Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Zoveel stijgt de zorgpremie de komende jaren (verwachting)

De kans is aanwezig dat de verplichte basisverzekering de komende jaren flink duurder zal zijn. Volgens berekeningen van Skipr zal de gemiddelde basis zorgverzekering in 2027 gemiddeld 176 euro per maand zijn. Op dit moment is dat nog 128 euro. Skipr heeft deze verwachting berekend aan de hand van ‘verwachtingen’ in de voorjaarsnota van het huidige kabinet-Rutte.

 

Helaas zal de zorgverzekering niet alleen duurder worden, de prijzen zijn de laatste tijd bijna overal al gestegen. Energie, boodschappen en de benzine niet te vergeten. Steeds meer Nederlanders zullen hierdoor in de problemen raken.

 

Premie 2023

Volgens de ‘schatting’ zal de zorgpremie per 2023 ongeveer 147 euro per maand gaan kosten. Dat is een stijging van 14 procent. De zorguitgaven stijgen snel, aldus Zorgverzekeraars Nederland.

 

Tijdens prinsjesdag dag zal de rijksoverheid presenteren wat de zorgpremie per 2023 zal zijn. In de praktijk ligt dit echter wel vaak iets ‘hoger’ dan de daadwerkelijke premies die verzekeraars hanteren.

 

450 euro meer betalen

Als de hierboven genoemde verwachten kloppen dan zal een doorsteek gezin met 2 volwassenen volgend jaar ruim 450 euro extra kwijt zijn voor zorg. Dit is een enorme klap in het gezicht voor veel Nederlanders. Mensen met een ‘laag inkomen’ zullen gecompenseerd worden via de zorgtoeslag.

 

Wat kan ik doen?

Het vergelijken van je zorgverzekering zal per 2023 enorm belangrijk zijn. Door de enorme stijging (verwachting) van de totale kosten voor je zorg is het belangrijk om keuzes te maken. Schrap bijvoorbeeld ‘aanvullende vergoedingen en dekkingen’ die je niet gaat gebruiken in 2023. Heb je op dit moment een collectieve polis? Dan zal je moeten overstappen naar een ‘reguliere’ zorgverzekering. Volgend jaar vervalt de korting op de groepskorting zorgverzekering. Stap over naar een goedkopere basisverzekering is tevens een mogelijkheid.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (2 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…