DSW: zorgverzekering 2024 €3,25 duurder per maand

Zorgverzekeraar DSW heeft haar premie voor 2024 bekend gemaakt. De DSW zorgverzekering premie gaat €3,25 omhoog volgend jaar. Dure medicijnen en stijgende lonen van zorgmedewerkers maken het voor verzekeraar DSW noodzakelijk om de basispremie voor 2024 te verhogen. Per maand zal de zorgverzekering van DSW 127,75 gaan kosten. De nieuwe maandpremie komt daarmee €0,66 hoger uit dan het kabinet afgelopen maand in de Miljoenennota aankondigde. DSW is zoals ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die zijn premie bekendmaakt.

Overheidssteun

De premieverhoging zou eigenijk hoger uitpakken, maar doordat zorgverzekeraar DSW overheidssteun heeft ontvangen voor coronakosten en DSW dit gaat uitkeren aan de verzekerden, blijft de premiestijging van DSW relatief beperkt.  „Wij vinden dat niemand financieel beter mag worden van de coronacrisis, dus die steun betalen we door aan de verzekerden”, aldus DSW-bestuurder Aad de Groot.

Overstappen

Reden genoeg om je huidige zorgverzekering te vergelijken met behulp van onze zorgvergelijker 2024. Vergelijk zorgverzekeraars op basis van prijs, inhoud en vrije zorgkeuze. Stap over naar een andere zorgverzekering en bespaar tot wel enkele honderden euro´s per jaar. Vanaf de tweede week in november is het weer mogelijk over te stappen van verzekeraar.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
4.7/5 – (4 stemmen)
In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

In Nederland zijn er zo’n 1.5 miljoen doven en slechthorenden: wanneer moet ik mijn gehoor testen?

Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Het sluimert, het groeit geleidelijk en voordat je het weet, beïnvloedt het je…

Extra bijbetalen voor medicijnen

Extra bijbetalen voor medicijnen

Veel Nederlanders moeten op zeer korte termijn meer bijbetalen voor hun medicijnen. Dit zal gebeuren wanneer het huidige geneesmiddelen vergoedingssysteem…

Zoveel gaat de zorgpremie per 2024 omhoog (verwachting)

Zoals ieder jaar zal per 2024 opnieuw de zorgpremie stijgen. Toch moesten wij even twee keer knipperen met onze ogen…