Wat kan ik verwachten in 2022 qua zorgverzekering?

Het jaar is nog maar net begonnen toch gaat Socialzorg.nl zich nu al bezig houden met de zorgverzekering van 2022. Wij informeren onze bezoekers namelijk graag met het laatste nieuws omtrent de zorgverzekering. Wat is er op dit moment bekend? en wat zijn de verwachtingen? Hieronder lees je een aantal punten die gaan veranderen in 2022.

 

Je zorgpremie gaat omhoog in 2022

De voorspelling is dat de zorgpremie wederom zal stijgen per 2022. Hoeveel de premie gaat stijgen is nog onzeker op dit moment.

 

De premie stijgt omdat:
 

  • Meer zorgpersoneel nodig  en salarissen stijgen in 2022
  • Vergrijzing van Nederland speelt ook een rol
  • Veel verzekeraars hebben minder reserves

 

Wijzigingen eigen risico per 2022

Er is een grote kans aanwezig dat het eigen risico in 2022 er anders uit gaat zien. Misschien wordt het eigen risico verlaagd of zelfs volledig afgeschaft.

 

Het kabinet spreekt op dit moment over een systeem waarbij je in de praktijk nooit volledig het eigen risico in één keer hoeft te betalen. Tijdens aankomende Prinsjesdag (september) zal hier meer informatie naar buiten worden gebracht.

 

Het basispakket in 2022

Er wordt strenger gekeken naar de zorg die vergoed wordt via het basispakket. Het zorginstituut gaat namelijk de basisverzekering opnieuw volledig screenen. Het kan dus voorkomen dat bepaalde medicatie en behandelingen in 2022 mogelijk niet meer worden vergoed.

 

In de praktijk gaat dat betekenen dat zorg of medicatie waarvan is gebleken dat het onvoldoende effect heeft niet meer vergoed gaat worden  per 2022.

Deel dit bericht:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Aanvullende verzekering steeds populairder

De aanvullende verzekering is enorm populairder geworden onder de Nederlanders. Steeds meer mensen hebben namelijk een aanvullende zorgverzekering gekozen. Uit onderzoek van Vektis is dit opvallen, het aantal aanvullende verzekerden...

Verder lezen

Vergelijk, kies en bespaar

[wptb id="3581" not found ]