Polisnummer of relatienummer zoeken en vinden 2025

Waar vind ik mijn polisnummer

Polisnummer of relatienummer zoeken en vinden

Waar vind ik mijn polisnummer_

Wat is een polisnummer / relatienummer?

Een polisnummer komt voor bij verschillende soorten verzekeren. Zowel bij de zorgverzekering als bij auto, reis en inboedelverzekeringen. Naast de polisnummer wordt er ook vaak gesproken over een relatienummer

Maar wat is het polisnummer? Het polisnummer is je unieke code waarmee je verzekering geregistreerd staat bij de verzekeraar.

Waar vind ik mijn persoonlijke polisnummer?

De polisnummer / relatienummer is je verzekerdenummer. Er zijn meerdere mogelijkheden om erachter te komen wat je eigen (persoonlijke) polisnummer is.

Het makkelijkste is om je zorgpas er even bij te pakken. Op je zorgpas van de zorgverzekeraar staat namelijk je polisnummer vermeld. Kijk naar het nummer dat vermeld staat als ídentification number of the card´. Uiteraard is je relatienummer ook terug te vinden op je polisblad.

Let op: een klantennummer is wat anders dan je polisnummer.

Bezoek de website van je huidige zorgverzekeraar en log in met je DigiD om je polisnummer te vinden. Nog steeds je relatienummer niet gevonden? Neem dan contact op met de klantenservice van je verzekeraar.

Team Socialzorg.nl

Polisnummer zorgverzekering

Zorgverzekeraars zoals het Zilveren Kruis, Menzis, VGZ, CZ, IZZ, BEWUZT, DSW, FBTO, OHRA, ONVZ, Interpolis, Besured en Zorg en Zekerheid sturen altijd je zorgpas en polispapieren naar je toe zodra je een zorgverzekering bij hen hebt afgesloten.

4.9/5 – (15 stemmen)
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar