kosten tandarts zonder verzekering

Wat kost een tandarts zonder verzekering?

Wel of geen tandartsverzekering afsluiten?

Wel of juist geen tandartsverzekering in 2025? Ontdek hier tandartsverzekeringen en tandartstarieven 2025.

Benieuwd of het voordeliger is voor jou om in 2025 geen tandartsverzekering te nemen? Vergelijk hier de tandartstarieven van 2025.

Zonder verzekering naar de tandarts in 2025

De tandarts is voor iedereen die om zijn of haar tanden geeft essentieel. De tandarts gaat je tanden en kiezen controleren en het gebit in goede conditie houden. Mensen die slechts een enkele keer een gaatje hebben zullen weten dat er dan de nodige kosten gemaakt gan worden.

 

In de meeste gevallen zal de basisverzekering geen vergoeding geven voor de nota van je tandarts. Via een aanvullende tandartsverzekering heb je daarentegen wel recht op extra vergoedingen voor de tandarts.

 

De periodieke controle bij de tandarts kost in 2025 € 22,91 per bezoek. Over het algemeen zijn is de gemiddelde Nederlander behoorlijk wat geld uit als je dit op jaarbasis gaat berekenen. Zonder een verzekering zal je de kosten volledig uit eigen zak moeten betalen.

 

Socialzorg heeft een onderzoek gedaan naar de tandartstarieven in Nederland afgelopen januari. De verschillen onderling zijn helemaal niet groot. De prijs voor het verzekeren van tandartskosten hoeft daarom ook niet duur te zijn.

Tandartstarieven 2025

BehandelingKosten
Periodieke Controle€ 22,91
Gebitsreiniging (per 5 minuten)€ 13,52
Kleine röntgenfoto + beoordelen€ 16,88 + € 12,66
Eénvlaksvulling (gaatje vullen)€ 25,32
Tweevlaksvulling amalgaam€ 40,40
Tand of kies trekken€ 45,22

Genoemde tandartstarieven zijn algemene richtlijnen en kunnen per praktijk variëren.

Overige behandelingen en tarieven

De kosten voor alle andere behandelingen en tarieven kun je vinden op de website van je tandarts. Hieronder hebben wij alleen de wortelkanaalbehandeling tarieven uitgezocht:

Voor een wortelkanaalbehandeling lopen de kosten behoorlijk uiteen. Dit komt met name door de omvang van de  behandeling. Het kan gaan om 1, 2, 3 of zelfs 4 kanalen geeft al snel € 150,- extra kosten.

 

Bij een wortelkanaalbehandeling lopen de kosten flink uiteen. De reden hiervan is de omvang van de behandeling, of het om 1, 2, 3 of zelfs 4 kanalen geeft al snel € 150,- extra kosten.

Kosten kies trekken zonder verzekering

Ga je je verstandskies trekken bij de tandarts? Dan moet je rekening houden met een aantal kosten. De totale kosten zijn afhankelijk van de ingreep die gedaan gaat worden.

Wanneer de ingreep minder gecompliceerd is zullen de kosten lager zijn. De kosten voor het trekken van je kies kost circa 50 euro per getrokken tand (inclusief verdoving).

Moet er bijvoorbeeld naast het kies trekken ook gehecht worden? Dan zitten daar extra kosten aan verbonden. Raadpleeg je tandarts als je precies wilt weten wat de kosten zijn voor jou.

Kosten tandartsverzekering vergelijken

Benieuwd welke tandartsverzekering in 2025 voldoet aan alle eisen? Begin dan met het vergelijken van de tandartsverzekering via Socialzorg. Binnen no-time zie je welke verzekeraar de goedkoopste tandartsverzekering heeft in 2025. Verder vergelijk je niet alleen op basis van premie (kosten) maar ook op maximale vergoedingen voor de tandarts.

4.8/5 – (18 stemmen)