Zoveel stijgt de zorgpremie de komende jaren (verwachting)

De kans is aanwezig dat de verplichte basisverzekering de komende jaren flink duurder zal zijn. Volgens berekeningen van Skipr zal de gemiddelde basis zorgverzekering in 2027 gemiddeld 176 euro per maand zijn. Op dit moment is dat nog 128 euro. Skipr heeft deze verwachting berekend aan de hand van ‘verwachtingen’ in de voorjaarsnota van het huidige kabinet-Rutte.

 

Helaas zal de zorgverzekering niet alleen duurder worden, de prijzen zijn de laatste tijd bijna overal al gestegen. Energie, boodschappen en de benzine niet te vergeten. Steeds meer Nederlanders zullen hierdoor in de problemen raken.

 

Premie 2024

Volgens de ‘schatting’ zal de zorgpremie per 2024 ongeveer 147 euro per maand gaan kosten. Dat is een stijging van 14 procent. De zorguitgaven stijgen snel, aldus Zorgverzekeraars Nederland.

 

Tijdens prinsjesdag dag zal de rijksoverheid presenteren wat de zorgpremie per 2024 zal zijn. In de praktijk ligt dit echter wel vaak iets ‘hoger’ dan de daadwerkelijke premies die verzekeraars hanteren.

 

450 euro meer betalen

Als de hierboven genoemde verwachten kloppen dan zal een doorsteek gezin met 2 volwassenen volgend jaar ruim 450 euro extra kwijt zijn voor zorg. Dit is een enorme klap in het gezicht voor veel Nederlanders. Mensen met een ‘laag inkomen’ zullen gecompenseerd worden via de zorgtoeslag.

 

Wat kan ik doen?

Het vergelijken van je zorgverzekering zal per 2024 enorm belangrijk zijn. Door de enorme stijging (verwachting) van de totale kosten voor je zorg is het belangrijk om keuzes te maken. Schrap bijvoorbeeld ‘aanvullende vergoedingen en dekkingen’ die je niet gaat gebruiken in 2024. Heb je op dit moment een collectieve polis? Dan zal je moeten overstappen naar een ‘reguliere’ zorgverzekering. Volgend jaar vervalt de korting op de groepskorting zorgverzekering. Stap over naar een goedkopere basisverzekering is tevens een mogelijkheid.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (2 stemmen)
Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Dit is natuurlijk een goede zaak, want het zorgt ervoor dat…

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Oogzorg is een belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid en in Nederland zijn er verschillende typen oogzorg die je via…

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

In Nederland zijn zorgverzekeringen verplicht voor iedereen. Helaas kunnen steeds meer mensen hun zorgverzekering niet betalen door de hoge premies.…