Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Abortus en euthanasie vergoeding bij Pro Life

vergoeding-abortus-pro-life

Wie had dat ooit gedacht? Een christelijke zorgverzekeraar (Pro Life) die vanaf 2023 abortus en euthanasie gaat vergoeden vanuit het basispakket. Dit heeft Zilveren Kruis afgelopen dinsdag bekend gemaakt.

 

Het nieuws wat naar buiten is gebracht is zeker opvallend, want christenen zijn nou niet echt voorstanders van deze ingrepen over het algemeen.

 

Om welke vergoedingen gaat het?

Uit een korte onderzoek wat is gedaan door de redactie van Socialzorg.nl gaat het om de volgende behandelingen:

 

  • Abortus;
  • Euthanasie;
  • IVF-behandelingen;
  • Transgenderzorg.

 

Bij ieder andere ziektekostenverzekeraar in Nederland werd dit al vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Tot op heden was dit dus niet het geval bij de christelijke zorgverzekeraar Pro Life. Per 2023 gaat hier dus verandering in brengen en zal ook bij Pro Life deze behandelingen vergoed worden.

 

Jij mag het bepalen

In een verklaring dat Pro Life naar buiten heeft gebracht is er te lezen dat het uitsluiten van deze ‘vergoedingen’ tot een tweedeling heeft geleid. Niet alle christenen zouden namelijk hetzelfde denken over bijvoorbeeld een abortus of euthanasie. Hierom is er dus besloten om per 2023 dit gewoon te gaan vergoeden zoals de rest van de verzekeraars in het land.

 

We moeten wel even meegeven dat Pro Life wel haar bedenkingen en of bezwaren heeft over ‘bepaalde behandelingen’ maar dat de verzekerde (jij) hierin een keuze moet hebben. Uiteraard vinden wij van Socialzorg.nl dat je gewoon lekker jezelf moet blijven en zijn wie je wilt zijn zonder enige vorm van twijfel door je zorgverzekeraar.

 

Nieuwe naam Pro Life

Op dit moment denkt Pro Life er nog over na om een nieuwe naam te kiezen omdat het deze 1-op1 overeenkomst met de gelijknamige abortusbeweging. De verzekeraar gaat nog een onderzoek doen of ‘de naam Pro Life’ nog wel bast na deze veranderingen in het basispakket. Zodra hier meer over te vertellen is zullen wij dit zeker plaatsen in onze blog.

 

Abortus

Vrouwen die abortus overwegen, hoeven per 2023 ook geen gebruik meer te maken van de zogenaamde 5 dagen bedenktijd. Een wetsvoorstel maakt dat op 21 juni 2022 door de Eerste Kamer werd aangenomen namelijk mogelijk. Het laten uitvoeren van een abortus kan in een ziekenhuis of in een speciale kliniek. Via je huisarts kan je doorverwezen worden naar de juiste instelling.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (2 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…