Promovendum en Besured verhuizen naar VGZ vanaf 2024

Ben je op dit moment verzekerd bij Promovendum, Besured of National Academic? Dan gaat de basis- en aanvullende zorgverzekering in 2024 automatisch verhuisd worden naar VGZ. Dit is onlangs bekend gemaakt op de website van de zorgverzekeraar.

 

VGZ had alle verzekerden van Promovendum, Besured en National Academic als sinds begin dit jaar (2021) onder haar hoede als risicodrager.

 

Daarvoor vielen de zorgverzekeringen on der het Luxemburgse IptiQ. De zorglabels van al deze merken komen hiermee dus te vervallen.

Waarom deze complete wijziging?

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de verzekrden hun zorgzaken straks gaan regelen bij VGZ. Het is goed mogelijk dat dit alles te maken heeft met het verzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De toezichthouder wil namelijk dat de markt van zorgverzekering een stuk transparanter gaat worden en dat de basisverzekeringen binnen een concern niet teveel op elkaar lijken.

 

De NZa is van mening dat de zorgverekeraars in Nederland zich meer moeten onderscheiden op basis van de dienstverlening aan consumenten en de zorginkoop.

Wat kun je verwachten van de premie 2024?

In het nieuwe aankomende jaar gaat helaas opnieuw de nominale zorgpremie met 44 euro stijgen. Dit komt neer op een totaalbedrag van 1.522 euro op jaarbasis per verzekerde. Maandelijks zal de zorgpremie voor een zorgverzekering ongeveer 126,83 euro per Nederlander zijn.

 

Het is niet de overheid maar VGZ zelf om de uiteindelijke premie te bepalen. Wij verwachten dat de premie in 2024 iets minder hard zal gaan stijgen. Op 12 november weten wij precies hoe de vork in de steel zit. Tot deze datum hebben de verzekeraars namelijk de tijd om hun nieuwe zorgpremie bekend te maken voor 2024.

Dan maar overstappen?

Klanten van zorgverzekeraar Promovendum, National Academic en Besured hoeven niet in te gaan op het nieuwe aanbod van VGZ. Net als iedere Nederlander hebben zij het recht op een andere zorgverzekering te kiezen.

 

Aan het einde van ieder jaar heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Vanaf 12 november tot en met 31 december kan jij de zorgverzekeringen vergelijken en berekenen hoeveel je kunt besparen met een overstap. Op Socialzorg.nl kan je dit eenvoudig doen via onze zorgvergelijker 2024 tool. Simpel, concreet en 100% onafhankelijk.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (1 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…