Zoveel stijgt de zorgpremie de komende jaren (verwachting)

De kans is aanwezig dat de verplichte basisverzekering de komende jaren flink duurder zal zijn. Volgens berekeningen van Skipr zal de gemiddelde basis zorgverzekering in 2027 gemiddeld 176 euro per maand zijn. Op dit moment is dat nog 128 euro. Skipr heeft deze verwachting berekend aan de hand van ‘verwachtingen’ in de voorjaarsnota van het huidige kabinet-Rutte.

 

Helaas zal de zorgverzekering niet alleen duurder worden, de prijzen zijn de laatste tijd bijna overal al gestegen. Energie, boodschappen en de benzine niet te vergeten. Steeds meer Nederlanders zullen hierdoor in de problemen raken.

 

Premie 2024

Volgens de ‘schatting’ zal de zorgpremie per 2024 ongeveer 147 euro per maand gaan kosten. Dat is een stijging van 14 procent. De zorguitgaven stijgen snel, aldus Zorgverzekeraars Nederland.

 

Tijdens prinsjesdag dag zal de rijksoverheid presenteren wat de zorgpremie per 2024 zal zijn. In de praktijk ligt dit echter wel vaak iets ‘hoger’ dan de daadwerkelijke premies die verzekeraars hanteren.

 

450 euro meer betalen

Als de hierboven genoemde verwachten kloppen dan zal een doorsteek gezin met 2 volwassenen volgend jaar ruim 450 euro extra kwijt zijn voor zorg. Dit is een enorme klap in het gezicht voor veel Nederlanders. Mensen met een ‘laag inkomen’ zullen gecompenseerd worden via de zorgtoeslag.

 

Wat kan ik doen?

Het vergelijken van je zorgverzekering zal per 2024 enorm belangrijk zijn. Door de enorme stijging (verwachting) van de totale kosten voor je zorg is het belangrijk om keuzes te maken. Schrap bijvoorbeeld ‘aanvullende vergoedingen en dekkingen’ die je niet gaat gebruiken in 2024. Heb je op dit moment een collectieve polis? Dan zal je moeten overstappen naar een ‘reguliere’ zorgverzekering. Volgend jaar vervalt de korting op de groepskorting zorgverzekering. Stap over naar een goedkopere basisverzekering is tevens een mogelijkheid.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (2 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…