Zorgverzekering vergoeding tijdens vakantie

zorgverzekering-vakantie

Nu bijna heel Nederland heerlijk op vakantie gaat is het tijd om te bespreken hoe het zit met vergoedingen vanuit je zorgverzekering tijdens vakantie.

 

Veel mensen vragen zich namelijk terecht af hoe het zit met de kosten als je bijvoorbeeld betrokken bent bij een ongeluk en medische kosten maakt. De hamvraag blijft of je hier voor verzekerd bent.

 

Vergoedingen tijdens vakantie

Vanuit je basisverzekering ben je verzekerd in het buitenland voor alle medische noodzakelijke zorg. Deze vergoeding geldt overal ter wereld en wordt niet beperkt door de reisadvies vanuit de overheid.

 

Wat is precies ‘medisch noodzakelijke zorg’? Dit is voor alle urgente zorg die niet kan wachten tot je weer terug bent in Nederland. Stel je hebt enorme pijn op je borst tijdens je vakantie in het buitenland, dan is het bellen van 112 noodzakelijk. Theoretish kan het gaan om een hartaanval, de gemaakte zorgkosten vallen dan onder de dekking vanuit het basispakket.

 

Wat zijn de beperkingen?

Er zijn wel degelijk beperkingen omtrent de buitenlanddekking van de zorgverzekering. De vergoedingen tijdens vakantie worden tot aan het prijsniveau in Nederland gedekt. Wanneer de gemaakte zorgkosten hoger uitvallen dan dien je het verschil zelf te betalen.

 

Repatriëring of vervoer bij ziekte, waarbij er vrij hoge kosten gemaakt zullen worden, zitten niet standaard in de basisverzekering.

 

Voordat je op vakantie gaat in het buitenland is het belangrijk om altijd je EHIC mee te nemen! Deze is namelijk noodzakelijke als je tijdens je vakantie wel te maken krijgen met medische zorg. De EHIC geldt als verzekeringsbewijs en is herkenbaar voor zorgbehandelaars in het buitenland.

 

Extra zekerheid met extra verzekering

Het is mogelijk om de kosten die voortkomen uit een behandeling in het buitenland te laten vergoeden. Omdat gemaakte zorgkosten alleen tot het Nederlandse tarief worden vergoed vanuit je basisverzekering kan een extra verzekering slim zijn. Je hebt de volgende twee mogelijkheden:

 

  • Sluit een reisverzekering af die ook vergoedingen heeft medische kosten
  • Sluit een aanvullende module buitenland af via een aanvullende zorgverzekering

Wij raden je aan voor dat je in het vliegtuig stapt en heerlijk gaat genieten van jouw welverdiende vakantie om altijd je polis te checken. Voorkom vervelende kosten of verassingen tijdens je vakantie. Door even goed uit te zoeken waar je juist wel of niet voor verzekerd bent geeft enorme rust. Twijfel je of je een extra verzekering nodig hebt? Neem altijd contact op met jouw verzekeringsadviseur voor persoonlijke advies.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (2 stemmen)
Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

Waar kun je aankloppen voor hulp als jij je zorgverzekering niet kunt betalen?

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Dit is natuurlijk een goede zaak, want het zorgt ervoor dat…

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Wat voor typen oogzorg kun je via je zorgverzekering vergoed krijgen?

Oogzorg is een belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid en in Nederland zijn er verschillende typen oogzorg die je via…

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet betalen, wat nu?

In Nederland zijn zorgverzekeringen verplicht voor iedereen. Helaas kunnen steeds meer mensen hun zorgverzekering niet betalen door de hoge premies.…