Zorgverzekering speciaal voor studenten?

Zorgverzekering studenten is speciaal afgesteld op het budget en de behoeftes van een student. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor een zorgverzekering. Je bent tenslotte al veel geld kwijt aan je studie. Door te besparen op je verzekering hou je meer geld over voor de leuke dingen. Bijvoorbeeld een avondje stappen of gewoon een gezellige dag met je vrienden weg. Je kan een zorgverzekering studenten online vergelijken op basis van prijs en natuurlijk inhoud.

 

Goedkoopste zorgpremie voor studenten

In de praktijk blijkt dat studenten minder vaak ziek zijn en dus gebruik maken van hun zorgverzekeringen. Dit is de reden dat er ieder jaar weer opnieuw zorgverzekeraars strijden om studenten. Dit doen ze met een speciale lage zorgpremie waar je alleen gebruik van kan maken tot een bepaalde leeftijd. Deze lage zorgpremie wordt gevraagd voor het basispakket en is zonder een vrijwillig verhoogd eigen risico. Als je echt bijna nooit van zorg gebruik maakt dan kan je overwegen om het vrijwillig eigen risico te verhogen. Doordat je het eigen risico vrijwillig verhoogt wordt de zorgpremie verlaagt, waardoor je weer extra geld overhoudt voor de leuke dingen. Sommige studenten houden hierdoor zelfs zorgtoeslag over en hebben zo een gratis zorgverzekering.

 

Zorgtoeslag voor studenten

De zorgtoeslag wordt vastgesteld aan de hand van je inkomen. Als student heb je natuurlijk geen vaste baan met een hoog inkomen. De kans is dus groot dat je recht hebt op een volledige zorgtoeslag. De overheid draagt zo bij aan je zorgkosten. Ieder jaar wordt opnieuw vastgesteld wat de maximale zorgtoeslag voor studenten is. Op basis hiervan kan je opzoek gaan naar een nieuwe verzekering. Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Zo betaal je bijna niets aan je zorgverzekering en sommige studenten krijgen het zelfs voor elkaar om zorgtoeslag over te houden.

 

Stage lopen in het buitenland

Sommige studenten gaan stage lopen in het buitenland. Het is dan belangrijk dat je zorgverzekering in het buitenland geregeld is. Zodat je tijdens je stage gewoon gebruik kan maken van medische hulp zodra dit nodig is. In principe is de basis medische zorg in het buitenland verzekerd. Toch is het belangrijk om jezelf vooraf goed te laten informeren over de zorgkosten in het buitenland. Als de kosten in het buitenland hoger zijn dan in Nederland dan loop je het risico dat je een gedeelte zelf moet betalen. Met een aanvullende zorgverzekering kan je deze extra kosten voorkomen. Informeer hier dus goed na bij je nieuwe zorgverzekeraar tijdens een stage in het buitenland.

 

Zorgverzekering studenten vergelijken

Een zorgverzekering studenten is vaak afgesteld op de behoefte van een student. Zo krijg je bijvoorbeeld ieder jaar gratis condooms. Of zijn inentingen voor een verre reis in het buitenland gedekt terwijl je die normaal zelf moet betalen. In principe is de basisverzekering wel vrijwel overal hetzelfde. Als je extra zorg nodig hebt dan kan je ervoor kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren. De aanvullende verzekeringen zijn vaak speciaal op jou leeftijd afgesteld. Bijvoorbeeld met extra fysio training of anticonceptie bij je verzekering. Vergelijk de inhoud goed met elkaar en ontdek welke verzekering er bij jou past.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Beoordelingen post
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…