Losse tandartsverzekering in 2024 afsluiten

een losse tandartsverzekering

Het komt vaak voor dat een tandartsverzekering met hoge dekking combineerd wordt met een te dure basisverzekering. Je kan daarom kiezen om een losse tandartsverzekering te kiezen bij een andere zorgverzekeraar. In 2024 is het namelijk opnieuw mogelijk om je basisverzekering en aanvullende verzekering apart van elkaar af te sluiten. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten als je een losse tandartsverzekering gaat afsluiten.

Overzicht zorgverzekeraars die losse tandartsverzekeringen aanbieden:

IZZAf te sluiten tussen 1 januari en 31 januari
MenzisGeen
ONVZToeslag van 50% op de premie
PNOzorgToeslag van 50% op de premie
ProLifeGeen
UMCAf te sluiten tussen 1 januari en 31 januari
UnivéAf te sluiten tussen 1 januari en 31 januari
VGZJe aanvraag moet uiterlijk 31 januari ontvangen zijn
VvAAToeslag van 50% op de premie
Zilveren KruisGeen

Tip: voordat je direct een losse tandartsverzekering afsluiten gaat is het slim om een persoonlijke berekening te maken of het wel voordeliger voor jou is voor 2024. Verder dien je de website van de verzekeraar te bezoeken voor alle voorwaarden.

Aanvragen via telefonish contact

Ook weer dit jaar is het niet eenvoudig om een losse tandartsverzekering af te sluiten. Er is geen enkele zorgverzekeraar waar je direct online de losse polis kunt aanvragen. Je dient ten alle tijden eerst telefonisch contact te maken met de klantenservice om dit te regelen. Ook kan je te maken krijgen met een medische selectie of wachttijd die kan gelden voor de vergoedingen voor 2024.

Goedkoper of duurder?

In de meeste gevallen is het afsluiten van een losse tandartsverzekering niet goedkoper. De zorgverzekeraars berekenen namelijk een hogere premie voor je tandarts- of aanvullende verzekering als je niet ook de basisverzekering bij hen gaat afsluiten. In theorie zou het mogelijk zijn om iets goedkoper te zijn maar in de praktijk is dat nog enorm lasting te realiseren. Ook is het simpelweg bij een helehoop verzekeraars niet mogelijk om het los af te sluiten. Zo kun je niet terecht bij Anderzorg, CZ, DSW, NN, Ohra en Zorg en Zekerheid.

 

In onze zorgvergelijker kun je precies bereken hoeveel het kost als jij de basisverzekering en tandartsverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Met behulp van filters kan je je vergelijking persoonlijk maken. Geef in de vergelijker bijvoorbeeld aan hoe hoog het eigen risico moet zijn in 2024. De zorgverzekeraar geeft je premiekorting wanneer je dit bedrag namelijk gaat verhogen. Tot slot: een losse tandartsverzekering voor 2024 is nog steeds mogelijk maar wel een hele klus!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Beoordelingen post
Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…

Teruggetrokken tandvlees

Teruggetrokken tandvlees

Wat is teruggetrokken tandvlees? Terugtrekkend tandvlees, ook wel gingivarecessie genoemd, is een bekend probleem. Teruggetrokken tandvlees hoort bij het ouder…