Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Extra bijbetalen voor medicijnen

bijbetaling medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem (GVS) wordt gemoderniseerd. Volgens zorgminister Ernst Kuipers is dit hard nodig zo laat hij de Tweede Kamer weten via een brief. De kosten lopen op dit moment enorm hard op.

 

Bijbetaling 250 euro

Ongeveer 150.000 mensen moeten 250 euro extra bijbetalen voor hun medicijnen na de wijziging van het GVS. Vergeet niet dat hier bovenop nog de verplichte eigen risico van 385 euro komt. Onlangs hebben wij bekend gemaakt in onze zorgblog dat de zorgpremie vanaf 2023 met 180 euro omhoog zal gaan. Dit bleek uit de voorlopdige koopkrachtberekeningen.

 

Tot 50 euro extra

Het grootste deel van de gebruikers van medicijnen zal het gaan om een ‘lage’ bijbetaling van 5 tot maximaal 50 euro op jaarbasis. Een andere (grote) groep van 350.000 medicijngebruikers gaan zelfs profiteren van het verniewen van het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem. Voor deze groep zal het eigen bijdrage komen te vervallen. Sinds 2019 geldt er namelijk een maximale eigen bijdrage van 250 euro per jaar. In de wandelgangen wordt er gesproken over het verlagen van deze eigen bijdrage maar daar is nog niets bekend van gemaakt. Eigen bijdrage kosten kunnen verzerd worden via een aanvullende zorgverzekering.

 

Blijf op de hoogte

Iedere dag is het team van Socialzorg.nl aan de slag om het laatste zorgnieuws te beschrijven in onze webblog. Bezoek daarom Socialzorg.nl dagelijks of wekelijks zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen blijven informeren over het wijzigen van het GVS. Tevens willen wij je er graag op attenderen dat wij 100% onafhankelijk zijn en je graag verder helpen met het maken van een keuze aankomend jaar tijdens het overstappen.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (3 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…