Zorgverzekeraar De Friesland gaat danslessen vergoeden in 2025

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat dans en muziek een heilzame werking hebben. Dit is de reden dat in 2025 zorgverzekeraar De Friesland (Achmea) danslessen gaat vergoedingen via hun zorgverzekering.

 

Voor alsnog kunnen uitsluitend mensen met parkison gebruik maken van deze (toekomstige) vergoeding bij de Friese zorgverzekeraar. Daarnaast worden de gedekte danslessen voorlopig alleen in de provincie Friesland gegeven. Dit gebeurt in samenwerking met Dans op Recept.

 

Woordvoerder van De Friesland Rob Propsma hoopt echter dat dit voor de rest van Nederland gaat uitbreiden zodat iedereen voordelen van dansen kan inzien.

Hoe hoog is de vergoeding?

Je gaat per 2025 een vergoeding voor danslessen ontvangen van De Friesland van ongeveer 10 euro per uur. De vergoeding verloopt via de aanvullende zorgverzekering, omdat de overheid zich namelijk eerst gaat buigen over de inhoud van het basispakket. De dansel vergoedingen voor 2025 zijn opgenomen in de volgende pakketten:

 

  • AV Extra: Max. 350 euro per jaar
  • AV Optimaal: Max. 500 euro per jaar

Dit is een behoorlijke vergoeding. Met deze ruime dekking kan je iedere week gebruik maken van een danslet. De AV Extra koste in 2021 23,95 euro per maand. Verder zit in dit pakket extra vergoedingen voor mensen met parkison, waaronder fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.

Vaktherapie

Danstherapie voor mensen met psychologische, mentale of lichamelijke klachten worden op dit moment ook al vergoed. Deze vergoeding wordt ‘Vaktherapie’ genoemd en komt via de aanvullende polis. De volgende verzekeraars bieden deze vaktherapie vergoeding aan:

 

  • CZ
  • Zilveren Kruis
  • Menzis
  • Univé
  • ONVZ

Bronnen: Leeuwarder Courant, Telegraaf en Zorgwijzer

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (3 stemmen)
Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Dit is natuurlijk een goede zaak, want het zorgt ervoor dat…

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Oogzorg is een belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid en in Nederland zijn er verschillende typen oogzorg die je via…

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

In Nederland zijn zorgverzekeringen verplicht voor iedereen. Helaas kunnen steeds meer mensen hun zorgverzekering niet betalen door de hoge premies.…