Extra bijbetalen voor medicijnen

bijbetaling medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem (GVS) wordt gemoderniseerd. Volgens zorgminister Ernst Kuipers is dit hard nodig zo laat hij de Tweede Kamer weten via een brief. De kosten lopen op dit moment enorm hard op.

 

Bijbetaling 250 euro

Ongeveer 150.000 mensen moeten 250 euro extra bijbetalen voor hun medicijnen na de wijziging van het GVS. Vergeet niet dat hier bovenop nog de verplichte eigen risico van 385 euro komt. Onlangs hebben wij bekend gemaakt in onze zorgblog dat de zorgpremie vanaf 2024 met 180 euro omhoog zal gaan. Dit bleek uit de voorlopdige koopkrachtberekeningen.

 

Tot 50 euro extra

Het grootste deel van de gebruikers van medicijnen zal het gaan om een ‘lage’ bijbetaling van 5 tot maximaal 50 euro op jaarbasis. Een andere (grote) groep van 350.000 medicijngebruikers gaan zelfs profiteren van het verniewen van het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem. Voor deze groep zal het eigen bijdrage komen te vervallen. Sinds 2019 geldt er namelijk een maximale eigen bijdrage van 250 euro per jaar. In de wandelgangen wordt er gesproken over het verlagen van deze eigen bijdrage maar daar is nog niets bekend van gemaakt. Eigen bijdrage kosten kunnen verzerd worden via een aanvullende zorgverzekering.

 

Blijf op de hoogte

Iedere dag is het team van Socialzorg.nl aan de slag om het laatste zorgnieuws te beschrijven in onze webblog. Bezoek daarom Socialzorg.nl dagelijks of wekelijks zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen blijven informeren over het wijzigen van het GVS. Tevens willen wij je er graag op attenderen dat wij 100% onafhankelijk zijn en je graag verder helpen met het maken van een keuze aankomend jaar tijdens het overstappen.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (3 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2025 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…