Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Restitutiepolis schaarser en duurder in 2022

restitutiepolissen

Een volledige vrije zorgkeuze is steeds moeilijker om te krijgen met je zorgverzekering. Het aanbod restitutiepolissen met volledige vrije zorgkeuze zorgverleners worden steeds schaarser. Naast dit kost de restitutiepolis ook enorm veel meer maandelijkse premie dan een reguliere zorgverzekering. De volledige vrije zorgkeuze komt hierdoor verder onder druk te liggen.

 

Minder aanbod

Per 1 januari 2022 zijn er nog maar 16 zorgverzekeraars die een restitutiepolis in het assortiment hebben opgenomen. Vorig jaar waren dit nog 19 verzekeraars. Onlangs is het ook bekend geworden dat volgend jaar (per 2023) OHRA, Nationale Nederlanden en Zorg en Zekerheid stoppen met hun restitutieverzekeringen.

 

Met name mensen die gebruik maken van zorgverleners binnen de GGZ en wijkverpleging worden getroffen door het minder aanbod. De zorgkosten worden voor hen niet meer volledig vergoed als er gebruik wordt gemaakt van niet-gecontracteerde zorg.

 

Vorig jaar stopten ook al een flink aantal verzekeraars in Nederland met het aanbieden van de vrije zorgkeuze polis. Dit waren destijds onder andere ONVZ, PNOzorg, ProLife en De Friesland.

 

 

Premies blijven stijgen

Naar verhouding worden de restitutiepolissen steeds duurder in Nederland. Het aanbod neemt af en de premies blijven ieder jaar (behoorlijk) stijgen. Volgend jaar zal het een en ander blijven veranderen aan de vrije zorgkeuze polis. Het totale prijsverschilt bedraagt 203 euro in 2022 (17 euro per maand). Uit onderzoek van de redactie blijkt dat inderdaad de restitutiepolis premie de laatste jaren veel meer stijgt in vergelijking met de naturapolis.

 

Goedkoopste restitutieverzekering

Wie nog een andere zorgverzekering gaat kiezen en een restitutiepolis wilt afsluiten hebben wij een overzicht voor je gemaakt. In deze top 5 restitutiepolissen zie je direct welke verzekeraar een restitutiepolis aanbied met de laagste zorgpremie voor 2022.

 

  1.  FBTO: € 132,95
  2.  Stad Holland: € 133,00
  3. United Consumers: 135,28
  4. PMA: € 136,56
  5. ZEKUR: € 136,70

 

Kiezen tot 31 december

Je hebt nog tot en met 31 december de tijd om een overstap te maken naar een andere zorgverzekering. Tot die tijd kun je dus geheel vrijblijvend zorgverzekeringen vergelijken op Socialzorg. Bedenk tijdens het kiezen waar je nieuwe polis aan moet voldoen. Is de vrije zorgkeuze echt zo belangrijk voor jou? Of wil je liever een naturapolis afsluiten met lagere zorgpremie. Kijk goed naar je eigen zorgbehoeften en stap over wanneer ook jij kunt besparen op je zorgkosten.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Beoordelingen post
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…