DSW zorgpremie in 2025 (update)

Zorgverzekeraar DSW heeft zojuist haar zorgpremie voor 2024 bekend gemaakt. Het is geen aangename verassing dit jaar want de zorgpremie van DSW in 2024 is maar liefst 117 euro duurder. Nog nooit eerder was de DSW premie zo hoog gestegen.

 

De basisverzekering kost volgend jaar 137,50 euro per maand, een stijging van 9,75 euro per maand ten opzichte van dit jaar. Net als voorgaande jaren is de verzekeraar de eerste die haar basispremie bekend heeft gemaakt voor het nieuwe jaar.

 

Premies afgelopen jaren

Premieontwikkeling van zorgverzekeraar DSW.

 

Je situatie202120242024
€ 375 eigen risico€ 124,50€ 127,75€ 137,50
€ 875 eigen risico€ 98,50€ 110,25€ 120,00

 

Hoger uitgevallen

De forste verhoging van de DSW-premie voor 2024 is hoger dan verwacht. De Miljoenennota van vorige week ging de overheid er vanuit dat de nominale rekenpremie met 8,30 zal stijgen.

 

Graadmeter

De zorgpremie van DSW wordt vaak gezien als ‘graadmeter’ voor de grotere verzekeraars in ons land. Zilveren Kruis, CZ,VGZ en Menzis kijken graag de kat uit de boom en maken pas de 2e week van november hun premies bekend.

 

Hoeveel ga jij betalen in 2024?

Mensen die op dit moment een zorgverzekering van DSW moeten nog even wachten op de nieuwe premie. Uiterlijk 12 november moeten de verzekeraars in Nederland hun premies bekend hebben gemaakt voor 2024. De verzekeraars wachten zo lang mogelijk om zo hun premie net iets scherper te kunnen maken dan de concurrent. Zodra alle zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend zijn gemaakt is het tijd om te vergelijken. Bereken je persoonlijke zorgpremie met behulp van de zorgvergelijker en stap over als ook jij kunt besparen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (1 stemmen)
Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Dit is natuurlijk een goede zaak, want het zorgt ervoor dat…

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Oogzorg is een belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid en in Nederland zijn er verschillende typen oogzorg die je via…

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

In Nederland zijn zorgverzekeringen verplicht voor iedereen. Helaas kunnen steeds meer mensen hun zorgverzekering niet betalen door de hoge premies.…