Allergie vergoeding 2025

Onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijken via Socialzorg.nl.

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Allergie vergoeding 2025

Heb jij last van een bepaalde allergie? Dan wil je natuurlijk weten hoe het zit in 2025 met allergie vergoedingen vanuit je zorgverzekering.

 

Mensen met een allergie maken vaak hogere zorgkosten dan anderen. Je leest hier alles over relevantie allergie zorgvergoedingen. Per onderdeel leggen wij uit of de zorg wordt vergoed in de zorgverzekering en welke voorwaarden er gelden.

Allergie zorgverzekering 2025

Je zal als eerste gaan naar een huisarts als er sprake is van allergische klachten van niet-spoedeisende aard. Vanaf dan zal het onderzoek starten naar de eventuele allergieën. Samen met de arts ga je bepaalde zaken bespreken, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van uitslag, jeuk of hoofdpijn.

Huisarts vergoeding

Geen paniek! Zorgkosten die gemaakt worden bij de huisarts worden vergoed door de basisverzekering in 2025. Tevens betaal je geen eigen risico hiervoor. 

Allergie onderzoek

In bijna alle gevallen schrijft je huisarts een zogenaamde allergietest voor om te zoeken welke allergie van toepassing is. Een allergietest komt in verschillende varianten voor:

Wat kost een allergie onderzoek?

De allergie-onderzoek wordt gedaan in het ziekenhuis. Deze type zorg valt onder dekking van het basispakket, het eigen risico is wel van toepassing.

 

Ook het consult met een allergoloog wordt gedekt in je zorgverzekering. Het is wel belangrijk om naar een ziekenhuis te gaan waar je huidige verzekeraar een contract mee heeft. Alleen voor gecontracteerde zorg krijg je namelijk een volledige vergoeding in 2025. 

 

Heeft je huisarts een bloedonderzoek voorgesteld? Deze kosten worden meestal gedaan in een kliniek. Op verwijzing van je huisarts krijg je hier ook een vergoeding voor vanuit de basisverzekering in 2025. Ook heir betaal je wel je eigen risico.

Geneesmiddelen voor allergie

Goede medicatie is essentieel wanneer er sprake is van een allergie. In sommige gevallen kan dit zelfs levensreddend zijn.  Maar hoe zit het nou precies in 2025 met geneesmiddelen vergoeding voor allergie? Bekijk hieronder in het tabel hoe het zit met jouw vergoeding.

* De eerste 15 dagen betaal je het geneesmiddel zelf

Soort medicijnVergoedingEigen risicoVoorwaarden
Medicatie op voorschriftJa, bij chronisch gebruik (langer dan 0,5 jaar)*JaSoms geldt een eigen bijdrage. Check: medicijnkosten.nl
AdrenalinepenJaJaNee
Zelfzorgmiddelen die je bij de drogist kooptNeen.v.t.n.v.t.

Vergelijk vergoedingen

Met behulp van de zorgvergelijker van Socialzorg vergelijk je de meeste vergoedingen. Aan de hand van filters kan je precies aangeven welke soort vergoeding jij wenst voor het nieuwe jaar. Vervolgens krijg je in het overzicht de zorgverzekeraars te zien die voldoen aan jouw eisen.

 

Het overstappen van zorgverzekering regel je ten alle tijden bij de zorgverzekeraar. Wij informeren onze bezoekers over onder andere vergoedingen, basispremies, aanvullende verzekeringen etc. Om erachter te komen of een allergie vergoeding in 2025 mogelijk is dien je dit nader te onderzoeken op de website van de zorgverzekeraar.

4.8/5 – (6 stemmen)