Uitvaartverzekering

Voordelige uitvaartverzekering premies vergelijken

Met een uitvaartverzekering dek je de kosten voor een uitvaart (begrafenis of crematie). 
*De gemiddelde kosten van een begrafenis zijn ongeveer € 9.500 en voor een crematie € 7.500

Top 3 uitvaartverzekeringen

dela
O.b.v. man 30 jaar (01-01-1991) uit Amsterdam
monuta
O.b.v. man 30 jaar (01-01-1991) uit Amsterdam
ardanta uitvaartverzekeraar
O.b.v. man 30 jaar (01-01-1991) uit Amsterdam

Wat is een uitvaartverzekering?

De uitvaartverzekering zorgt voor de dekking van kosten van een begrafenis of crematie.

 

Als we spreken over een uitvaartverzekering hebben wij het over een overlijdensverzekering, begrafenisverzekering, crematieverzekering of begraag verzekering. Al deze verzekeringen zijn gelijk.

 

Doordat de kosten voor een gemiddelde begrafenis of crematie enkele duizenden euro’s kost is het slim om je hier voor te verzekeringen via een uitvaartpolis. Niet iedereen kan deze kosten namelijk volledig zelf betalen.

 

Door een uitvaartverzekering te nemen zorg je ervoor dat niet jouw nabestaanden de uitvaartkosten moeten betalen.

 

Uitvaartverzekeringen vergelijken doe je om een betaalbare polis met de juiste dekking voor een crematie of begrafenis af te sluiten. Je hebt de mogelijkheid om een geldbedrag te laten uitkeren aan nabestaanden of om de kosten van de uitvaart te laten betalen door de verzekeraar.

 

Er zijn dus eigenlijk twee keuzes als het gaat om een uitvaartverzekering. Een zogenaamde naturaverzekering of kapitaalverzekering.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Nabestaanden hebben het al zwaar genoeg. Door een uitvaartverzekering te nemen zorg je voor rust voor alle nabestaanden. Zij hoefen namelijk niet nog alles te regelen omtrent de uitvaart. Door dit uit handen te nemen door de verzekeraar kunnen nabestaanden zich volledig focussen op het rouwproces.

 

Veel mensen vinden het een lekker gevoel om te weten dat via een uitvaartpolis alles tip top geregeld is. Nabestaanden worden namelijk zo niet opgezadeld met hoge uitvaartkosten.

 

Een andere reden om een uitvaartverzekering te nemen is dat je vooraf al je wensen kenbaar kunt maken. Geef bijvoorbeeld aan of je wilt begraven worden of toch kiest voor een crematie. Wie is welkom op je uitvaart? En wie juist niet? Zelfs de locatie van de uitvaart kan je vastleggen in een begrafenis/crematie verzekering. Tot slot is er tevens nog voldoende ruimte (mocht je dit wensen) om dingen over te laten aan de nabestaanden omtrent de begrafenis of creamtie.

Wat kost een uitvaart?

Een gemiddelde begrafenis kost ongeveer € 9.500,- en een creamtie kost gemiddeld ongeveer € 7.500,-.

 

De hoogte van het bedrag is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Je kunt het namelijk zo uitgebreid maken zoals jij het wilt hebben.

 

Een persoonlijke indicatie om de kosten van een uitvaart te bereken kan met behulp van onze Uitvaartkosten Berekningshulp.