Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Wijziging ontheemden zorgverzekering Oekraïne

rmo-zorgverzekering-2022

De zorgverzekering ontheemden Oekraïne gaat op de schop. Dit is te lezen in een persbericht vanuit de Rijksoverheid. Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne heeft Nederland op dit moment 60.000 ontheemden in het land. Dat het niet overal en altijd even soepel verloopt weet inmiddels iedereen. Naast grote uitdagingen moet er ook goed gekeken worden naar de gezondheidszorg. Per 1 juli 2022 treedt de Regeling Medische Zorg Ontheemden uit Oekraïne (RMO) in werking. In de praktijk gaat het makkelijker worden voor zorgverleners in Nederland om declaraties in te dienen voor vluchtelingen uit Oekraïne.

 

Verzekeringsplicht vervalt vanaf 1 augustus voor werkende ontheemden

Voor ontheemden die werken geldt er een verzekeringsplicht zolang zij werkzaam zijn. Omdat er vaak met ‘kortlopende’ arbeidscontracten gewerkt wordt is er besloten dat zolang zij onder de EU Beschermingsrichtlijn vallen, de verzekeringsplicht vanaf 1 augustus 2022 niet wordt gehandhaafd.

 

In de praktijk gaat dat betekenen dat werkende ontheemden vanaf 1 augustus geen zorgverzekering meer hoeven te nemen. Deze groep mensen vallen dan onder de Regeling Medische Zorg Ontheemden uit Oekraïne (RMO). Zorgverzekeraars in Nederland beëindigen hierdoor de afgesloten zorgverzekering per 1 augustus.

 

Officiële brief

Ieder persoon die hier mee te maken heeft gaat een officiële brief ontvangen met alle informatie over deze regeling. Personen krijgen echter wel een optie om de huidige gekozen zorgverzekering te behouden. Dit is eigenlijk niet slim om te doen omdat de RMO geen premie betaald hoeft te worden en de RMO is ruimer gevuld met vergoedingen dan de reguliere basisverzekering.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.8/5 – (5 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…