Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Plannen voor je zorgverzekering in 2023

plannen zorgverzekering 2023

Het nieuwe kabinet is inmiddels van start en er is behoorlijk werk aan de winkel. Op het gebied van zorg en de zorgverzekeringen zijn er al plannen bekend gemaakt voor de komende jaren. Een aantal van deze plannen liggen al vast voor 2023. Wij hebben alvast een aantal zaken voor je uitgelicht in dit overzicht. Hieronder bekijk je direct wat je kunt verwachten (waarschijnlijk) vanaf 2023.

 

Einde collectieve zorgverzekering 2023

Per 1 januari 2023 bestaat de collectieve zorgverzekering niet meer in Nederland. Voorheen kreeg je een collectieve korting op je basispremie. Momenteel krijgen mensen die een collectieve zorgpolis hebben gemiddeld 5% korting op de maandelijkse zorgpremie. Doordat het voor de consument minder aantrekkelijk zal zijn en de animo voor deze type polis zal vanaf 2023 de collectieve zorgverzekering volledig verdwijnen.

Heb jij een collectieve polis op dit moment? Raadpleeg de zorgvergelijker 2023 op onze website en vergelijk de zorgverzekeringen. Hiermee is het mogelijk om honderden euro’s te besparen door te overstappen naar een reguliere ziektekostenverzekering.

 

Meer geld in 2023

Als gevolg van de vergrijzing in Nederland zullen de zorguitgaven verder toenemen. In 2023 zal het gaan om 93 miljard euro. Aankomend jaar geeft de Nederlandse overheid net zoveel geld uit aan de zorg als aan defensie, landbouw, Justitie en Veiligheid en onderwijs.

Begroting-Volksgezondheid
Bron: rijksfinancien.nl

Via het huidige regeerakkoord weten we dat er 1,5 miljard euro wordt ingezet om de verdere coronacrisis aan te pakken. Dit kan gebruikt worden om bijvoorbeeld meer vaccinaties in te kopen, beschermmiddelen en het verhogen van de IC-capaciteiten in de Nederlandse ziekenhuizen.

 

Meer salaris zorgpersoneel

Om personeelskosten en ziekteverzuim een hand toe te roepen, zal de overheid het aantrekkelijker maken om te gaan werken in de zorg. Het belangrijkste plan is om ook vanaf 2023 de salarissen blijven te verhogen voor werknemers in de zorg. Een ander belangrijk aspect om het aantrekkelijker te maken is het verlagen van de werkdruk. De overheid wilt een aantal gerichte verbeteringen doorvoeren zoals de onregelmatigheidstoeslag.

 

Meer zorgpremie 2023

Net als het voorgaande jaar stijgen de zorgkosten. Doordat de zorgkosten vanaf 2023 blijven stijgen ligt het voor de hand dat de premies van de zorgverzekering opnieuw gaan stijgen. Wij verwachten op het moment van schrijven van dit artikel dat het om een stijging gaat van gemiddeld 3 tot 6 euro per verzekerde per maand. Zodra er meer informatie naar buiten wordt gebracht omtrent de premies voor 2023 zullen wij dit verder berichten in onze zorgblog.

 

Wijzigingen eigen risico

Het huidige kabinet wilt het eigen risico aanpakken. Het doel is om deze betaalbaarder te maken en toegankelijker wordt voor meer mensen in Nederland. Op dit moment is het bij een aantal zorgverzekeraars in Nederland al mogelijk om het eigen risico in termijnen te betalen. Wij verwachten dat dit mogelijk zal zijn bij iedere zorgverzekeraar vanaf 2023. Tot slot wordt er besproken of er een maximum eigen risicobedrag per behandeling doorgevoerd moet gaan worden. Ongetwijfeld gaan wij hier later meer informatie over ontvangen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
5/5 – (1 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…