Dit vergoedt jouw zorgverzekering tijdens wintersport

wintersport zorgverzekering

Het wintersport seizoen is weer van start gegaan. Een flink aantal Nederlanders zullen weer richting het sneeuw vertrekken. Ondanks de corona staan veel landen toeristen toe voor een wintersportvakantie. In dit artikel bespreken wij de wintersport (of ieder andere vakantie) en je zorgverzekering vergoedingen. Je wilt namelijk voorkomen dat je voor verassingen komt te staan tijdens je welverdiende vakantie.
 
Er is wel degelijk een kans aanwezig dat je tijdens een wintersportvakantie iets gaat overkomen. De kans is een stuk hooger dan wanneer je heerlijk met een cocktail in je hand op het strand ligt. Wanneer je (acute) medische zorg nodig hebt, is het belangrijk dat je de juiste verzekering opzak hebt. Als dit niet het geval is zal je veel van de gemaakte kosten volledig zelf moeten betalen.
 

Dekking en vergoedingen

Vanuit je basisverzekering heb je recht op een aantal vergoedingen in het buitenland. Dit is gelijk voor iedereen, ongeacht welke type polis je hebt afgesloten. Deze dekkingen gelden dan wel vaak voor urgente en spoedeisende medische zorg in het buitenland.
 

  • Spoedeisende zorg na ongeval
  • Vervoer met ambulance
  • Noodzakelijke medicatie
  • Urgente coronakosten (bijvoorbeeld een spoedopname)
  • Ziekenhuisopname bij spoed

 

Betaal ik ook eigen risico?

Het is mogelijk dat je voor de gemaakte zorgkosten te maken gaat krijgen met het eigen risico. Wanneer je de factuur van de zorgkosten eerste zelf gaat betalen om vervolgens deze te declareren ga je het eigen risico betalen. Wanneer jij jouw EHIC-zorgpas gebruikt en de zorgbehandelaar de kosten direct declareert bij de zorgverzekeraar krijg je niet te maken met het eigen risico. Neem daarom ten alle tijden je EHIC-zorgpas mee op vakantie!

 

Extra verzekeringen voor de wintersport

Een basisverzekering is niet altijd voldoende voor jouw wintersport. Wanneer je met een zogenaamde gipsvlucht terug moet naar Nederland ga je hier zelf behoorlijk veel voor betalen. Je hebt dan 2 mogelijkheden om je hier voor te verzekeren. Dit kan je doen via een aanvullende zorgverzekering met een dekking voor buitenlandzorg en repatriëring, of kies voor een reisverzekering die deze kosten gaat vergoeden.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Beoordelingen post
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…