelijken kan geheel vrijblijvend en onafhankelijk via Socialzorg. Dit kun je doen door middel van onze zorgvergelijker 2024 of natuurlijk gewoon op de website van een zorgverzekeraar. Ieder jaar informeren wij onze bezoekers over de veranderingen en bieden wij een vergelijking aan. 

5/5 – (4 stemmen)
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar