beste zorgverzekeringen

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk de uitvaartverzekering en kies de beste

Een uitvaartverzekering dekt  kosten voor een begrafenis of crematie.

*De gemiddelde kosten van een begrafenis zijn ongeveer € 9.500 en voor een crematie € 7.500. Gebruik voor een persoonlijke vergelijking op deze pagina onze Uitvaartkosten Berekenhulp.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Jouw uitvaartverzekering vergelijken met andere verzekeraars? Door uitvaartverzekeringen te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de kosten van andere polissen. Zo kan je er voor kiezen om een goedkopere uitvaartverzekering te kiezen als deze al jouw wensen dekt. Ook wanneer je nog geen uitvaartverzekering hebt afgesloten is het slim om er een te nemen. Kosten voor een uitvaart zijn gemiddeld €8.500; een bedrag waar je je nabestaanden natuurlijk niet mee wilt laten zitten. Tot slot is neemt de verzekeraar het meeste werk uit handen zodat je nabestaanden zich kunnen focussen op het rouwproces.

Premie uitvaartverzekering

De meeste consumenten kijken alleen naar de premie tijdens het vergelijken van uitvaartverzekeringen. In eerste instantie is dat natuurlijk logisch, dit bedrag dien je maandelijks te betalen. Echter is het belangrijker om te kijken waarom de premie zo hoog of laag is. Hieronder leggen wij de opbouw van de premie uit.

 

  • Leeftijd: leeftijd heeft een grote impact in de totale premie van je uitvaartverzekering. Over het algemeen moet je rekening houden met hoe jonger je bent hoe minder premie je betaalt. Dit komt doordat de verzekeraar een hoger risico neemt als je op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten.
  • Looptijd: Je spreekt met je verzekeraar af tot wanneer je premie gaat betalen voor de uitvaartverzekering. Zo kun je dit vastleggen voor de komende 30 jaar of tot je de leeftijd van 80 hebt bereikt.
  • Type verzekering: Hoe wil jij dat de verzekeraar bij overleden uitkeert? In natura of cash? Kies een natura, kapitaal of combinatie uitvaartverzekering.
  • Uitgekeerd bedrag: Hoeveel geld wil je uit laten keren bij overlijden? Dit hangt natuurlijk af wat je wensen zijn voor je uitvaart of crematie. Hoe uitgebreider de uitvaart hoe duurder het zal zijn. Op onze website kan je eenvoudig een persoonlijke berekening maken.
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar