Meer zorgpremie voor ongevaccineerde?

ongevaccineerde mensen meer premie

Het kabinet overweegt op dit moment welke nieuwe coronamaatregelen gedaan moeten worden. Dit komt omdat het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen opnieuw stijgen. Volgens verschillende media wordt er gesproken over maatregelen voor Nederlanders die op dit moment nog geen vaccin hebben genomen tegen covid.

 

Het gerucht gaat zelfs dat er een hogere zorgpremie gaat gelden voor mensen die zich niet laten vaccineren. Uit onderzoek van de TU Delft blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders hier een voorstander van is.

Hugo de Jonge

Volgens Minister de Jonge zou ongeveer 75% van de ziekenhuisopnamen te wijten zijn aan mensen zonder een vaccin. Hierdoor verhogen zij de druk op de zorg en daarmee ook op mensen met een vaccinatie. De totale zorgkosten van een IC-opname zijn vele malen hoger dan de kosten van een enkele vaccinatie.

 

De vraag is op dit moment daarom of er vanaf 2024 een hogere zorgpremie moet gelden voor ongevaccineerde Nederlanders. Hetzelfde geldt op dit moment al voor levensverzekeringen waar je meer gaat betalen aan premie als je rookt of overmatig drinkt.

 

Het gebeurt al

Bij luchtvaartmaatschappij Delt geldt al een soortgelijke maatregel. Werknemers die geen vaccinatie tegen corona hebben genomen betalen maandelijks 200 dollar meer voor hun zorgverzekering.

De toeslag op de premie is nodig om het financiële risico voor ons bedrijf op te vangen. Woordvoerder (Delta Airlines)

Volgens Delta waren de medewerkers die onlangs in het ziekenhuis waren opgenomen niet (volledig) gevaccineerd. De totale kosten van een opname kost in de Verenigde Staten ruim 40.000 dollar per patiënt.

2 november

Op 2 november volgt er weer een persconferentie van Rutte en de Jonge waarin we precies gaan weten welke nieuwe maatregelen er zullen gaan gelden. Wij zijn in iedergeval benieuwd of straks echt ongevaccineerde mensen meer moeten betalen voor hun zorgpremie.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (1 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…