Wilt u een goedkope zorgverzekering? Vergelijk makkelijk en snel online. Lees meer

Meer zorgtoeslag in 2023

zorgtoeslagen-in-2023

Het is een rare en dure tijd waar we op dit moment in leven. Het kabinet komt daarom met maatregelen om het verlies van koopkracht gedeeltelijk te dempen. Als we de geruchten moeten geloven gaat het om een pakket van meer dan 16 miljard euro. Het kabinet wilt het minimum loon aanpakken en verschillende toeslagen verhogen per 2023. Ook de zorgtoeslag zal hoger worden vanaf 2023.

 

Meer zorgpremie

De zorgpremie die je betaald voor je basisverzekering stijgt volgend jaar opnieuw. Volgens verschillende berekeningen zal dit met maximaal 19 euro per maand stijgen. Om mensen met een laag inkomen te compenseren zal de zorgtoeslag verhoogd worden.

 

Een gezin ontvangt op dit moment maximaal 211 euro per maand zorgtoeslag. Volgend jaar (2023) zal dit eenmalig verhoogd worden met 412 euro, ofwel ongeveer 34 euro per maand aldus RTL.

 

16 procent omhoog

Na een korte berekening gaat het dus om een verhoging van ongeveer 16 procent voor huishoudens met een gezamelijk inkomen van 23.000 euro of later.

Huishoudens die rond de 40.000 euro per jaar verdienen komen in aanmerken voor een hogere zorgtoeslag in 2023. Op dit moment zijn het alleen nog maar ‘geruchten’ en ‘berekeningen’ want we weten pas in novemer de exacte gang van zaken wanneer de zorgverzekreaars hun premie voor 2023 bekend hebben gemaakt.

In de praktijk zien we namelijk dat de ‘verwachting’ van het kabinet vele malen hoger ligt dan de daadwerkelijke premies. Op dit moment kunnen wij nog geen concrete cijfers benoemen.

 

20 september

Ieder jaar in de Miljoenennota (20 september 2022) zal het allemaal duidelijk worden wat er gaat veranderen in de zorg en zorgverzekering in 2023. Vanaf dan weten we in ieder geval:

 

  • Nominale premie (verwachting van de overheid)
  • Hoogte verplichte eigen risico 2023
  • Inkomensafhankelijk bijdragen
  • Alles over het zorgtoeslag

 

Zodra Prinsjesdag is geweest gaan de zorgverzekeraars aan de slag om hun ‘eigen’ premies te berekenen. Zoals ieder jaar wachten de zorgverzekeraars zo lang mogelijk met het bekendmaken om zo de concurrentie slim af te zijn met een ‘lagere zorgpremie’. Ieder jaar is zorgverzekeraar DSW als eerste die met haar nieuwe premies naar buiten treden.

Midden november zullen alle zorgpremies van 2023 bekend zijn en is het tijd om te gaan vergelijken en wisselen.

Ontdek meer in ons overzichtpagina.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.5/5 – (2 stemmen)
Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Ook in het nieuwe jaar krijg je toch 30 procent korting bij de collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden

Het grote overstappen wat betreft de zorgverzekering is weer begonnen. Je kunt tot en met 31 december 23.59 uur kiezen…

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Restitutie- en naturapolis: de verschillen en wat je moet weten

Wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten, stuit je gegarandeerd op deze twee begrippen: de naturapolis…

Allergie luchtreinigers:  Werken ze echt?

Allergie luchtreinigers: Werken ze echt?

Heeft u last van allergieën?  Dan ben je misschien altijd op zoek naar manieren om je symptomen te behandelen of…