Abortus en euthanasie vergoeding bij Pro Life

vergoeding-abortus-pro-life

Wie had dat ooit gedacht? Een christelijke zorgverzekeraar (Pro Life) die vanaf 2024 abortus en euthanasie gaat vergoeden vanuit het basispakket. Dit heeft Zilveren Kruis afgelopen dinsdag bekend gemaakt.

 

Het nieuws wat naar buiten is gebracht is zeker opvallend, want christenen zijn nou niet echt voorstanders van deze ingrepen over het algemeen.

 

Om welke vergoedingen gaat het?

Uit een korte onderzoek wat is gedaan door de redactie van Socialzorg.nl gaat het om de volgende behandelingen:

 

  • Abortus;
  • Euthanasie;
  • IVF-behandelingen;
  • Transgenderzorg.

 

Bij ieder andere ziektekostenverzekeraar in Nederland werd dit al vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Tot op heden was dit dus niet het geval bij de christelijke zorgverzekeraar Pro Life. Per 2024 gaat hier dus verandering in brengen en zal ook bij Pro Life deze behandelingen vergoed worden.

 

Jij mag het bepalen

In een verklaring dat Pro Life naar buiten heeft gebracht is er te lezen dat het uitsluiten van deze ‘vergoedingen’ tot een tweedeling heeft geleid. Niet alle christenen zouden namelijk hetzelfde denken over bijvoorbeeld een abortus of euthanasie. Hierom is er dus besloten om per 2024 dit gewoon te gaan vergoeden zoals de rest van de verzekeraars in het land.

 

We moeten wel even meegeven dat Pro Life wel haar bedenkingen en of bezwaren heeft over ‘bepaalde behandelingen’ maar dat de verzekerde (jij) hierin een keuze moet hebben. Uiteraard vinden wij van Socialzorg.nl dat je gewoon lekker jezelf moet blijven en zijn wie je wilt zijn zonder enige vorm van twijfel door je zorgverzekeraar.

 

Nieuwe naam Pro Life

Op dit moment denkt Pro Life er nog over na om een nieuwe naam te kiezen omdat het deze 1-op1 overeenkomst met de gelijknamige abortusbeweging. De verzekeraar gaat nog een onderzoek doen of ‘de naam Pro Life’ nog wel bast na deze veranderingen in het basispakket. Zodra hier meer over te vertellen is zullen wij dit zeker plaatsen in onze blog.

 

Abortus

Vrouwen die abortus overwegen, hoeven per 2024 ook geen gebruik meer te maken van de zogenaamde 5 dagen bedenktijd. Een wetsvoorstel maakt dat op 21 juni 2024 door de Eerste Kamer werd aangenomen namelijk mogelijk. Het laten uitvoeren van een abortus kan in een ziekenhuis of in een speciale kliniek. Via je huisarts kan je doorverwezen worden naar de juiste instelling.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (2 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…