Budgetpolis 2021

Goedkoopste budgetpolis 2021 vergelijken
Een budgetpolis 2021 is een zorgverzekering met een lage zorgpremie. Wanneer jij kiest voor een budgetpolis dan sluit je een naturapolis af met een beperkte vrije zorgkeuze. Je kunt in 2021 dan alleen naar een geselecteerd aantal zorgverleners waar je een volledige vergoeding kunt ontvangen. Overige behandelaars worden namelijk tot een bepaalde hoogte vergoed. Socialzorg.nl heeft de budgetpolissen van 2021 onderde loep genomen en beschrijven hier alles wat je moet weten over de budgetpolis.

Budgetpolis: wat is het?

Een budget-zorgverzekering wordt ook wel een uitgeklede versie van de naturapolis genoemd. Waar je een beperkte zorgverlener keuze hebt met de naturapolis is deze nog beperkter met de budgetpolis in 2021. In de praktijk kan dat betekenen dat je bijvoorbeeld niet naar de dichtsbijzijnde zorverlener kunt gaan voor een behandeling. Een ander belangrijk punt om te onthouden is dat je vaak met budgetpolissen slechts naar enkele ziekenhuizen kunt. Dit neemt niet weg dat er ook zeker voordelen zijn en waarom jij in 2021 mischien wel moet kiezen voor een budgetpolis. 

Voordelen budgetpolis 2021

Nadelen budgetpolis 2021

Veelgestelde vragen budgetpolissen

1. Wat zijn de risico´s?

Als jij voor een budgetpolis 2021 kiest heb je een beperkte zorgkeuze. Wanneer jij je laat behandelen door een zorgverlener zonder contract dan ga je zelf een groot gedeelte van de rekening betalen. Let daarom goed op welke zorgaanbieders zijn aangesloten.

2. Wie is gecontracteerd?

Raadpleeg altijd de website van de verzekeraar. Hier kun je altijd de zorgverleners vinden die zijn aangesloten en waar je terecht kunt voor een behandeling. Neem vooral je tijd om te beslissen of de budgetpolis het beste voor jou is.

3. Hoe zit het met ziekenhuizen?

Met de budget zorgverzekering in 2021 kun je naar een geselecteerd aantal ziekenhuizen. Wanneer jij voor niet spoedeisende zorg toch naar een ander ziekenhuis gaat ga je een gedeelte van de kosten zelf moeten betalen. In de meeste gevallen vergoed de verzekeraar tot max 75 procent van de nota.

Vergelijk de budgetpolis van 2021

Genoeg info gelezen? Raadpleeg dan de zorgvergelijker 2021 voor een optimale vergelijking. De budgetpolissen zijn meegenomen in de vergelijker. Aan de linkerkant van de vergelijker kun je de filters invullen en aangeven dat je op zoekt bent naar een budgetpolis 2021 met een lage premie. Binnen no-time krijg je een overzicht te zien met de beschikbare polissen voor het nieuwe jaar. Geschikte zorgverzekering gevonden? Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar voor het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.9/5 – (8 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…